. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* - RECEPT 14937

PIZZA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


[ recept č. 14937 zo dňa  ]


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)
Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) .
Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano.
Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
šampiňóny, opečenú slaninu...
klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm.
Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať .
Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali.
ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom
znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai
šampiňónová s nivou a cibuľou
Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom.
dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D )
pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-)
tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka
Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-)
cestíčko bolo tenunké, chrumkavé....
... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jogurtovo čerešňovo smotanová torta | *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* | Na birmovku s holubičkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 (30.7.2011, 16:29)
vyborne cesto, aj sa krasne s nim pracuje, super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (pandulka) ID 145732 (30.7.2011, 8:55)
vyzera super, nebolo by lepsie cesto roztahovat prstami ako valkat ?
teda taliani urcite nevalkaju (H)

a my urobime taku zakladnu syrovo sunkovo olivovu. malo ingerdiencii viacej pasty a syru tak to lubime (L)

tiez z podusenym hov. maskom podla vlastneho dochutenim je vyyyybornaaa (&)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (jessy212) ID 203802 (6.6.2011, 13:40)
no tak toto vyskusam urcite, lebo doteraz sme robili cesto len take improvizovane :D
ODPOVEDAŤ
Mima K. (Babyshock) ID 12042, mimibazar.sk/babyshock (14.5.2011, 19:16)
(Y) |:o) vyborna pizza (zajic) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (6.4.2011, 7:30)
tak a uz je po nej (6) (6) (6) cesto je super a nabuduce urcite vyskusam aj s omackou (zakladom) lebo teraz som nemala vsetky suroviny na jej pripravu ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava V. (Kačmi) ID 23152, mimibazar.sk/kacmi (19.3.2011, 12:57)
Tak táto pizza je fakt bezkonkurenčná :-p neviem či je to čaro v ceste alebo v tej omáčke :-) :-) :-), ale aj ja a môj manžel, ktorý drží delenú stravu proste neodolal a "sežral" mi jednu celu šunkovo-feferonkovú 8o|odporúúúúúúčam všetkým a odteraz robíme len túto :-p :-p (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.3.2011, 21:17)
chachachaaaáááá :-D :-D :-D perfektný komentárik... si ma pobavila :-D :-D :-D zlatá (L) (L) (L) teším sa, že vám chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka V. (mivin) ID 33112, mimibazar.sk/mivin (17.3.2011, 18:07)
Kristinka (L) vyborny receptik |:o) |:o) |:o) |:o) prave som dorobila pizze aj pizza tycinky a vyborne boli (Y) dakujem Mirka (mamca)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.3.2011, 21:20)
Mirka, tiež ďakujem a teším sa :-) (L) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Peter D. (diffie) ID 191801 (upravené 7.11.2011, 16:13)
Ja by som len prispel svojou troškou. Odporúčam všetkým vyskúšať originál múku na pizzu. Dostať ju vo väčších supermarketoch. Mala by mať zvýšený obsah lepku. Celkom dobré info je aj tu http://www.kajman.net/recepty/pizza-recepty/46-kvalitna-pizza-doma-ano a je tam prilinkovaný aj odkaz na článok o vhodných múkach. Možno to pomôže...
ODPOVEDAŤ
Mária F. (weita) ID 32622, mimibazar.sk/weita (13.2.2011, 18:41)
najlepsi recept na pizzu. super!!!! (Y) (Y) (Y) (kytara)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.2.2011, 22:14)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
nikita L. (nikita02) ID 18445, mimibazar.sk/nikita02 (3.2.2011, 8:55)
Pizza bola fantastická (Y)ďakujeme za super receptík (L) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.2.2011, 20:17)
:-) :-) :-) teším sa (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina f. (tinamar) ID 26652 (4.1.2011, 20:53)
Kristinka, ta pizza je perfektna. vsetci zboznujeme pizzu, samozrejme sme si objednavali z kade sa dalo a porovnavali, ze kde je lepsia ^o), ale teraz uz ziadne objednavanie, konecne si mozme doma upiect taku faaaajnu a hlavne vela. aj mojmu (child10) chuti tato dobrota. manzel si ju nevie vynachvalit. dakujeme za receptik. mnam. (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.1.2011, 20:54)
Som rada, teším sa, že vám chutí (Y) (L) Nech vám ide na úžitok |:o) (L) a všetko dobré v novom roku (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (20.11.2010, 20:19)
Skúšala som kopec receptov na pizzu, ale tento je fakt úžasný a dnes viem, že budem robiť iba tento...môj mužíček je pizzožrútik, jedol by pizzu každý deň. Práve dnes som skúšala, receptík je úžasný, tá pasta ešte lepšia... |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)...skoro sme ju pojedli pred natretím na cesto (Y) (Y) (Y) skladám poklonu Kristínke... (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.11.2010, 12:34)
Teším sa (radost) (radost) že u vás doma ste si tútp pizzu obľúbili (Y) Tak nech vám receptík slúži i naďalej (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna D. (anulkad) ID 107340, mimibazar.sk/anulkad (9.11.2010, 17:07)
naozaj genialna pizza . ja som si ju predpiekla a dala do mrazničky a bola super i tak. manžel pizzu veľmi nemusí, ale do tejto sa pustil až ju takmer celú zjedol (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.11.2010, 20:13)
dakujem, velmi ma teší, že vám chutí (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (Zuzug) ID 38180, mimibazar.sk/zuzug (13.10.2010, 20:54)
Ja som tiez robila pizzu podla tohoto skveleho receptu uz dva krat a mozem len a len chvalit, vzdy som hladala a skusala rozne recepty, ale tento je najlepsi.
Mne vysla davka cesta na dva velke plechy a kedze to je vela, tak po vykysnuti si cesto delim na dve polovice, z jednej hned peciem a druhu polovicu necham odlezat na zakrytom tanieri v chladnicke, na druhy den vyberiem, necham ohriat na teplom mieste a dalej pokracujem v priprave, cesto je skvele aj na druhy den.
(Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.11.2010, 20:14)
Teším sa (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Dáša G. (Dolynka) ID 851, mimibazar.sk/dasa (30.9.2010, 15:01)
Robila som už 2 -krát, dlho dlho som pizzu nerobila, lebo sa nedarila taká "ozajstná", ale toto vraj bolo lepšie ako z pizzerie, naozaj úžasné cestíčko, aj omáčka (Y) (clamp) (clamp), takže odteraz sa aj u nás bude piecť pizza , mňam, mňam, len 4 kúsky su strašne veľa, potom všetci fučíme a nevieme prestať jesť :-D
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (14.10.2010, 13:22)
urob z menej cesta a zbytok šupni do mrazničky *-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2010, 21:38)
Daška, veľmi sa teším (radost) (radost) (radost). ak nevládzete zjesť 4kusy, daj to zmraziť. ja potom pizzu rozmrazím a "zohrievam" v hriankovači. dá sa aj v rúre, ale kvôli pár kúskom sa neoplatí. a z hriankovača je to ok a je to rýchle. *-)
Tak želám, nech sa vám tá pizza nepreje ,-) ,-) ,-) Ahoj (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria T. (hafanek) ID 102441 (21.9.2010, 10:38)
Dnes som si našla tvoj recept a práve ho skúšam som v príprave cesta ,-) dufam že sa mi to vydarí ako tebe lebo to vypada všetko tak fantasticky (clamp), takže dakujem za tento recept že si sa s ním podelila (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.9.2010, 21:39)
Som zvedavá.... podarila sa, dúfam (Y)
ODPOVEDAŤ
Hana B. (čertík1) ID 164815 (15.9.2010, 21:39)
dnes som skúšala toto cesto a bolo fantastické. konecne sa mi vydarila pizza, všetkým chutila takze uz budem robit len toto cesto. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.9.2010, 11:36)
Tak to sa veľmi teším spolu s tebou (radost) (radost) (radost) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (21.7.2010, 22:24)
(clamp) (clamp) (clamp) dnes som vyskúšala a výýýbornááá (Y) (Y) (Y) robila som ju na dvakrát, dve pizze na obed, dve na večeru. Ten pomer mlieka a múky sa mi ale nejako nezdá, mala som to cesto úúplne mokré, veľa múky som musela pridať. Čím to je? (snehulak)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2010, 17:45)
To je fajn, že u vás chutilo (Y) som rada. Pomer mlieka a múky sa mne vidí ako v pohode, ked robím tieto okrúhle pizze. Keď robievam pizzu na celý plech, tak ešte dosť tekutiny aj musím pridať... Neviem, ako dlho si ho miesila? Treba asi tak 8 min poriadne miesiť, alebo dať do DP, kde aj vykysne.
Tak neviem, mala si odfotiť a ukázať to, mne sa to ešte jakživ nestalo, aby bolo to cesto mokré. Ale vieš ako to je. Každá múka je trocha iná, alebo droždie je iné... Ale hlavne, že si sa vynašla :-) Nabudúce dáš najprv menej mlieka a postupne budeš pridávať...veď uvidíš, ako to cesto bude brať.
Maj sa pekne (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (5.8.2010, 13:21)
Tak už som na to prišla! Robila som pizzu opäť a viem, kde som urobila chybu! Ja som celý recept robila na dve cestá, na polovicu a všetky ingrediencie som dala na polovicu, len mlieko nie :PP ale tentokrát som robila aj s omáčkou, ibaže namiesto pretlaku som dala rajčiny uvariť a nemala som zeleninu a bolo to výýýbornééé (clamp) (clamp) (clamp) odteraz iba toto cesto a omáčočka, mňaaam (Y) sme dali viac cesnačiku, lebo ho ľúúbime (zajic) (zajic) (zajic) mňam mňam mňaaaam (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.8.2010, 21:40)
Fajn, že si na to prišla (clamp) občas sa to stane hocikomu. Som rada, že sa ti pizza darí. (Y) Ale priznaj sa, však ty sa bojíš tej omáčky? *-) ,-)
Claudi, ak sa bojíš, vyskúšaj ju urobiť na špagety... tak ako je postup, len ju môžeš k špagetám nechať takú redšiu. A potom do toho nakrájaj kúsok údeného mäska (200 g stačí) uvareného alebo opečeného ... zmiešaj so špagetami, posyp syrom... Dlabanec parádny. No a presvedčíš sa, že na pizze bude tiež skvelá :-p :-p :-p Ja si tú omáčku niekedy robím do foroty a dávam ju mraziť. Skús, keď chceš. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (26.7.2011, 19:50)
Kristínka, odkedy som vyskúšala pred pár mesiacmi tú Vašu omáčku, inú nerobím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) mňam mňam a ešte raz mňaaam (Y) (Y) Tiež som napr. včera vyberala cesto aj omáčku z mrazáku a bolo eňo-ňuňo! Neviem sa jej dojesť (zajic).
ODPOVEDAŤ
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (21.1.2012, 20:38)
A teraz idem zase na to, omáčočka a pizza mňa mňam robíme pravidelne a iba podľa tohto Tvojho receptíku!!! |:o) |:o) |:o) :-p :-p (Y)
ODPOVEDAŤ
Daša E. (dadaeli) ID 91688 (30.4.2010, 12:21)
Táto pizza je proste super Ďakujeme celá rodin za recept ja už robím len túto a aždému chutí aj malému susedovi ktorý furt vie keď ju robím a stále dobehne ešte raz ďakujem aj omáčka je super. :-D (flower) :-$ (radost)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.4.2010, 16:38)
Chachachááá :-D Daška, ďakujem za milý komentárik, som rada, že vám tak chutí a aj malému od susedov ,-) ,-) Zlatá si (L) ... díky , ahoj (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
veronika p. (nikuskabee) ID 126039 (16.4.2010, 7:28)
včera som vyskúšala recept,samozrejme bola pri mne svokra a hovorila,že musím ešte pridať mlieko,tak som pridala o pol deci viac,ale mamine som volala,že keby som nebola dodala aj tak je určite fajn,lebo že cesto má byť na pizzu tvrdšie. No mne a manželovi veľmi chutila.Svokre tiež,no ona je zvyknutá na klasické hrubé. Ale ja dávam 100 %,nemala chybu,takúto som hľadala,manžel povedal,že nemusíme chodiť do reštiky. Inak pre seba som tiež robila hawai, super.Ďakujem za recept
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2010, 9:18)
Ahoj Nika :-) som rada, že vám chutila pizza. S tým mliekom navyše iste nebol problém, však? Možno bolo cesto o čosi lepkavejšie, ale dalo sa vaľkať. Ja to dávam už odoka a keď sa mi stalo, že mi "ušla" ruka, aj tak to bolo fajn. A občas dám mlieka ešte viac a cesto len vylejem na plech a roztiahnem ho stierkou...myslím bežný plech, nie na pizzu. A rozmýšľala som, že dnes ju asi budem robiť (Y) Tak nech vám pizza chutí naďalej |:o)
Prajem pekný víkend (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
veronika p. (nikuskabee) ID 126039 (16.4.2010, 16:05)
Dobrý, samozrejme,nebol problém ani tak a myslím,že aj ked sa trochu pridalo,nestratilo to svoje čaro. Je úžasná a určite s manželom zostaneme verný tejto. Ďakujeme.Páááá
ODPOVEDAŤ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu