. .. .. .. .. .. .
. .

Lángoše od maminy - RECEPT 11614

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 2115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Lángoše od maminy


[ recept č. 11614 zo dňa  ]


Lángoše od maminy


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 12 ks lángošov: 500g hladkej múky, soľ, 2 dcl mlieka, čerstvé kvasnice, trocha kr.cukru - cca 1 kávová lyžička zarovnaná, 2 väčšie v šupke uvarené zemiaky, olej na vysmážanie, cesnaková pasta na potieranie: cesnak - 1 hlava, soľ, 1 dcl olej

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1., Do misky si pripravíme múku, soľ a nastrúhame očistené zemiaky / na jemnom strúhadle /. 2., Urobíme si kvások: do vlažného mlieka / nie horúceho !! / pridáme trocha kr.cukru a rozdrvené kvasnice, tie nám pekne napučia. 3., kváok spolu s mliekom nalejeme do misky s múkou a zemiakmi, premiešame a mixérom na cesto, dobre vypracujeme, až sa nerobia na ceste bubliny. V prípade potreby dosypeme ešte trocha múky, ak sa cesto veľmi lepí na misku a nechce sa oddeliť od dna. 4., Dobre vypracované cesto prrikryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto!!! Cesto nám za cca 20-30 minút krásne vykysne.
6., Vykysnuté cesto si vyložíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme na cca 12 batožtekov a ešte necháme chvíľu vykysnúť. Dáme si zohriať olej - musí byť HORÚCI a musí ho byť dosť. Ja dávam do WOK panvice do polovice olej.
7., Z batôžtekov si roztlačením rukou urobíme placku, ktorú začneme naťahovať ako pizzu v televízii. Cesto je vláčne a začne sa naťahovať, natiahnuté cesto vložíme do horúceho leja. POZOR! rýchlo je to hotovo, takže skoro hneď otáčame na druhú stranu a zatiaľ si pripravujeme druhý batôžtek. Hotový lángoš jemne natierame cesnakovou pastou ešte kým sú horúce, podľa chuti sa dajú donatierať. Prípadne použiť iné ochucovadlo. 8., Prajem Vám dobrú chuť a neodporúčam prijímať návštevy :o)). V prípade otázok rada odpoviem. Sú to tie NAJ lángoše :o)). Tímea


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tortička pre Dominiku k 1. rôčiku | Lángoše od maminy | Ovocný koláč. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka K. (walky) ID 58982 (21.5.2014, 23:06)
(pusa) vyskusam manzilkovi (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu