. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* - RECEPT 14937

PIZZA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


[ recept č. 14937 zo dňa  ]


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)
Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) .
Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano.
Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
šampiňóny, opečenú slaninu...
klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm.
Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať .
Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali.
ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom
znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai
šampiňónová s nivou a cibuľou
Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom.
dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D )
pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-)
tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka
Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-)
cestíčko bolo tenunké, chrumkavé....
... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jogurtovo čerešňovo smotanová torta | *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* | Na birmovku s holubičkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Michaela B. (mishenka23) ID 87643 (30.1.2013, 15:58)
wrrr,asi som jediná komu sa nedarilo :-@ ten rajčinový základ som mala úplne vodový, neviem kde som spravila chybu? :-( a cesto sa podarilo, len som ho mala horzne biele, asi bolo treba potrieť,nie?
,-) Pomooooc 8o|
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.1.2013, 10:16)
Rajčinový základ treba dusiť, kým sa voda odparí. Ak tam aj trocha tekutiny zostane, panvicu si nakloním, aby tá trocha tekutiny stiekla a len ten hustý základ použijem na pizzu. Ak robím špagety, tak základ má byť redší.
Holé cesto sa môže potrieť olejom (len troška) kvôli roztieraniu toho hustého základu, lebo potom to ide lepšie. Ale nie je to vôbec nutné.
Cesto po upečení nemá čo byť hrozne biele, to sa čudujem teda. Ja dávam spodný ohrev + ventilátor a teplotu dosť vysokú - 200 - 210 °C. Bez ventilátora asi treba ešte vyššiu a pečie sa pomerne krátko. Zo spodu je pizza vždy hnedkavá.
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (mishenka23) ID 87643 (31.1.2013, 14:06)
hej zo spodu bolo pekné hnedkasté, piekla som na 200 asi 15 min. ale tie okraje boli bledé, ale cesto bolo dobré, takže to ani nevadilo...
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (mishenka23) ID 87643 (30.1.2013, 16:00)
ahaaa, tak už som prišla na to kde bola chyba s tým základom :-) Ja som dala namiesto 1,5dl vody 1,5 l ,-)
ODPOVEDAŤ
Beata A. (Beata73) ID 39334, mimibazar.sk/beata73 (1.1.2013, 14:18)
Tak, dnes som robila tuto pizzu prvy krat. Presne podla receptu. Cesticko bolo uplne tenucke, vyborne sa s nim pracovalo. Je uplne genialna. Cela rodina si pochutila.

Dakujeeeeeeeeemmmmmmm
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (1.10.2012, 19:51)
Kristínka,dakujem za skvelý recept na pizzu |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.10.2012, 11:27)
Martuška, veľmi sa teším :-), tiež ďakujem a nech vám chutí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (1.10.2012, 19:50)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina Vihonská (Tinipini) ID 11933, mimibazar.sk/tinipini (29.9.2012, 12:09)
Dnes sme vyskúšali Pizzu podľa Vášho receptu 1 x a bola úúúúúúúúúúúúúžasnáááááááááááááá, ĎAKUJEME (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
je lepšia ako z Pizzerie
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2012, 19:36)
Aj ja ďakujem :-) tak nech vám receptík slúži (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Majka B. (justyna) ID 80475 (26.9.2012, 21:04)
(Y)dnes som robila pizzu s syn povedal,ze vynikajuca.takze chvalime,aj ked muz moc pizzu nemusi,ale jemu som urobila s feferonkami a klobasou..Na to,ze mam plynovu trubu ,som rada,ze sa mi nevysusila..takze este raz dakujem dobry recept (pl) (radost)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.9.2012, 12:33)
:-) Aj ja ďakujem a nech sa ti darí (flower) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Jane B) ID 132643 (21.9.2012, 14:07)
Odkedy som ju 1-krát vyskúšala, tak ani nechodíme do pizérky. Deťom aj manželovi chutí, takže ju robím dosť často. Dokonca som raz len na také televízne chrumkanie z tohto cesta spravila pizzové štangle /vrch som potrela cesnakom zmiešaným s olejom/ a k tomu som spravila pikantný a cesnakový dip... No mňamka preukrutná...
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2012, 20:44)
no to je super (Y) (Y) veľmi príjemné čítanie ,-) pre mňa :-) nech sa darí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (21.9.2012, 18:34)
presne, toto cesnakové som urobila aj ja - supeééér to bolo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2012, 20:40)
jejda, dievčence, to sa super číta (Y) :-) potešili ste ma (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (janynka666) ID 92711 (21.9.2012, 13:42)
dneska som hu robila a je vynikajuca (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2012, 20:41)
tak to sa fakt teším :-) :-) :-) nech sa darí i naďalej (L) :-) (F)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (11.9.2012, 14:27)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) wau, cesto také výborné (Y) (Y) (Y) (Y) a omáčka mi veľmi chutíí (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.9.2012, 15:21)
Monika, som veľmi rada, áno, omáčka je super. Treba ju skúsiť aj so špagetami + kúsok pokrájaného údeného mäska...posypať syrom a (pl) |:o) (L)
Pekný deň (plaz) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (21.9.2012, 18:34)
už som ju robila 5krát ,-) ,-) ,-) ,-) - úúúchvatná, inú už nerobím (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (21.8.2012, 20:58)
Ach jaj Kristinka, uz tu pisem neviem ktory komentar v poradi...nieco uzasne (Y) (Y) (Y), nakolko dnes je mojho mena den a v poslednej dobe sme mali same oslavy, ludia uz su klasiky prejedeni, urobila som z dvojiteho cesta 6 mensich pizz a 5 vacsich pre chlapov...ludia sa nevedeli dojest... ,-) ,-) ,-) ,-) a kazdy chvalil, ze super napad a uzasna pizza....Vdakaaaa |:o) |:o) |:o)

Ja nechavam kysnut v miske kyske tak, ze napustam este do umyvadla horucej vody a do toho misku polozim, cesticko kysne rychlejsie...
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.8.2012, 10:40)
Jani, predovšetkým ešte dodatočne Všetko najlepšie k Tvojmu sviatku - hlavne veľa, veľa lásky a zdravia (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Veľmi sa teším, že si si receptuš obľúbila a že vám táto pizza chutí (Y) (dance) Recept je od Talianov (okolie Ancony - stred Italy) no a oni sú gurmáni, vedia, čo je dobré :-) Mám od nich aj zopár dalších receptov, tak ak chceš, mrkni :-)
Prajem ti pekný deň (plaz) (plavec) (leto) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bianka C. (Bibi15) ID 210675 (18.8.2012, 16:11)
Tak a chystám sa ju urobyť... :-) Ale mala by som otázku,koľko musí cesto kysnúť? :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.8.2012, 17:10)
Cesto kysne cca 40 - 45 minút... misu s cestom treba prikryť (najlepšia je taká misa s vekom) aspoň utierkou alebo frish fóliou a dať na teplé miesto, niekam, kde neprekáža. Potom ho vyklopíme, premiesime ručne, rozdelíme, sformujeme a necháme ešte chvíľu postáť ... postupne formujeme jednotlivé pizzy :-)

Dá sa však robiť aj tak, že vymiesené cesto uložíme do chladničky cez noc, do nasledujúceho dňa... potom ho vyberieme, dáme ho na teplé miesto..atd, to čo som už písala... (Y)

Držím palce (Y), určite sa podarí :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (29.7.2012, 13:10)
taaakto tlieskam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) tomuto receptu ... ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.7.2012, 17:38)
:-) aj ja ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
anna l. (mindo113) ID 121912 (23.7.2012, 18:13)
(Y) Ďakujem v mene celej mojej rodinky...uplne genialna, všetkym chutila VDAKAAA za receptik
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.7.2012, 9:55)
Teším sa (Y) |:o) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
radka h. (hruzikovci) ID 34637, mimibazar.sk/hruzikovci (12.7.2012, 10:01)
Ďakujem za recept a už robila pred loni opravdu toto (Y) (Y) (Y) recept a mam rada typ italia pizza (pl) ,-)
ODPOVEDAŤ
Monika V. (Vlmo) ID 9426, mimibazar.sk/vlmo (8.7.2012, 14:32)
U nás pizzová premiéra a veľmi úspešná |:o) všetci sme sa zhodli, že sa nám podarila lepšie ako v pizzerii (jidlo). Ďakujem za receptik.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.7.2012, 14:44)
Teším sa i ja (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (15.5.2012, 14:15)
Odporucam , uplne genialny recept , my uz inu ani nerobime ale mam otazku.Ostalo mi dost toho zakladu, myslim toho co sa natiera na surove cesto a neviem ci to mozem dat do misky a zamrazit a pouzit inokedy.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.5.2012, 14:35)
Ďakujem :-) a pasta sa dá zmrazit uplne v pohode... bežne som to robievala. Teraz sa mi väčšinou stane, že jej mám málo (lebo dcéra ju vyjedá ešte horúcu... ) a kludne sa dá použiť na prípravu špagiet... píšem o tom niekde v diskusii (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (19.4.2012, 19:45)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (19.4.2012, 19:07)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (12.4.2012, 11:00)
...jééééj...či by som si dala ,-) ,-) ,-)....určite vyskúšam, všetky variácie vyzerajú fantasticky (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Nada B. (sportovec) ID 106354 (12.4.2012, 9:54)
dnes sa idem o túto pizzu pokúsiť, som moooc zvedavá.... :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu