. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Langoše s acidkom*♥* - RECEPT 14112

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


*♥*Langoše s acidkom*♥*


[ recept č. 14112 zo dňa  ]


*♥*Langoše s acidkom*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 2,5 dl acidka, 1 kocka čerstvých kvasníc, 1 čL soli, 1 čL drvenej rasce, 1 vajco, olej alebo masť na smaženie, zopár strúčikov cesnak (aspoň 12 ks, lebo vyjde presne 12 langošov), soľ

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si suroviny
Acidko si necháme pri izbovej zohriať (alebo poslúži MW) a zatiaľ si pripravíme kvások z vlažného mlieka, kvasníc a trošky múky. Hrnček s kváskom prikryjeme a čakáme, kým kvasnice vzídu.
Zatiaľ do misy preosejeme múku, pridáme vajko, rascu, soľ
a vykysnutý kvások prilejeme nakoniec
Hnetacími metlami poriadne vypracujeme. Ale fakt poriadne. (skúšala som aj v DP, ale to cesto sa mi nepáčilo :( a ani langoše neboli najlepšie. Neviem fakt, že prečo, ale odvtedy som to už v DP neskúšala)
Cesto dáme vykysnúť ( na teplom mieste asi 40 min )
Cesto vykydneme na pomúčenú dosku, posypeme zvrchu trochou múky
a sformujeme do podlhovastého tvaru, z ktorého si budeme odkrajovať
porcie cesta sformujeme do bochníčkov, ktoré necháme na doske ďalej rásť
Bochníček na doske najprv utľapkáme (alebo rozvaľkáme) do tvaru kolieska a potom ho ďalej rukami formujeme tak, že ho rovnomerne naťahujeme do všetkých strán.
vložíme ho do panvice s rozpáleným olejom (masťou). Pečieme po obidvoch stranách, cesto môžeme v strede natrhnúť vidličkou, ak by sa príliš vydúvalo
Cesnak prelisujeme do misky, prilejeme trochu oleja a trochu vody, tak aby sa dalo dobre rozotrieť po langošoch. Podľa chuti osolíme, alebo môžeme posypať strúhaným syrom, pokvackať kečupom. U nás fičia len cesnakové :))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *Kokosove jablcka* | *♥*Langoše s acidkom*♥* | Nepečená čokoládová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (29.8.2010, 13:17)
Kristínka, boli výborné (Y) (Y) (Y) skúšam zaradom všetky recepty na langoše a tieto mi najviac pripomínali tie "kupovanské" ... kedysi dááávno v Trenčíne robili také fajné chrumkavé a vôbec nie mastné (kedysi sa poctivejšie robilo) :-$ .... všimla som si pri niektorých receptoch aj negatívne ohlasy, ale pri týchto múčnych receptoch je vždy otázne, ako sa nám bude múka správať *-) ja niekedy robím aj päťkrát za sebou podľa jedného receptu a nikdy to nie je rovnaké ,-) .......... tieto nám veľmi chutili, určite ich budem ešte robiť .... a my tiež len cesnakové (L) (L) (L) ............... (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.8.2010, 16:26)
Evi, tak to si ma fakt potešila |:o) |:o) |:o) Ako by ale človek mohol prísť na kĺb tej múke? To sa asi nedá, však? Inak by som z takej radšej narobila rezance ako robiť kysnuté... asi to je lotéria? (H) (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu