Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)
Banány v parížskom kréme *****
[ recept č. 2217 zo dňa 10.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky. |
|
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj. |
|
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť. |
|
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. |
|
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte. |
|
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste. |
|
7. Na krém naukladajte keksy. |
|
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém. |
|
9. Banány zakryte zvyšným krémom, |
|
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. |
|
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 121-127) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7 |
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (10.9.2007, 21:01) |
Marcelka, čakala som, kedy dáš práve tento zákusok na net, som rada, že si ho dala hneď. V sobotu má syn narodeniny, tak ho vyskúšam. Vďaka.Silvia |
ODPOVEDAŤ |
| Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (10.9.2007, 20:05) |
Macka,tak na tento som sa tesila |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Č. (janita) ID 7581 (10.9.2007, 19:41) |
Marcelka, dúfala som, že tento receptík pridáte ako prvý. A som rada, lebo nabudúci týždeň je u nás jarmok a chcela by som ho vyskúšať. Už sa teším Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (10.9.2007, 18:39) |
A este, davas tam obycajne maslo, alebo nejaky margarin? Dikes |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.9.2007, 22:17) |
Peti, daj obyčajné maslo, v žiadnom prípade margarín, tie mávajú príšerné chute, papa |
ODPOVEDAŤ |
| Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (10.9.2007, 18:36) |
Ahoj aj ja to teda vyskusam, vyzera to skvele. A spolu s manzelom a nejakou navstevou sa tiez tesime, vyskusam a napisem |
ODPOVEDAŤ |
| Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.9.2007, 17:41) |
Hmmm neviem, neviem či by som vydržala čakať na túto dobrotu až dva dni....vyzerá faaaantasticky...mňaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.9.2007, 8:19) |
Erika, na urýchlenie času ráno uvar šľahačku s čokoládami a všetkým, čo patrí do krému, večer ju vyšľahaj a dokonči, na druhý deň ráno bude hotová. |
ODPOVEDAŤ |
| NINA R. (nina003) ID 366 (10.9.2007, 17:17) |
dakujem marcelka hned zajtra vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.9.2007, 17:19) |
Ninka, rado sa stalo |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 121-127) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7 |