. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* - RECEPT 14937

PIZZA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


[ recept č. 14937 zo dňa  ]


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)
Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) .
Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano.
Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
šampiňóny, opečenú slaninu...
klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm.
Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať .
Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali.
ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom
znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai
šampiňónová s nivou a cibuľou
Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom.
dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D )
pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-)
tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka
Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-)
cestíčko bolo tenunké, chrumkavé....
... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jogurtovo čerešňovo smotanová torta | *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* | Na birmovku s holubičkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Daša R. (dadu30) ID 22469 (9.4.2010, 12:42)
veľmi pekne dakujem za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) ja som dnes vyskúšala len Vaše cesto a manžel bol nadšený (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.4.2010, 12:47)
Rado sa stalo :-) ale mali ste vyskúšať aj tú omáčku...to je potom maškrta (L)
ODPOVEDAŤ
Petra J. (Pejka) ID 22719, mimibazar.sk/pejka (upravené 19.3.2010, 13:15)
Ja by som sa chcela spýtať či si dve tie cestá môžem dať do chladničky ????? A spraviť ich na druhý deň aby boli čerstvé lebo sama so synom 4 nezjdem (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.3.2010, 18:28)
Ja som to takto ešte nikdy neskúšala, ale urobila by som to asi tak, že po vymiesení by som cesto rozdelila na dve časti a jednu by som dala do misy a prikryla fóliou a nechala v chladničke do druhého dňa (takto som raz robila rožky, že cesto som zarobila večer a ono v chladničke nakyslo do druhého dňa) no a druhú polovicu cesta by som nechala nakysnúť v teple na tú okamžitú spotrebu. Ešte by si to mohla urobiť tak, že by si vykysnuté všetko cesto vyvaľkala na tie 4 ks pizze a dve by si dala len tak predpiecť (samotné cesto, popichať, trocha naolejovať) a potom sa to dá aj zamraziť. Tak nech sa ti podarí (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
MAGDALENA M. (duplicka) ID 34391, mimibazar.sk/duplicka (18.3.2010, 14:02)
mnamkovaaaaaaaa (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.3.2010, 18:21)
teším sa (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (KatyK) ID 18027, mimibazar.sk/katyk (17.3.2010, 20:48)
fakt SKVELY RECEPT (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ďakujem (F) (F) (F) (F) (F)
Katka
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.3.2010, 18:20)
Ďakujem , Kati (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (13.3.2010, 11:46)
Dnes som skúsila na obed, (hotdog) (jidlo) (zajic) (sampus), len tak sa po nej zaprášilo, super sa mi robila, aj cesto uplne jednoduche, nelepive, omáčka mňam, no a ked som ju vytiahla z rury, to cesto bolo chrumkavé jedna radosť, určite ešte urobíme
ďakujeme za super recept
Miriam (witch) + Mirko (child8) + matúško (child7) + náš tatino (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.3.2010, 18:20)
chichichi ,-) veľmi si ma potešila, nech vám chutí naďalej (Y) pozdrav všetkým (clamp) (child7) (child8) (witch) :-D ste zlatí (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.3.2010, 6:44)
Tak tenké cesto mám rada,tá tvoja vyzerá perfektne,určite urobím a môžem aj pizza clebík s cesnakom,neskúšala si? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (pl) (pl) (pl) (F) (F) (K) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.3.2010, 18:17)
Melanka, nepoznám pizza chlebík cesnakový. Máš v receptoch? Ale ak nie, daj vedieť, kde mám mrknúť. Dík, si zlatá (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (10.3.2010, 13:06)
Kristínka tak túto pizzu som piekla dnes na obedík a musím povedať len úžasná úžasná úžasná (Y) (Y) (Y) vyskúšala som už niekoľko receptíkov na pizzu ale tejto sa ani jeden nevyrovná (clamp) cesto je vynikajúce a tá omáčka mňamky mňamˇ :-) Ďakujem za sveklý receptík už inú pizzu ani piecť nebudem (Y) (clamp) (Y) (clamp) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.3.2010, 23:36)
Ivetka, tak to je skvelé, teším sa, (radost) radujem, že taká vychýrená kuchárka ako ty pochválila recept. Teším sa, že vám chutila (radost) (L) (hello) (F) (hello) (F) (hello) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (mariaLT) ID 74477 (2.3.2010, 22:35)
DAKUJEM za recept! (radost) (radost) Pizza je UZASNA! (Y) (Y) (Y) Moj francuzsky manzel s velmi citlivym jazyckom :-p a vybornym kucharskym umenim bol UPLNE NADSENY!!!!! :-) (clamp) Tato pizza zozala doma NESMIERNY uspech a odteraz uz iny recept ani nehladam! Obrovske BRAVO! (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2010, 17:46)
:-) vždy sa teším, keď mi povedia, že pizza sa im vydarila a chutila im. (Y)
Naozaj, my už inú nerobíme len túto a už dlho, takže viem, že je dobrá. Ale Tvoja pochvala ma potešila ešte viac :-) Snáď ani nie preto, že pochválil Francúz, ale pre to jeho kuchárske umenie ,-) Aj som rada, že sa Ti vydarila (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (mariaLT) ID 74477 (13.3.2010, 23:29)
Tak sme robili repete a stale OBROVSKY uuuuspech (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ! A skusili sme aj zamrazit, ale neupecenu, len rozvalkanu s omackou. Ked sme ju potom upiekli, nebolo to uz take skvele, ale aj tak sa po nej zaprasilo a boli sme este v mrazaku pokukovat, ci sa tam este jedna naaaaahodou nestratila...Vsetkym ostatnym odporucam radsej pizzu PREDPIECT, aspon trosicku a potom zmrazit.
Dnes som tuto pizzovu omacku urobila s gnocchi a do nasho maleho (child10) to padalo ako do studne (zajic)

Este raz DAKUJEM za recept, je BOZSKY!!! (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (mariaLT) ID 74477 (13.3.2010, 23:29)
Tak sme robili repete a stale OBROVSKY uuuuspech (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ! A skusili sme aj zamrazit, ale neupecenu, len rozvalkanu s omackou. Ked sme ju potom upiekli, nebolo to uz take skvele, ale aj tak sa po nej zaprasilo a boli sme este v mrazaku pokukovat, ci sa tam este jedna naaaaahodou nestratila...Vsetkym ostatnym odporucam radsej pizzu PREDPIECT, aspon trosicku a potom zmrazit.
Dnes som tuto pizzovu omacku urobila s gnocchi a do nasho maleho (child10) to padalo ako do studne (zajic)

www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=674826

Este raz DAKUJEM za recept, je BOZSKY!!! (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Beáta S. (Betie) ID 10530 (20.2.2010, 17:03)
Tak aj my sme ju už ochutnali, ja ozaj výborná (Y) (Y) (Y) (Y), len som nemala pretlak, tak som ho nahradila sterilizovanými paradajkami a zeler som nedala, lebo som tiež nemala ,-), nabudúce ho nesmiem zabudnúť kúpiť (H). Ale celá rodinka bola spokojná a veľmi im chutilo.
Ďakujeme za recept (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.2.2010, 20:36)
Ahoj Beátka, ak myslíš tie lúpané konzervové paradajky, ^o) alebo máš nebodaj dáke domáce zasterilizované, tak to je úplne paráda... a tiež občas zeler nedávam, keď nemám, nič také hrozné. Ale mrkvu nevynechám nikdy... tá sa do toho priam žiada. :-) Som rada, že vám chutila pizza (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (erika7689) ID 65817 (16.2.2010, 20:32)
Dnes som robila tuuuto vyyybornu pizzu ... mnam bola vynikajuuuca ... všetkym chutila :D dakujem za receptííík (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.2.2010, 20:26)
Teším sa, že ste si pošmákli ,-) ahojky (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina L. (tinka1510) ID 25983 (29.1.2010, 18:24)
Dnes sme robili tuto vyyyybornu pizzu (Y) cesto vynikajuce a omacka? fenomenaaaalna, fakt super, uz budeme iba tuto robit (Y) dakujeme za receptik (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.2.2010, 20:11)
Nemáš za čo, Martinka, hlavne, že vám chutilo (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
juhasova m. (josienqa) ID 135260 (29.1.2010, 16:48)
pizza nemá chybu, dnes som ju robila prvýkrát a všetkým chutila, bola suprová. Jedno cesto som si predpiekla, a dám do mrazáku, to pre dcéru, ktorá príde až v nedeľu a chcela ju ochutnať. Na 100% je lepšia ako v pizzerke Bambalino a tam nám do teraz chutila. Odporúčam .
(Y) (Y) (Y)
Monika
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.2.2010, 19:10)
som veľmi rada, že vám tak chutila (clamp) Nám ak zostane pizza, tak buď ju zmrazím, alebo ju mám v chladničke a zohrievame ju do chrumkava tak narýchlo v hriankovači. Dá sa to preto, že obloha z nej nepadá. Vždy máme pocit z nej ako z čerstvej. No fakt som rada, že ste si ju obľúbili (Y) (L) (hello) ahojky
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (26.1.2010, 20:28)
(clamp) (clamp) (clamp)tak skvele cesto a omacku na pizzu som zatial este nikde nenasla. recept je na jednotku (Y) (Y) (Y). konecne som nemusela manzelovi ponuknut na veceru kolac ala pizza, ale skutocnu pizzu ako z dobrej restauracie :-).
Zuzana (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.1.2010, 21:46)
Som veľmi rada, že sa ti páči, že vám chutilo (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (upravené 5.12.2009, 15:11)
Pizza úžasná recptík výborný dakujem.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.12.2009, 15:41)
Teším sa :-) A tiež som ju tento týždeň robila v takej zrýchlenej verzii na celý plech :) Čao (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka G. (19lenka77) ID 26081 (28.11.2009, 22:24)
Upiekla som pizzu a bola suuuuuuuuuuuuuppppppeeeeeeeer |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)a to nie som priveľmi dobrá kuchárka, tak sme si na nej pochutili mňam (L) (L) (L) (L). Recept som si uložila do obľúbených !!!!!!!!!!, určite som ju nepiekla posledný krát, je výborná. Ďakujem za receptík Lenka (wash) (wash) (wash) (wash) (wash)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.11.2009, 11:28)
Leni, som veľmi rada, že sa ti vydarila (clamp) (clamp) (clamp) a že vašej rodinke chutila (Y) (Y) (Y) Ja som ju jedla prvýkrát v Taliansku a otec mi dal recept. Teda mamine a už ju robievame strááášne dlho. Ešte keď na Slovensku ani pizzérie neboli (H) Takže osvedčené ;-) ;-) Maj sa pekne a nech sa vám pizza nepreje ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta I. (martai) ID 114419 (21.11.2009, 21:58)
Cesto je vynikajuce skusala som a nezostala ani omrvinka , jednu som robila masovo syrovu oblohu a druhu syrovu asi styri druhy syra dakujem za vynikajuci recept do mojej velkej zbierky receptov...
je fakt dobryyyyyyyy........
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.11.2009, 11:50)
Mňááám, super výber (Y) Dala by som si. Som rada, že Vám chutilo (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Edita I. (lumen) ID 22523, mimibazar.sk/lumen (19.11.2009, 15:08)
Skúsila som urobiť túto pizzu a je naozaj vynikajúca- ďakujem za receptík, veľa šťastia a dobrú chuť všetkým, ktorí toto jedlo majú radi
Eda (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) [A] (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.11.2009, 21:57)
Ďakujem :-) a teším sa. Aj tebe veľa šťastia (flower)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (upravené 15.11.2009, 12:33)
Toto je moja pizza: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20121
piekla som ju 15 min. na 230 st. a 5 min. na 250 st.

Konečne je podľa mojich predstáv a snáď prvýkrát v živote som mala aj spodok chrumkavý, nielen kraje.

Inú už robiť nebudem. Ďakujeme za receptííík.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.11.2009, 21:41)
Zlati, ty si vegetariánka? Pozrela som fotku, máš pekné okraje, vyzerajú chrumkavo (Y) Tak si vymákla, ako v tej tvojej rúre chrumkavo urobiť pizzušku ;-) Tak nech vám chutí (hello)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (29.11.2009, 19:31)
ďakujem pekne, naozaj bola chrumkavá - aj mužík so synom pochválili. (Y)
Nie sme vegetariáni, ale až tak veľmi za mäsom nejdeme - proste stačí nám tak 1-2x do týždňa
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (13.11.2009, 21:34)
:-)tak som robila cez vikend Vase cesticko na pizzu a (Y) ked som ju vytiahla z rury, (cinky) (Z) (Z) (child9)nabehli a jedliii kym bolo co :-D vraj taketo cesto nam uz rob stale (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.11.2009, 21:37)
Super, som rada (Y) verím, že chlapom chutilo a aj maličká to papala? :-) Tak fajn, ahojky (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (FRESH SPORT) ID 93547, mimibazar.sk/FRESHSPORT (2.11.2009, 14:51)
(Y) :-p
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.11.2009, 11:51)
:-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu