Estera Š. (esti7) ID 16522 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)
Naše najfajnejšie škvarkové pagáčiky:)))
[ recept č. 18543 zo dňa 3.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500gr škvarky, 1 kg polohrubá múka, možno aj trošku viac,5 ČL sol, 2 vajíčka, 4 menšie zemiaky alebo 2 veľké, 1/2 litra kyslého mlieka, 1 kyslá smotana, 1 kocka droždia - 42 gr.
POSTUP PRÍPRAVY
...........
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Keďže som zase zabudla na foťáčik:(, receptík bude bez fotiek, aspoň že je posledná.
Takže:
Z vlažného kyslého mlieka si urobíme kvások - nemusíme nechať kysnúť úplne, stačí 5 minút. Do kvásku pridáme smotanu, vajíčka, polohrubú múku, soľ a uvarené a postrúhané zemiaky. Vypracujeme cesto, ktoré necháme pekne v teplúčku nakysnúť.
Keď je nakysnuté, rozvaľkáme na hrúbku asi 2cm a potrieme pomletými škvarkami (ja zvyknem aj ešte osoliť, podĺa chuti). Cesto preložíme na polovicu a ešte raz, takže máme cesto preložené na štvrtinku.
Takto necháme cestíčko kysnúť 10 minút, potom opať rozvaľkáme na 2cm plát, a postup opakujeme ešte 2x. Nakoniec, keď sme cesto skladali a nechali kysnúť (celkovo 3x), rozvaľkáme na opať 2cm, vykrajujeme kolieska alebo čo chcete a osoleným celým vajíčkom jemne potrieme a posypeme rascou. Vo vopred predhriatej rúre upečieme pomaly pri najnižšej teplote (fúúú, zabudla som koľko, tak odoka:))), keď máte rúru s okienkom, máte vyhraté).
Asi tých 15 minút pomaaalinky.
Dobrú chuť:). |
|
Nabudúce skúsim pridať pri prekladaní cesta nastrúhaný tvrdý syr. Ak niektorá maminka skúsi predomnou, budem rada, keď sa ozve, ako chutili. Alebo vymyslí okrem syra niečo iné...? |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Martina S. (backorka) ID 119055 (3.10.2011, 19:37) |
Mila Ester, pagace som piekla uz viackrat, aj podla receptu z internetu aj podla receptu mojej babky, kedze tie mi chutili vzdy najviac, ale nikdy sa mi nepodarili tak fajne nadychane a makucke ako by som chcela... az kym som nevyskusala tvoj recept. Potesilo ma, ze v nom nie je ziadny tuk, maslo, margarin, proste je aspon o trosku lahsi ako ostatne recepty. Som zasnanca dietnejsich jedal, ale pagacom proste neodolam a po natlaku od manzela, som sa musela do nich pustit. Prvykrat som pridala aj uvarene zemiaky a vyslledok bol proste uzasny! Cesticko som si dala vymiesit v pekarnicke, bolo tak uzasne hebke a nakysnute, no radost s nim pracovat! Z tvojej davky som upiekla skoro 80 strednych pagacikov, takze som potesila aj mraznicku a aj svoje okolie a vsetkym velmi chutli. Dakujem ti za tento uzasny recept! |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (10.3.2012, 11:51) |
Martinka, ja som veľmi rada, že sa Vám tak páčia a ešte viacej chutia pagáčiky, , bola by to škoda len tak sa nepodeliť o receptík, ktorý, je myslím si fajn... Ja sa do nich práve teraz idem znovu po straaašne dlhej dobe pustiť, chichi a práve preto, že aj my postupne nahrádzame papkaníčka tými zdravšími aj keď na prípravu obťažnejšími, ale tak pred týmito pagáčikmi musíme z času na čas zavrieť oči . |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.7.2011, 12:32) |
skvarkove pagace by som jedla cele dni..... |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (2.7.2011, 12:39) |
Aj ja Matruška , akurát by som ich mohla znova skúsiť, tentokrát aj so syríkom ako Katka..... ..........už teším |
ODPOVEDAŤ |
Janka T. (esmae) ID 47720 (5.2.2011, 20:14) |
Takze Ester, prave som ich dopiekla a su uuuuzasne nabuduce trosku prisolim aj skvarky, teraz som na to zabudla, inak super ozaj a pouzila som len obyc. mlieko, nie kysle, len som do neho dala lyzicku kyslej smotany a pocas ohrievania mi pekne skyslo |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (2.7.2011, 12:33) |
Ďakujem Janka za super receptík, s tým mliečkom je to ozaj dobré, ja netvrdím, že môj recept je naj pre všetkých a som rada, keď prídu maminky s rôznymi alternatívkami . |
ODPOVEDAŤ |
MONIKA S. (bida) ID 48648 (12.12.2010, 14:22) |
To mlieko musí byt kysle? |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (2.7.2011, 12:36) |
Ako vidíš Monika, nie , sú tu medzi nami maminky, ktoré majú super vylepšeníčka . |
ODPOVEDAŤ |
| Alica Š. (trpazlik1) ID 20848 (11.12.2010, 14:26) |
Ester, sú božie!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (2.7.2011, 12:37) |
Ďakujem Alicka , dosť skoro som sa ozvala . Ale potešíííí.... |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (katiq) ID 3420 (30.3.2010, 9:25) |
toto su najbobastickejsie skvarkove pagace co som doteraz jedla....dakujem za recept.. nastruhala som aj syr a boli supeeeer |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (2.7.2011, 12:29) |
Super Katka, ja ďakujem za inšpiráciu, moji chlapi sú syroví , tak vyskúšam aj s touto variantou. Mňam . E |
ODPOVEDAŤ |
| Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (6.3.2010, 21:34) |
dnes sme robili sú bombastické |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (8.3.2010, 18:48) |
Bibka , veľmi ma teší, keď môžem prispieť fajnovým receptíkom . |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (3.3.2010, 0:30) |
prvá vhodná príležitosť a robím |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (8.3.2010, 18:47) |
Budem telepaticky držať palčeky , aby sa Melania vydarili. Určite sa vydaria , a dúfam, že budú chutiť. Ja sa ich chystám piecť cez Veľkú noc , už som ich dávno nerobila, tak sa teším . |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (3.3.2010, 0:09) |
Págáče sa mi vydarili, boli fajné. Aj na ďalšie dni boli mäkučké. Recept mám odložený. |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (8.3.2010, 18:45) |
Peťka, to ma veľmi teší... |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (6.1.2010, 21:12) |
Tie págáče vyzerajú veľmi dobre, len sa chcem spýtať. Ide tam aj kyslé mlieko aj kyslá smotana a z toho kyslého mlieka koľko? |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (11.1.2010, 23:57) |
Peťka, prepáč, že tak pozde odpovedám, nečítala som si komentáre, opavím postup ingrediencií v recepte, aby to bolo jasnejšie. Ide do nich aj mlieko, aj kyslá smotana. |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 6.1.2010, 20:15) |
Milá Ester, pagáčiky sú chutnučké, mäkulinké a ako čerstvé aj na tretí deň, doteraz som robila škvarkáče bez zemiakov, teraz to budem striedať ďakujem za dobrý receptík a prajem šťastný nový rok, rodáčka moja ale zemiačiky by som nabudúce dala len 2 také skôr menšie a ja som ich posypala na hrubo nastrúhaným syrom kvôli efektnejšiemu vzhľadu, pečenie som si prispôsobila k elektrickej rúre, múku treba dať rozhodne 1 kg. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (13.1.2010, 20:45) |
ahojky prosím ťa v elektrickej si to piekla na akej teplote a ako dlho. ĎAKUJEM MOC.JANA |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (12.1.2010, 0:01) |
Želka, ďakujem za krásne prianie do nového roka, ja Vám taktiež všetkým prajem krásny nový rok, ešte krajší, ako bol predchádzajúci a veselé a chutné pečenie a mňamkanie . Dodatočne . |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (4.1.2010, 15:37) |
Tie págáče vyzerajú veľmi dobre, len sa chcem spýtať. Ide tam aj kyslé mlieko aj kyslá smotana a z toho kyslého mlieka koľko? |
ODPOVEDAŤ |
Genoveva Ž. (jenulka) ID 129188 (22.12.2009, 15:25) |
pagačiky sú výborne ,dnes som ich robila všetci si ich pochvaľujú . Jenka |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (12.1.2010, 0:02) |
Jenka, to ma veľmi teší , je radosť podeliť sa s dobrým receptíkom . |
ODPOVEDAŤ |
Marta L. (lackula) ID 2454 (14.11.2009, 15:02) |
Milá Ester, dnes som piekla koláčiky. sa moooooooooocno, Doteraz ich robila, len moja svokra, no ja som sa už na nich , pretože sa mi nikdy nevydarili, aj aj keď som sa moooocno snažila . No a teraz po receptíku, sa mi to hádam konečne podarilo . ďakujem za receptík!!!! P. S. : Aj ja som dala viac ako 700g múky. Ale sú suprové |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (16.11.2009, 23:54) |
Som úprimne rada Maťka, že sa podarili . |
ODPOVEDAŤ |
| Bozena M. (bombiska) ID 79911 (upravené 21.1.2010, 2:27) |
Ester,robila som ich v nedeľu,ale bolo veľmi riedke cesto.700gramov múky sa mi zdalo na toľko tekutín /kyslé mlieko + smotana/ málo.Musela som pridať do 1kg múku.Nieje náhodou chyba v písaní receptu? Inak sú veľmi chutné ,všetci sa zalizovali.Sú mäkkučké a vydržali až dodnes. Piekla som ich v elektrickej rúre ne 200°C....presne 25 minút. Môj výtvor: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18845 |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (12.10.2009, 17:56) |
Boženka, , no neviem teda...tak je to potom viac gr., ako som napísala , ale Tvoje sú jednoznačne S U P E R , krásne , a to si nechcem predstaviť, aká vôňa bola, keď si ich piekla . Mňamky mňam . |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta L. (lackula) ID 2454 (14.11.2009, 9:00) |
Mila Esterka, prosím môžete mi povedať, či pod kyslým mliekom myslíte napr. 4 kelímky acidofilného mliečka? ĎAKUJEM, chcela by som ich dnes robiť, takže dúfam, že sa vydaria!!!! Maťa |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Estera Š. (esti7) ID 16522 (16.11.2009, 23:53) |
Maťka,áno , asi píšem už pozde, ale držím palčeky, dúfam, že sa vydarili , . |
ODPOVEDAŤ |
| | | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (12.10.2009, 18:28) |
Nevadí,Ester,ja som si ich upravila....a ako som už písala...boli tak super fajné,že každému krútilo nos,ako som ich piekla a stále okolo mńa chodili,kedy ich dopečiem. Lern čo som ich vybrala z rúry,jedli ich horúce,až som sa bála,že im bude zle. Radím každému skúsiť tieto ohromujúce pagáčiky |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (8.10.2009, 16:15) |
mnamm , bože všetky ich zjem |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (9.10.2009, 19:03) |
už je po nich... ak áno, tak už len tie z fotky |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (Nanika) ID 8084, mimibazar.sk/nanika (8.10.2009, 16:12) |
No, ja mam dotaz, smotana sladká ci kysla? Uz ich robil niekto iny, v elektrickej rure? Lebo kysnute sa pecie okolo 200 stupnov. Diky, inak to vyzera teda super, len este zohnat oskvarky. |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (9.10.2009, 19:05) |
Janka, smotana je kyslá, može byť aj jogurt |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (Nanika) ID 8084, mimibazar.sk/nanika (8.10.2009, 16:12) |
No, ja mam dotaz, smotana sladká ci kysla? Uz ich robil niekto iny, v elektrickej rure? Lebo kysnute sa pecie okolo 200 stupnov. Diky, inak to vyzera teda super |
ODPOVEDAŤ |
| Eva P. (eva1Pa) ID 75724 (7.10.2009, 16:42) |
takéto som ešte nepiekla,,,pečiem bez zemiakov a toho kyslého mlieka...no ved uvidime |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera Š. (esti7) ID 16522 (7.10.2009, 18:04) |
Evka, skús a možeš dať potom vedieť, či Vám chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.10.2009, 16:37) |
tak tieto pagáčiky určite vyskúšam pri prvej príležitosti |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |