. .. .. .. .. .. .
. .

Rezne v oblakoch, alebo 2v1. - RECEPT 12455

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 12842 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Rezne v oblakoch, alebo 2v1.


[ recept č. 12455 zo dňa  ]


Rezne v oblakoch, alebo 2v1.


POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäsko (krkovička, karé), zemiaky, hladká múka, pivo, vajce, olej, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäsko si narežeme na malé rezníky.
Vyklepeme a posolíme.
Pripravíme si uvedené suroviny.
Budeme potrebovať asi toľko zemiakov.
Nastrúhame na mixéri, alebo ručne.
Pridáme jedno vajce a pohár piva.
Pivko nám spraví peknú penu.
Pridáme hladkú múku, trošku soli a vypracujeme hustejšie cestíčko.
Pripravené rezníky obaľujeme v hladkej múke a potom v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji. Ja som namočila mäsko do cesta a vyberala ho lyžičkou, aj s väčším množstvom cesta.
Samozrejme, z oboch strán. Osvedčilo sa mi, že čím sú menšie, tým jednoduchšie sa obaľujú, z väčších kúskov chce totiž to cestíčko stiecť.
Medzitým vypijeme pohár piva :-)
Hotové rezne podávame so zemiakmi, ale najlepšie sú aj tak len tak do ruky.
A ešte rada na záver: nerobte si cesto dopredu...zemiaky môžu sčernať a cesto zrednúť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Srdiečko pre moje najmenšie srdiečko:) | Rezne v oblakoch, alebo 2v1. | Chrumkavé kolieska >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (14.2.2013, 13:44)
zaujímavý receptík. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.5.2009, 8:29)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (7.5.2009, 7:19)
aby cesto nestekalo, treba mäso predtým zľahka ponoriť do hladkej múky (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (6.5.2009, 22:52)
(Y) (Y) (Y) (Y)urcite vyskusam (pl) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.3.2009, 15:45)
prečo sú to Rezne v oblakoch? Lebo ja toto poznám ako Černohorský rezeň. Jedli sme to v reštike, podávali ho so spústou kapustového šalátu. Iné nič, lebo veď ten zemiakový obal je dosť hrubý a celkom nahradil prílohu (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (26.3.2009, 13:28)
toto nie je čiernohorský rezeň...ten sa obaľuje v mlieku s vajcom, múkou a zemiakmi - nejde doňho pivo a tuším, že ešte aj syr sa tam dáva na hotový...čiže je to trochu iné (jidlo) :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Ladislav T. (TITI69) ID 88764 (24.3.2009, 15:27)
Je to jednoducho bajecne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (26.3.2009, 13:25)
veru je (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
ANNA P. (andula1964) ID 77481 (22.3.2009, 17:56)
Ak nechcete aby cesto stekalo z reznov,pred rym nech ich date do cestička,obalte ich zlahka v hladkej muke,pomaličky vysmazit,su super (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (22.3.2009, 18:36)
(Y) (Y) (Y) pomohla som si rukami nohami ;-) ale možno som ich veľmi na tenko naklepala, alebo cesto bolo veľmi husté a ťažké :^) +o(fajné boli (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu