
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 731 návštěvníkov) *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*[ recept č. 14937 zo dňa 6.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) - POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto) ![]() Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) . ![]() Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano. ![]() Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu... ![]() šampiňóny, opečenú slaninu... ![]() klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať. ![]() Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať. ![]() vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm. ![]() Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať . ![]() Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali. ![]() ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom ![]() znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai ![]() šampiňónová s nivou a cibuľou ![]() Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom. ![]() dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D ) ![]() pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-) ![]() tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka ![]() Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-) ![]() cestíčko bolo tenunké, chrumkavé.... ![]() ... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Monika G. (Amonely) ID 335818 (2.11.2022, 9:47) |
Slany kolac, palacinky a langose sa pripravuju z mlieka, nikdy pizza a uz vobec nie talianska ...Europizza sa tiez zaraba s vodou a nie s mliekom. Je to taky krizenec pizze s langosom. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína K. (Katka9111) ID 333898 (8.2.2021, 14:32) |
Paraaaadicka.Skusala som už recepty ale ani jeden nebol podľa mojich predstáv. Tak som sa na dlhšiu dobu na to vykaslala. Ale od kedy som na materskej, robím viac jedál z kysnuté ho, a keďže pizza nám chuti a u nás v pizzerériách vždy to isté,a ani nám nejak extra nechuti, rozhodla som sa, že budem robiť doma.a už inú nechceme ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | viktória s. (torias) ID 206491 (11.2.2020, 2:21) |
V sobotu sme ju piekli spolu zo švagrinkou a šetci že aká mňamka a zošrotovali vššetko a to sme robili z dvojitej dávky.Je to bomba recipe a strašna vyhoda ze pect na velkych plechoh a podla potreby znova zohriať ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | veronika s. (verenita) ID 25061 (13.4.2018, 14:03) |
žiadny talian nedava do cesta na pizzu mlieko ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.10.2019, 0:06) |
Nechce sa mi presviedčať vás, ani na tom nezáleží. Kľudne si vymeňte mlieko za vodu.a cesto si natrite kečupom ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.8.2018, 13:19) |
Skúšala som už rôzne recepty ale tento je určite najlepší. Videla som ho najprv na blogu motylia vareška a tam píše že recept je z akehosi časopisu kde pisali že je tallianski. Je to asi pravda lebo taky zaklad na potieranie cesta som ešte inde nevdela. Doporučujem!!! | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.10.2019, 23:55) | |
Áno, presne.. ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana K. (jaanka3) ID 52358 (7.4.2018, 21:00) |
Dobry den, na akych stupnoch sa ma piect pizza? rura ma byt na spodnom ohreve? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Petra J. (Petraja) ID 274339 (10.4.2018, 12:07) |
Pizza sa pečie aj na 250tke ale chvíľku ak máš cesto tenké. Táto pizza je najlepšia aká môže byť. Strašne som sa bála že nezvládnem taký zložit recept ale už mi ani nepríde zložitý. Pečiem ju rada lebo viem že sa vždycky podarí. Aj niekedy mrazím. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.4.2018, 22:29) |
Nie, piekla som ju v strede a tu som čítala, že by sa mala piecť na vyššej teplote a kratší čas. Ja som to piekla na 220 asi necelých 15 minút. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana K. (jaanka3) ID 52358 (8.4.2018, 8:08) | |
Dakujem krasne za odpoved. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (21.6.2017, 16:54) |
Odkedy som sa túto pizzu naučila robiť, pečiem ju dosť často. Robila som ju aj dnes. Nevieme sa jej dožr... dojesť. Moja malá dcérka vrieska "dampičú" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina M. (martina1206) ID 77815 (31.1.2017, 19:14) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (9.1.2017, 0:17) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Petra J. (pej20) ID 18013, mimibazar.sk/pej20 (25.9.2016, 9:00) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (24.5.2016, 15:38) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Rastislav R. (RastoRisko) ID 301305 (17.11.2015, 12:58) |
Najlepsia domaca pizza aku som jedil / robil. Ja vsak davam namiesto pretlaku iba kecup Otma Gurman. Cesto robim vlastne v DP. Neodporucam menit mnozstva ingrediencii, skusil som to a nebolo to ono. Ak sa pise stvrt zeleru tak dan ozaj len stvrt. Pec na maximo, pizza len trosku zhnedne a hned ju z rury vyberamm. Pizzu si chvalia aj moji kolegovia a naviac je vyborna aj na druhy den z mikrovlnky. Vrelo odporucam a dakujem autorovi za tento super recept ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.12.2015, 15:48) |
Nech ti padne na úžitok ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana Z. (Adriana96663) ID 255164 (22.7.2015, 10:47) |
![]() ![]() ![]() ďakujeme za skvelý recept ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2015, 23:24) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (3.6.2015, 8:03) |
kristínka, keď si vyvalkám pizze a popichám vidličkou, môžem to dať zamraziť ? že by som ich neskôr len rozmrazila a obložila, čím treba..vďaka | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2015, 11:48) |
Jani, ty myslíš surové cesto zamraziť? Ja som to ešte takto neskúšala, tak priamu skúsenosť nemám. Ale ak máš v mrazničke voľný šuplík, tak vyvaľkanú pizzu daj na pol hodky alebo hodinu len tak voľne, aby to stuhlo. Potom vyber, zabal jednotlivo do fólie a ešte bud do alobalu či mikroténu a daj do mrazničky. Po vybratí vybaľ ešte zmrznuté, daj na plech s PNP a voľne rozmraz... a už potom normálka. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (29.5.2015, 11:53) |
Kristína prosim vás, môžem tie pizze nedopiecť vychladnúť a v pripade potreby dať zpäť do rúry dorobiť? Potrebujem to na oslavu a nechcem počas oslavy variť iba dať do rúry prihriať. Dá sa? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2015, 11:50) |
Áno, to je úplne v pohode. Len vidím, že už radím dosť neskoro. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubka T. (lubkasungirl) ID 37463 (upravené 6.2.2015, 15:45) |
baby nastruhala som syr najemno - syr sa neroztopil,je totalne tvrdy,peciem na spodnom ohreve 200C ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (6.2.2015, 16:48) |
no a čo to máš za syr? ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | viktória s. (torias) ID 206491 (19.11.2014, 19:19) |
Lepšiu pizzu sme ešte nejedli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (18.11.2014, 8:46) |
idem hned vyskusat ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta k. (wandalka) ID 202499 (30.6.2014, 19:35) |
Výýýýborná pizza...cesto ako obláčik=ľahulinké...a známa kt.má pizzeriu mi poradila piecť ju na dne obráteného plechu ako sa pečú medové pláty...je ako z pece.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:55) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína K. (katkameg) ID 18239, mimibazar.sk/katkameg (29.6.2014, 15:38) |
Vynikajúca,ozaj,vyskúšala som viacero receptov,ale tento je super mňamka . Ja som cesto robila zo spaldovej múky,inak tak isto a paráda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:48) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea D. (dubravka13) ID 38305, mimibazar.sk/dubravka13 (23.5.2014, 19:11) |
Dakujeme za fantastický receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:42) |
To ste ma veru potešili ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |