. .. .. .. .. .. .
. .

Kanadské šišky bez vysmážania - RECEPT 19412

SLADKÉ JEDLÁ

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 122 návštěvníkov)


Kanadské šišky bez vysmážania


[ recept č. 19412 zo dňa  ]


Kanadské šišky bez vysmážania


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : * 600g múky /300g hl+300g pol/ * 50g kr.cukor * 2 žĺtky * 2 PL rum * kora z 1 citróna * 1 kocka droždia * 60g rozpustené maslo * 350 ml mlieko * štipka soli * .......... Poleva : * 1 pohár kr.cukor * 2 PL maslo * 1/2 pohára mlieko * 1 1/2 pohára pr.cukor * štipka soli * 1 PL šťava z citróna -alebo rumu *

POSTUP PRÍPRAVY

- no a dnes sme si urobili niečo sladkého, ....... Inšpirovala som sa receptom z Knihy receptov zo života trošku upravila/ a u nás asi najobľúbenejší - a tá poleva, hmmmmm.... mňam . No a jasne, že sa dajú normálne vysmažiť aj na oleji - ale i takto na plechu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na začiatok : - robila som z polovičnej dávky - lebo nám to stačí - tak nech vás tie vyfotené množstvá nemýlia - údaje budem uvádzať ako pri celej dávke................ Takže: - z mlieka trošky cukru a droždia urobíme kvások
- vykysnutý kvások prilejeme medzi ostatné ingrediencie určené na cesto
- vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť
- vykysnuté
- na pracovnej doske si cestíčko ešte pár krát prehnetieme , vyvaľkáme na caa 0,5 -0,7 cm a vykrajujeme pohárikom kolieska, do kolieska urobíme dierku /ja nemám nič iné čím by som tú dierku vykrojila - tak som použila kovovú trubičku na šamronky, kým som nemala ani tú , použila som koniec varešky a urobila dierku, ktorú som natiahla/
- poukladáme na papier na pečenie / z celej dávky výjdu 2 takéto plechy/ a necháme podkysnúť ešte ale 20-30 min
- šišky necháme podkysnúť a potom sa možeme rozhodnúť, či si ich vysmažíme, alebo upečieme . ............................... ja som ich tentokrát piekla : - podkysnuté upečieme pri teplote 180 stupňov caa 15-20 min /sledujeme/ ... ja som piekla v teplovzduške pri teplote 160 stupňov
- upečené potrieme troškou masla , necháme vychladnúť, a kým sa nám chladia urobíme polevu
- na úplne stíšenom plameni rozpustíme spolu maslo, kr.cukor a mlieko, za stáleho miešania - keď sa nám to rozpustí - dáme preč z ohňa
- takto
- chvíľku si to nevšímame - nech to nemáme horúce a do vlažného primiešame pr.cukor a cit.šťavu - alebo rum, ja som dala cit.šťavu
- rozmiešame , nech tam nemáme hrudky, zatiaľ sa nám aj šišky ochladili a možeme ich obaliť v poleve
- šišku tam pacneme a pekne vyváľame zo všetkých strán
- a ukladáme na ten istý papier na pečenie, na ktorom sme ich upiekli - šupneme na balkón a necháme stuhnúť /ešte že je vonku zima - urýchli to čakanie :))/
a tu ich už máme v plnej nádhere / na tácke je polovičná dávka/
ešte iný pohľad ......... no a papkáme len tak alebo s džemíkom, my si na to ľúbime dať aj džemík. Nemusíte sa báť tej polevy, že by bola nejaká extra sladká lepka, ktorá Vám zalepí pusu. Tie chute sú výborne vyvážené spolu so šiškami. .......... A ďalšia vec - receptík je úúúplne univerzálny - keď máte radšej šišky vysmážané - úplne kľudne - cestíčko mám odskúšané, - dokonca musím povedať, že vysmážané sú chrumkavejšie, nafúknutejšie, lepšie - lebo predsa vysmážané šišky sú asi najchutnejšie a osobne si myslím, že s pečenými na plechu sa ani porovnávať nedajú a lepšie si držia tú polevu. Ale na druhej strane - tieto sú oveľa zdravšie - bez tuku, chuťou skor pripomínajú koláčik , tú polevu si státím trošku do seba nasajú a povrch akoby scukornatel - aby Vás to neprekvapilo - lebo predsa je to cukor, ale sú tiež výborné. - takže už len je na Vás, či si zvolíte klasickú vynikajúcu formu vysmážanej šišky , alebo zdravšiu verziu - koláčovej šišky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie prsia na škorici | Kanadské šišky bez vysmážania | Svadobná pre kolkárov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46)<< predošlé 1, 2, 3
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.10.2009, 20:55)
jujha, to sú ale vydarené donuts!! (zajic) (zajic) (zajic) a s tou špeci polevou - mňaaam (Y) (Y) (Y) zase ďalšia fajnotka od teba, Mati doma ťa za to musia na rukách nosiť :-) :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 21:21)
Veľmi krásne ďakujeem Evka (L) (L) ... inak nik ma doma nenosí na rukách 8o| - tuším budem musieť zmeniť pravidlá (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.10.2009, 20:38)
(zajic) veru by som si za 1, 2, 3 alebo 5 dala. da sa urobit aj taka davka? ;-) musim vyskusat niekedy,ked budem doma u nasich,tam je ludi habadej,pojedli by sa za chvilku. matka,su fakt nadherne,keby ich videl Homer Simpson,vymenil by ta za Marge bez mihnutia oka :-D
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 20:52)
Nooo - keby si si tú dávku Janíček vydelila 4 - tak hádam aj ano *-) ;-) ;-) - iba uvažujem ako by si to žĺtko sekla na dvojo (smich) (smich) ... Ale nie - - mám zasa sladkého odjedené a to som ešte piekla vianočku k raňajkám - vravím si - keď už mám pustenú rúru - tak nech vie, že niečo pečie ;-) ;-) A otázne je , či by som sa za Marge dala vymeniť (smich) (hello) a ďakujem Ti za pochvalu (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.10.2009, 20:54)
;-) ja som dnes dojedla tu tvarohovu babovecku,som chora,to preto mi to tak dlho trvalo,inak by uz vcera urcite nebola. ale tak sladkeho mam dost, cely den pijem caj s medom 8-|
ha,ale moja zlata,Homer by sa nepytal,on by bral a utekal ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 21:19)
Chúďa choručké - rýchlo sa vyzdrav (chripka), aby si bola čím skor fit (noc) (drink) (dance) Joooj ja teda čajík s medom nemusím - iba radšej taký čistý bylinkový bez ničoho - na takých som závislá (pst) I keď medové cestíčka milujem (zajic) . A pred Homerom budem utekaaať (kolo) (witch) (hello)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (29.10.2009, 20:08)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 20:47)
Ďakujeem (L) (L) (child1) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (29.10.2009, 20:06)
(Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 20:08)
Vďaka Anka (Y) (Y) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (29.10.2009, 19:59)
Aaaaaaaaaaaaaaa ze nebude coskoro recept a uz je to tu :-D :-D :-D
To su take,co saim hovori donuty?Len som prebehla obrazky,idem citat |:o),ale isto budu fajnove.
Matka a z ktorej knihy receptov to je......myslim cislo :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 20:06)
:-D :-D - si ma odhalila Ľubi - (Y) (Y) - no možno sa im hovorí donuty - ale v recepte sú tiež uvedené ako Kanadské šišky - tak názov som nemenila - v podstate ani ingrediencie - iba kvalitu múky a viacej mlieka - lebo tam bolo uvedené menej mlieka a to bolo málo *-) . Takto ich mám odskúšané a sú OK :-$ A recept je z 7 knihy - Sladké jedlá, múčniky a iné dobroty (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka j. (aniel1989) ID 89443 (29.10.2009, 19:33)
iha super .... urcite vyskusam :) a som si vsimla ze mas taku istu salku ako mam ja ale ja by som ju na nic ine nepouzila iba na kavicku :)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.10.2009, 19:49)
Ja mám Lenka také šáločky 3 - a používam ich na všetko aj na (C) (smich) - vlastne som zasypaná šáločkami všelijakých druhov, lebo vždy sa mi nejaká iná zapáči - a potom mám každú iného tvaru ;-) ;-) . A šišky sú skvelé - naozaj (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu