. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* - RECEPT 14937

PIZZA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


[ recept č. 14937 zo dňa  ]


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)
Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) .
Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano.
Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
šampiňóny, opečenú slaninu...
klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm.
Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať .
Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali.
ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom
znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai
šampiňónová s nivou a cibuľou
Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom.
dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D )
pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-)
tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka
Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-)
cestíčko bolo tenunké, chrumkavé....
... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jogurtovo čerešňovo smotanová torta | *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* | Na birmovku s holubičkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 141-160)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Helena B. (hela2) ID 37749 (7.8.2009, 7:03)
Kristínka tá pizza je (Y) (Y) (Y) a tá omáčka nemá chybu (Y) včera som robila a veľmi sme si pochutili. Ako obloženie som len na husto poukladala Schwarzwaldskú šunku a pred dopečením nahrubo obložila mozzarelou :-) :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2009, 10:42)
Som rada, že vám chutila. Musela byť fantastická tá tvoja obloha (Y) Recept je stará talianska klasika a Taliani sú riadni gurmáni, takže rokmi overené :-p
Heli, skús niekedy tú omáčku aj ku špagetám (a môžeš do nej na konci pridať na kocôčky nakrájané varené alebo opečené údené mäsko, zmiešať a špagety posypať syrom = mňamka na kvadrát ) :-)
Želám pekný deň
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (7.8.2009, 11:01)
Kristíka ďíky ti za radu (L) (L) (L) určite to na tych špagetách vyskúšam ;-) už teraz sa teším na tú dobrobu :-) :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (6.8.2009, 11:01)
Perfekná pizzza a tá pasta mňam, veľmi sme si pochutili!!!!! Ďakujem za recept (child10) (child10) (child10) (child10)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2009, 19:10)
Evi, som rada, že si bola spokojná a že vám pizza chutila. Ozaj tá pasta robí z tejto pizze mňamku (Y) (Y) (Y) Tak sa maj pekne a pizzu peč ďalej, lebo čím viac ju budeš piecť, tým bude lepšia :-$ až to človeka štve :-@ :-D
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.8.2009, 10:41)
mňam, skvelá pizza. chcem sa spýtať na tú paradajkovú pastu, dala by sa pripraviť aj do zásoby keď je sezóna paradajok a zasterilizovať? alebo sa sterilizáciou zmení chuť? mraziť ju veľmi nechcem, mrazák potrebujem na iné plodiny :o) a určite ju budeme chcieť aj v zime (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2009, 19:00)
Pravdaže sa dá zasterilizovať, chuť sa nezmení. Len po otvorení ešte nechať trocha odpariť vodu a kečup pridať. Už som to tak robila, ale pasta "zázračne" mizla. Naša Zuzka ju má rada len tak samotnú ;-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (7.8.2009, 10:06)
Tak skúsim spraviť menšiu zásobu :o) má to len jednu chybičku, začínajúcu závislosť (pl)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bubinka3004) ID 58978 (5.8.2009, 22:15)
Vynikajúca pizza, fantastická :-) :-). Presne podľa gusta môjho manželíka, tenučké cesto a šťavnatá obloha...mňááám, urobila som 4 rôzne oblohy a neviem, ktorá je lepšia ;-). Akurát mne sa neurobili žiadne kraje, neviem kde som urobila chybu, asi som ju moc natenko vyvaľkala. Vôbec mi kraje nevyskočili, alebo som nemala plnku rozotierať až po kraje? Hm, no neviem, ale vôbec to nevadí, pizza je úžasnáááááááááááá. Ďakujeme za skvelý receptík (Y) jeeej a zabudla som, s cestom sa vynikajúco pracovalo, nádherne sa vaľkalo, s čím mám pri kysnutom ceste obvykle problémy.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2009, 17:54)
Janka, som rada, že vám pizza zachutila. U nás je tiež veľmi obľúbená. Nedávaj plnku až na samý okraj, stačí tak 0,5 cm od neho :-) a pred pečením nechaj chvíľu podkysnúť (5 - 10 min) na plechu. Tak nech sa nabudúce vydarí ešte lepšie (Y) (Y) (Y) a pochutnáte si. pá, pá (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bubinka3004) ID 58978 (7.8.2009, 11:57)
Kristinka dakujem za radu :) nabuduce skusim takto..urcite ju budem piect velmi casto teraz, ked uz ju rodinni prislusnici ochutnali (H) (H) zbohom moja dieta ;-) milo ma prekvapilo, ze bola vynikajuca aj na druhy den, vcera ju u mna jedla mamka a bracho a chvaly nemali konca (Y). A to bracho nepochvali hocico a mamina moc pizzu nemusi, ale uz som jej musela poslat recept, taka bola nadsena. Dnes idem skusit mnamku pastu k cestovinam, mam este suroviny, juuuj tesiim sa. Pekny vikendik (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (23.7.2009, 14:32)
cesto je naozaj výborné (clamp) (clamp) (clamp) syrík tiež dávam naspodok, krásne prichytí ten zvyšok dobrôt aj keď si nepotrpíme na mozzarelu - chutí nám aj eidam...
pridávam ešte môj malý tip.... do cesta pridať trošku sušeného oregana a bazalky, dodajú mu super voňavučký šmrnc... (radost) Našťastie som pozvala na večeru kmotrovcov, lebo pizze bolo naozaj kopec....
ja uprednostňujem pastu z čerstvých paradajok, tak túto som neskúšala, ale pripomína mi základ na boloňské špagety, a to je teda mňamka.. (pl) (Y) (Y) (Y)no a keď sme sa fajne objedli tak už len dobré chladené.. (B) ;-)
(hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.7.2009, 15:55)
Chichi :-D tak to si viem predstaviť takú pohodičku ... (Y) Máš super nápad, čo najskôr to skúsim s tými bylinkami... Inak tá tomatová pasta sa samozrejme môže robiť z čerstvých rajčín. Len je to viac roboty a pre panelákových ľudí, čo kupujú paradajky na trhu možno aj drahé. Ale univerzálne, nezávisle od ročn.obdobia, dajú sa použiť aj konzervované kúskové alebo to pyré. Myslím, že tá tomatová pasta spolu s tým cestom tomu robia ten správny šmak. :-p :-p :-p
Áno, tú pastu robievam aj na špagety. Vtedy jej ale robím viac, trocha redšiu a dávam do nej aj kečup a čerstvú bazalku. Do toho dám na malé kocky nakrájané chudé údené mäso a je to božská mňamka (i keď len taká moja verzia špagiet ;-))
Ďakujem za ten nápad s bylinkami [A] (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (23.7.2009, 11:09)
WAAAAAW, (Y) (Y) (Y) my miľujeme pizzu ! :-) Vyskúšam hneď ako to pôjde, škoda, že už sú plány na dnes :-@
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.8.2009, 20:49)
Tak Anetka, vyskúšala si ju? (Y) napíš... (F)
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (23.7.2009, 9:45)
aj ja musim pochvalit!
oproti mojej povodnej ma viacero vyhod:
- naozaj treba vyvalkat tenke cesto, ono trosku podrastie
- urobia sa 4 pizze
- pasta je mnamka
- syr na spodok je dobry napad
- syr navrch som davala az po dopeceni, ale takto je to super!
Chutilo manzelovi aj bratovi
Pridane do oblubenych ;o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.7.2009, 17:23)
Wau ! (Y) Som rada, že sa vám zapáčila a zachutila :-) Tak nech sa vám vždy vydarí (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (kinas) ID 58996 (20.7.2009, 12:31)
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (Y) :-) :-D (H) :-D (H) ;-) :-$ [A] :-p (F) |:o) (K) (L) *-) *-) (clamp) (N) (N) (N) :-o :-( 8o| :-S :-@ (6) :^) |-) +o( :-# :'( 8-| :-| ^o) (tudledudle) (C) (D) (^) (*) (G) (pl) (B) (P) (I) (X) (Z) (@) (mp) (wash) (child1) (child2) (child3) (child4) (child5) (child6) (child7) (child8) (child9) (child10) (child11) (child12) (flower) (hello) (zajic) (pack) (drink) (drink) (dance) (candle) (witch) (cinky) (balicek) (mamca) (jidlo) (pst) (comp) (box) (dest) (snehulak) (plaz) (koule) (plavec) (lyzar) (cigo) (palice) (pirko) (pirko) (facky) (facky) (nejdeto) (nejdeto) (skolak) (skolak) (pusa) (pusa) (chripka) (chripka) (leto) (leto) (leto) (leto) (leto) (leto) (leto) (leto) (kytara) (kytara) (kytara) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (noc) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (jablka) (jablka) (destnik) (pes) (kocka) (hotdog) (hotdog) (pes) (kocka) (hotdog) (hotdog) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (jazyk) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Janka S. (JankaTrnka) ID 12283 (15.7.2009, 12:54)
Dakujem za recepti, vcera som tuto pizzu urobila na veceru a bola vyborna a vsetkym nam velmi chutila.... Manzel povedal, ze ju mozem piect aj kazdy druhy dem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.7.2009, 14:32)
Netreba ďakovať, teším sa, že vám chutila (Y) (Y) (Y) Aj u nás je to tak. Občas mi napadne urobiť len z polovičnej dávky, ale to je škoda roboty :-D vždy sa zje tak, či tak... a dobrá je veru až hriešne (flower) Pozdravujem (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.7.2009, 15:56)
Janka, teší ma, že chutila (Y) Vaše zvolené kombinácie - de luxe (clamp) to musela byť baštička :-) Paradajkový základ sa iste nestratí, navyše sa môže aj zmraziť (keby náhodou :-)) Teším sa na fotky (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (8.7.2009, 16:49)
Práve sme ju doobedovali :-) Robila som s mozarellou, nivou, rucolou, olivami, šampiňónmi a šunkou, naozaj vynikajúca (clamp) Cestíčko mäkkučké, paradajkový základ tiež chutný, len som ho spravila priveľa, tak ostane ešte k cestovinkám ;-) Už je skoro celá preč, určite skúsim aj nabudúce, s cestom sa nádherne pracovalo a pekne vykyslo aj v DP (L) ďakujem za recept, mám aj na fotené, tak keď bude čas, pridám |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.7.2009, 11:27)
Janka, teší ma, že chutila Vaše zvolené kombinácie - de luxe to musela byť baštička Paradajkový základ sa iste nestratí, navyše sa môže aj zmraziť (keby náhodou ) Teším sa na fotky
ODPOVEDAŤ
Eva L. (lichta) ID 37441, mimibazar.sk/lichta (7.7.2009, 16:51)
Super receptík (Y) (Y) (Y) Dneska som ho vyskúšala a nemá chybu (Y) (Y) (Y)
A ešte k tomu ten paradajkový základ (Y) (Y), najlepší aký som kedy jedla (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.7.2009, 22:16)
Ďakujem Evi, (Y) Tak to sa veľmi teším, že chutila :-) Možno má človek najprv pocit, že je to zložité, ale ked to skúsi, tak zistí, že to je úplne v pohode. A keď nakoniec začne papať, už je lapený a vie, že aj nabudúce... (Y) A skúste ten základ niekedy použiť i ku špagetám.Mňamka :-p Dole v tejto diskusii sa o tom píše. Pekný večer želám :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (5.7.2009, 16:52)
ja mám v mojich receptoch tiež pizzu (zajic) a pečiem ju pri programe PIZZA, kde sa rúra predhreje na 300°C a potom pečie pri cca 250°C cca 7-8 minút :-$ :-$ a mám ju jemne chrumkavú a vrch fajne šťavnatý ^o) ^o) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.7.2009, 20:40)
:-) hmm, videla som... no nie je pizza ako pizza. Môj manžel by to nejedol, nemá rád surové cesto. Poriadna pizza má tak akurátne prepečené cestíčko zospodu a po bokoch fajne krehké, chrumkavé a hore má byť šťavnatá a má sa vyznačovať konkrétnou chuťou. Typický syr na pizzu je mozzarella a navrch parmezán. Pizza nie je jedlo, že " vyprázdnime si chladničku" lebo potom to nie je pizza ale nejaké čudo. Raz sme na návšteve jedli podobnú pizzu a vraj paradajkový záklaad. To je od paradajky len zafarbené ale inak suché. Že vraj "dajte si na to kečup" . No tak to Taliana môže len naštvať :-D ako keby Slovákovi povedali, aby si bryndzové halušky oblial mliekom +o(
Čo sa týka pečenia pizze, už som o tom písala nižšie, takže nebudem sa opakovať. Dovi :-) prajem pekný večer (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (9.7.2009, 21:42)
Hmm, prečo si myslíš, že moja pizza má surové cesto? Ako si na to prišla? Je krehké, chrumkavé, a pizza je šťavnatá...nie suchá. Nikdy ju nerobím spôsobom ako píšeš "vyprázdnime si chladničku", vždy kupujem suroviny na oblohu zvlášť na túto príležitosť. Akurát mozzarellu sme stihli zjesť skôr. :^) :-| A čo sa týka stupňov, nastavím program PIZZA a zohrieva mi rúru na 300°C, vložím plech a pečiem cca 7-8 minút, už mi tam ale svieti teplota 250°C. Žiadna podošva, ako píšeš nižšie, neviem odkiaľ si to zobrala. *-) Práve tým, že sa to pečie krátko, nestihne sa z paradajkového základu aj z ostatných surovín odpariť voda, tak to všetko zostáva ŠŤAVNATÉ (kocka)
ODPOVEDAŤ
Světlana M. (Sveťka) ID 13652, mimibazar.sk/svetka (3.7.2009, 11:13)
Uff, tak som urobila, ale len cesto. Som si to nejako neuvedomila, že tam ide 1 kocka droždia, a potom to bolo dosť vysoké a hrubé. Inak chuťovo dobré, len nabudúce musím asi z polovičnej dávky.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 11.7.2009, 23:38)
Včera som zasa robila túto pizzu na večeru. Rozmýšľala som, prečo si to mala vysoké. Došla som iba na to, že si zrejme cesto natiahla do jedného plechu. Potom je mi jasné, že prečo si pizzu mala vysokú :-) Ak ju chceš robiť takto, tak treba použiť 2,3 plechy a cesto keď miesiš, tak môžeš pridať ešte vodu, ľahšie sa miesi a ľahšie sa stierkou natiahne na celý plech až do rohov. Ja radšej robím tieto okrúhle. Vtedy sa väčšinou vyhnem pokušeniu napágať na jednu pizzu všetko možné, čo je potom nedefinovateľná hmota.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.7.2009, 12:24)
:-) tiež som z toho robila aj takú vyššiu pizzu, ale urobila som si také redšie cesto na celý plech....a teda boli dva kusy (2 plechy). Inak aj takú Taliani robia. Ale s tou pastou to nie je suché ani tak. Ale myslím, že som aj v texte uviedla, že je to na 4 ks okrúhlej pizzy s priemerom cca 30 cm. Ale najpodstatnejšia u tejto pizzy je tá tomatová pasta, ktorá jej dáva šťavnatosť a šmak. :-p Ak cesto potriete len nejakou paradajkou, tak neviem, ale myslím, že by bolo dosť suché. Veď tá pasta vôbec nie je náročná ani na suroviny ani na čas. Myslím, že sa oplatí skúsiť [A]
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (28.6.2009, 20:58)
tak túto omáčku poznám, vydrankala som ju v našej pizzerii od mojej ex-švagrinej, ktorej touto cestou ďakujem, používajú ju tam ale na cestoviny, aj ja ju robím na penne, a milujeme ich, mňam (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2009, 21:21)
Ja ju tiež používam aj na cestoviny (Y) (písala som to už nižšie v diskusii), ale vtedy ju robím redšiu a väčšie množstvo. Potom do nej pridávam na malé kocky pokrájané údené mäsko. Toto je len môj výmysel, ale veľmi nám chutí. Ale iste je to dobré aj s mletým poduseným mäsom, proste štýl bolognskej omáčky. |:o)
Ja takto robím špagety, nikto im neodolá, ani ja sama :-D Je to fakt mňam (zajic) súhlasím (F) (hello)
Vstup do pizzérie nemáte zakázaný ? :-D (to bol vtip, dúfam, že ste sa neurazili (L))
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (28.6.2009, 21:31)
veď to len medzi nami - teda štyrmi očami - mi dALA recept, ja to ďalej nešírim, len tu na MMB :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2009, 21:42)
:-D :-D :-D :-D :-D jasnačka, úplne komorné šírenie ;-) ;-) ;-) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (17.6.2009, 13:51)
Musis skusit vyzera lakavo hlavne ta paradajkova pasta (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.6.2009, 17:21)
Lucka :-) tá pasta je strašne dobrá. Neviem, či si pozerala diskusiu, mrkni si úplne naspodu. Písala som o použití tejto pasty aj na špagety. Inak vďaka tej paste je tá pizza taká originálna, šťavnatá, no a samo na chrumkavom cestíčku. Takže neodolaj a vyskúšaj ju :-p :-p :-p No a najlepšia je horúca. V časoch, keď u nás bežne dostať mozzarellu, môžeš mať pizzu ako v Italy (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.6.2009, 22:21)
dievcata,ja len pripominam,ze pizzu treba piect na spodnej drazke a pri vyssej teplote. bude zdola chrumkava a hore stavnata, nevysusena :-p
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (dama04) ID 46292 (9.6.2009, 15:40)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (9.6.2009, 13:33)
Dievčatá, ale 180 a 220 stupnov - to je rozdiel! Tak ako to máme my "nešťastníčky" piecť? Ja toto tiež nikdy nevieem 8o|
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.6.2009, 20:38)
môj návod na rúru (sporák Gorenje) hovorí, ze sa pizza pečie okolo 190°C a čas pečenia 20 min. ja mám oskúšané pre toto moje cesto 15 minut stačí... Ale tieto údaje treba brať len orientačne, každá rúra (dokonca tie isté značky) pečie trocha inak. Orientačné údaje napomôžu, ale treba to aspoň pre začiatok fyzicky odkontrolovať. A poznačiť si, nabudúce už budete vedieť (L) (L) ahojky
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (10.6.2009, 8:26)
Vďaka, vyskúšam z tých 4 ks 2 upiecť na menšej teplote a dva na väčšej teplote a kratšie. A doma budú degustovať a hodnotiť... (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.6.2009, 19:42)
Gabi, piekla si už tú pizzu? :-) Len ma tak zvedavosť pochytila... :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.6.2009, 19:34)
ahoj gabi :-) tak potom napiš ako to dopadlo :-$ som zvedava :-) a držím palce (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.6.2009, 13:56)
však vidite ze špecialny program pizza pečie az na 300st,takze to znamena ze sa musi piect na vysokej teplote a nie príliš dlho lebo bude tvrda...
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (9.6.2009, 14:04)
Vidím aj 180 stupnov dolu.....
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (8.6.2009, 11:38)
Už dlho zháňam dobrý recept na pizzu, pretože mne tie mrazené vôbec nechutia. Tento recept vyzerá fantasticky, určite ho vyskúšam a moja dcérka sa bude tešiť, keď si konečne spraví pizzu presne podľa svojej chute. Len sa chcem spýtať jednu vec: na koľko stupňov by sa mala pizza piecť, aby bola čo najlepšia? Častokrát sa mi stáva, že doma pečená pizza je vysušená a tvrdá.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.6.2009, 13:28)
pizza sa musi piect na vysokej teplote a nie dlho lebo sa vysuši a stvrdne...ak mate klasicku elektricku trubu tak treba piect na 220 st asi 15 min(ak mate tenke cesto) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.6.2009, 20:33)
ja pečiem na pizza programe.. tých 180 stupňov a 15 minut bohate stačí... nič nie je vysušené, pizza je fajn chrumkavá. mam tenké cesto.. (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (8.6.2009, 14:19)
moja rura ma jeden z programov na pecenie tzv pizza program a je to 300 stupnov a v navode je ze sa ma plech davat na spodne kolajnicky
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.6.2009, 20:30)
no ja sa obávam, ze pri pečení na 300°C by som nemala pizzu, ale spálený papek. tiez mám rúru s pizza programom. práve som si na váš popud zobrala návod (skolak) a pozerám do neho, i keď pizzu som piekla už nespočetnekrát. No a v tabuľke pre pečenie pečiva pozerám, že uvádzajú piecť na 210 - 230°C pri zapnutom dolnom a hornom ohreve; pri pizza programe doporučujú 190°C - 200 maximálne a čas pečenia 30 minút a 20 minút maximálne časy. To asi tak vo všeobecnosti, resp. orientačné hodnoty.
Každý má rúru trochu inú, trochu iné cesto, čiže orientačné hodnoty sú ozaj len približné informácie. Každý si musí aspoň pre začiatok to prvé pečenie ustrážiť aj fyzicky. Btw., moja rúra má maximálnu nastaviteľnú teplotu 275°C. Podľa tamtej informácie by som potom pizzu nemala ani upiecť ;-)
Chcela by som vedieť, či vy ju pečiete pri tej 300? :-$
Želám pekný večer (hello) ahojky (F)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (9.6.2009, 20:40)
ja mam Whirlpoolku a ten speci program je P1-P2 - chlieb, pizza - pricom vraj sa ma chlieb piect na P2 - 220°C a pizza na P1 - 300°C no a stupne sa pri tychto programoch prestavit nedaju... piekla som uz na programe chlieb rozky a na pizza programe pizzu a aj za jedno aj za druhe bolo som bola pochvalena :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.6.2009, 12:53)
Ahoj Katka, ja zvyknem piecť na 180°C cca 15 min. (je to v návode spomenuté). Niekedy, keď práca ide rýchlejšie, dávam aj dva plechy naraz a použijem ventilátor. Hornú potom vyberiem skôr. Vieš ale, že každá rúra pečie trocha ináč, tak to treba odskúšať. Ale tou 180tkou, myslím si, nič nepokazíš. To, že je niekedy pizza tvrdá, môže byť spôsobené skôr cestom. Ak je veľmi husté, stvrdne.
Toto cesto je husté asi ako na buchty. (F) (F) (F) Držím palce, (Y) vyskúšaj a potom daj vedieť :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 141-160)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu