Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 354 návštěvníkov)
Štangličky
[ recept č. 8315 zo dňa 29.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť
GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať
POSTUP PRÍPRAVY
Tak isto ako chriapky aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.
pani Natálka z českého MMB má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar |
|
vytvorime si dlhsi valcek.... |
|
a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm |
|
do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou |
|
takto... |
|
polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat |
|
pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech |
|
a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku.Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit. |
|
bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť! |
|
takéto sa podarili včera mojej mame:o)))že vraj sa jej také krásne podarili po prvý krát v živote a to ich robí roky rokúce:o)))))))ale zas oproti minuloročným vyššie na obrázku sú tvrdšie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
| Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (14.12.2008, 23:15) |
Lucka dá sa použiť aj iný ako ríbezľový lekvár mám marhuľový, pomarančový, jahodový a slivkový džem u nás v obchode ríbezľový nemajú |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.12.2008, 11:44) |
ivetka, moze byt aj marhulovy a urcite by to bolo zaujimave aj s inymi, na ceskom mmb mi asi dve maminy pisali, ze to poznaju ako parizske tycinky a tie su ze vraj dokonca bez lekvaru |
ODPOVEDAŤ |
| | | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (15.12.2008, 12:06) |
Ďakujem a prajem pekné a spokojné sviatky |
ODPOVEDAŤ |
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (14.12.2008, 11:25) |
Ja som ich robila podla tohto receptu: 280g mletych orechov, 280g praskoveho cukru, 2 bielka, citronova kora, trosku stavy z citrona, lyzicka skorice. Sneh: 1 bielok, 200g praskoveho cukru, trosku citr.stavy. Orechy zmiesat s cukrom, nevyslahanymi bielkami, citr.korou a stavou. Vyvalkat na pomucenej doske na cca 5-8mm, potriet hustym snehom, nakrajat. Piekla som 15min. v teplovzdusnej rure na 125 stupnov, dvierka pootvorene varechou. Su vynikajuce. Ak by sa vam cesto zdalo riedke, tak prisypat trosku orechov alebo psenicnych klickov. Zalezi, ake su velke bielka. |
ODPOVEDAŤ |
| Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (17.12.2008, 8:55) |
Robila som prvu variantu z 1 zltkom, vobec mi to neslo do kopy. Nabuduce vyskusam ten vas recept, zda sa mi lepsi. Mam tieto orechove stanglicky rada, nikdy ma nezaujimalo ako sa robia, vzdy som dostala hotove. Tesim sa, ze mam novy recept, dakujem a prajem krasne sviatky. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.12.2008, 11:45) |
Dakujem, mozno vyskusam aj tuto variantu |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (14.12.2008, 11:17) |
Tak vcera som ich piekla a maju velky uspech. Akurat som ich zrejme nechala dlhsie v trube ako bolo treba tak glazura nie je az taka biela ale nevadi. Vdaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.12.2008, 13:36) |
rado sa stalo aj ja dakujem, som rada ze maju uspech, taky som ani necakala |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana b. (zunan) ID 7297 (12.12.2008, 16:46) |
mne sa zdali po upeceni tiez tvrde, ale dala som ich do studenej komory, a tam zvhli a boli uuuuuuzasne.... ako pisem, BOLI, uz sme zozrali , musim piect druhu davku Po upeceni sa trochu nafukli, ale piekla som pomaly a na malej teploty, takze len trochu zvacsili objem |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2008, 17:28) |
Zuzi, teším sa že tak chutili mńam, ja tiež musím ešte raz piecť tesne pred sviatkami |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (Bylinka1) ID 68782 (10.12.2008, 23:52) |
Taky jsem neodolala a dělala a dala bych si tak 2-.Nechala jsem je tam o chvilenku déle a nejsou úplně sněhově bílé a taky se mi hrozně zvětšily .Mám štangle jak byk!Kdybych je řízla ještě na půl,byly by to prima obdélníčky.Tak příště . |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2008, 13:33) |
Janka, vôbec netuším prečo narástli aj dvom maminkám na českom mmb sa to stalo......hádam sa nabudúce podaria lepšie, držím palce a dúfam, že aspoň chutia |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.12.2008, 21:03) |
Tak mne sa obycajne receptiky podaria,ale tento mi nevysiel.Neviem kde bola chyba.zo stangliciek sa stali stangle,narastli neskutocne a to som ich robila malicke a tenucke no a vo finale boli tvrde.Maju byt tvrde?Asi nie,vsak.Piekli sa 30 minut,poleva bola biela. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2008, 13:29) |
Lubka, oni mozu trochu narast, ale mne velmi nikdy nenarastli mozu byt trosku tvrdsie, stava sa...aj u nas byvali rozne, ono kym sa na to dojde ktora rura ako pecie a zrovna tieto kolaciky, tak su rozne hlavne ze su jedle. ale jedna mamina na ceskom mmb pisala, ze k nim dala pokrajane jablcko a zmakli jej, tak skus,maju byt take ani moc makke ani moc tvrde |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (11.12.2008, 7:30) |
asi to zalezi od teploty ako som pisala, ja som to susuila v teplovzdusnej rure nastavenej na 130°C a dvierka som mala pootvorene, trvalo to asi len 15 minut, ako nahle bola poleva pevna, vybrala som ich a vobec sa ani nezvacsili a su take jemne zuvacie, uzasna konzistencia |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (10.12.2008, 20:51) |
prave som ich dopiekla, su bozske, uz dlho som nic tak fantasticke nejedla ja som ich susila v teplovzdusnej rure na 130°C a v dvierkach som mala este strcenu varechu, trvalo to okolo 15 minut..fantasticka chut aj konzistencia, s manzelom to asi do rana vsetko zjeme ..vlastne do polnoci..a mozno este skor |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2008, 13:40) |
Supééééér ďakujem a ozaj ma teší, že tak chutili a hlavne že sa podarili....a už sú asi dávno zjedené |
ODPOVEDAŤ |
| maria v. (misa2406) ID 60887 (10.12.2008, 20:48) |
No super,tieto som jedavala u mojej tety a bolo to velmi davno u nas sa tento recept stratil a som rada ,že si ho pridala ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2008, 13:30) |
to sa teším, že som potešila |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (9.12.2008, 19:11) |
No baby, tak asi zajtra na ne pôjdem aj ja, ak nie zajtra, tak cez víkend. Potom napíšem či som hrešila jak pohan (pre Teba Luci) , alebo to šlo super |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 21:33) |
Luci, dúfam že nadávať nebudeš som zvedavá ako sa Tebe podaria |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.12.2008, 16:04) |
Ahoj Luci, tak moje dojmy : štangličky sú vynikajúúúúce na chuť, ale tá vizáž v mojom podaní . Málo som vyšľahala sneh a tak sa mi roztiekol po plechu , takže štangličky hoci boli nakrájané, zaplavila ich bielková poleva a pekne krásne ich lúpeme z plechu rovno do úst . Ale manžel má orechové rád, takže výborné , len nabudúce budem musieť popracovať na tej vizáži |
ODPOVEDAŤ |
| Maria I. (mucilienka) ID 47050 (9.12.2008, 17:13) |
Ahoj Lucka, my sme piekli dnes - dokonca z trojitej davky, no nejako sa nevydarili... Nie, zeby boli zle, ale su velmi suche - piekla som na 100-120C cca 90 minut, kde sa stala chyba? Ta bielkova zmes mi zhnedla, hoci som piekla na takej nizkej teplote... Ale zblajzneme ich aj tak... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 17:21) |
Jáj, to ma fakt mrzi, ale piekli sa pridlho, staci taku pol az tristvrte hodinku, oni su sice po upeceni take akoby surove zospodu a poleva je uz tuha, ale ked na plechu vychladnu, tak cesto stuhne a potom nie su suche |
ODPOVEDAŤ |
| | | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (9.12.2008, 18:38) |
Lucka, a na akych stupnoch? na tych 120C? ja mam teplovzdusnu ruru, tak som myslela.. neda mi to, skusim este raz... lebo su aj tak vynikajuce, neviem ake budu ked budu take ako maju byt... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 19:02) |
Majka, ja som to piekla najprv na 150 a potom som znizila teplotu na 120, ono sa potom zdaju take surove, ked ich chces hned horuce na plechu podobrat, dokonca sa tak akoby stred rozobera, ale ked na plechu vychladnu a potom uplne studene su take skor makksie a na druhy -treti den su suchsie, ale aj tak skor zuvackovejsie a na vrchu ta glazura je chrumkava, vtedy su akurat. Napisala som to ako ťuťu, ale dufam, ze je to trochu zrozumitelne. Ale aj my sme ich mali aj tmavsie aj chrukave , hlavne ked sme mali este plynovu ruru, ale vzdy chutia a vseeetky sa zjedia Majka, zelam, nech sa superpodaria nabuduce |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (9.12.2008, 23:12) |
Lucka, skusim koncom tyzdna, uvidime, ci som pochopila, a dam vediet... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.12.2008, 18:36) |
presne, aj ja som sa ich bála vybrať z rúry, reku že ešte nie je cesto upečené, mäkké bolo úplne, no ked chladli, krásne stvrdli, schrumkaveli |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 19:08) |
presne tak to ma byt, akurat som to konzultovala aj s mamou, to drolenie cesta....u nas sa to nikdy nestalo, ale mamca vravi, ze potom treba bud pridat zltko alebo lekvar a dlhsie miesit, ze mozno orechy boli suchsie a nemali dost oleja v sebe, tak vtedy ja asi predpoklad ze sa toto moze prihodit |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.12.2008, 22:59) |
no ja som ako prvé pridala lekvár - nič, potom po porade žĺtko... a orechy, ja ti viem? také stredné. Luci, ale ved nabudúce budem vedieť , ak sa ich znova odhodlám urobiť |
ODPOVEDAŤ |
| alena t. (ajat) ID 26909 (9.12.2008, 14:31) |
ahoj, tak aj ja som neodolala a vyskúšala som tvoje štangličky Sú naozaj F A N T A S T I C K É , neviem,či vydržia do Vianoc Veľmi pekne ďakujem za recept, ukladám k obľúbeným |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 17:04) |
Alenka, ďakujem, veľmi sa teším ale keď ich poriadne neschováš, tak určite nevydržia |
ODPOVEDAŤ |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (9.12.2008, 6:09) |
Vcera som ich robila, boli skvele!!! Islo to ako po masle dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 16:56) |
Ďakujem ,to sa veľmi teším pozdravujem |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (zuzka9791) ID 68619 (7.12.2008, 21:26) |
Teda, lepší receptík na takúto dobrotku som ešte nemala . Podarili sa mi na prvý šup a bez problémov. A že budú k Vianociam je už pomaly po nich . Budem musieť robiť zasa k Vianociam druhý krát. Ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 17:02) |
Ivanka, ďakujme, som veľmi rada, že sa tak darilo ja som ich piekla nedavno a už nie sú takže musím, aj ja, ale až tesne pred Vianocami robiť znovu |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (7.12.2008, 19:43) |
Ahoj Lucia alebo žienky, ktoré ste to skúšali cesto mam na doske, miesim, miesim ako divá a nechce sa mi to spojiť . Furt je to sypké ! Robim to z dvojitej dávky rovno, že budem mať viac.... čo mám robiť??? Moje orechyyyyyyyyyyyy . Aj som dala o lyžicu viac lekváru.... Vôbec to nevyzerá na ušuľanie |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (rikinka) ID 16490 (7.12.2008, 20:17) |
Alebo skúsené pekárky, čo by som tam mala dať, aby sa mi to spojilo??? Lekváru viac, alebo žĺtka... Mám to na doske a neviem čo s tým |
ODPOVEDAŤ |
| | Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (7.12.2008, 21:00) |
skus este jeden zltok, je mozne ze zltka boli trosku mensie |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (7.12.2008, 21:02) |
jaaaaj Pavlinka, sedím tu a čakám ako na Božie zmilovanie . Utekám vyskúšať ! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.12.2008, 23:04) |
vidim, ze dnes som prisla k PC neskoro, ale dobre ti poradila Pavlinka, pridat zltko podarilo sa? ja som to mala skor opacne, moje cesto sa mi posledne zdalo zase take priliz lepkave, ale pokope drzalo. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.12.2008, 13:09) |
Ahoj Luci či sa podarili, dám a ukážem večer. Do cesta som dala žĺtko. Robila som dvojitu dávku, takže som dala 2 žĺtka, potom po poradení ešte jedno, ale kedže ani po tomto mi to nejako nedržalo pokope, tak som rovno šupla ešte 2 žĺtka . Vajíčka boli pravda menšie, takže chyba bola v tom, ale či som to neprehnala s tými žltkami, to poviem neskôr, pretože cesto je zarobené od včera v chladničke a zachvílu sa chystám na neho. Tak uvidíííím. Toto moje cesto je tiež také lepkavejšie. To mi nevadí. Hlavne dufam, že nebude príliš tvrdé po toľkých žĺtkoch.... . Dám vedieť... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.12.2008, 13:46) |
Luci ahoj ! Tak tu sú tvoje-moje štangličky. Sú perfektné, chutné, ale tá práca na nich . Nepochopím, že sa mi nedarili , a všetkým, čo tu čítam, sa vydarili na 1x... tak nechápem . Chcem ešte povedať, že po pridaní toľkych žĺtkov som cesto dala na noc do chladničky, lebo to by som ich robila do 2 rána , cesto sa pekne spojilo, no ked som ich išla na druhý den robiť, ani za frasa mi cesto nechcelo ostať spolu, rozpadalo sa, takže som nemohla to cesto ani ušúľať, len som ho dala do takej gule, vaľkala som ako sa dalo, vykrojila som pás, ostatok znova spojila, znova vaľkala... a tak dookola, kým sa cesto neminulo. No nevyhodila som ho , použilo sa. Koláčiky su fakt super, no asi ich nabudúce budem hľadať u niekoho iného na stole http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=398663 |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2008, 17:00) |
Och, to ma mrzí, že si sa tak natrápila a netuším, kde sa stala chyba, že sa ti to nespojilo ale zato ich máš úplne výstavné |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.12.2008, 18:34) |
Luci, nič sa nestalo, ja som schybila, určite. Koláče su výborné, muž ich "čape" odušu, už som ich musela skryť . |
ODPOVEDAŤ |
katka l. (katus10) ID 65222 (20.11.2008, 22:20) |
Ahoj Luci, ako dlho prosim ta ostanu stanglicky i chriapky cerstve?? Chcela by som ich piect tak 1-2 tyzdne pred Vianocami, vydrzia?? Dakujem! |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.11.2008, 22:34) |
Kati, ak sa nepojedia, tak vydrzia aj do Silvestra v pohode, je to take trvanlive pecivo, mavam ich v kartonovej krabici v spajzi a ked nemrzne aj na balkone, chriapky su dokonca lepsie odlezane |
ODPOVEDAŤ |
| | katka l. (katus10) ID 65222 (21.11.2008, 0:11) |
super!!! Diky moc! |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela C. (Nucky) ID 52521 (17.11.2008, 23:31) |
v nedelu mamka povedala ze by si dala nieco sladke, tak som sa rozhodla pre stanglicky, musim povedat ze su uplne fantasticke!!! s testickom sa robilo fakt dobre, a nie je to vobec narocne. nasi doma (aj so mnou) sme sa za tym isli zadrhnut a na pondelok uz nebolo co vyzierat mamka zahlasila ze to musim na vianoce urcite urobit, tak sa tesim dakujem mocinky za supis receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.11.2008, 14:16) |
jééééj Michaelka, to ma neskutočne teší, že tak super chutilo ´dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (10.11.2008, 14:33) |
Jéééééééééj Konečne som na ne našla recept. Tak urputne som zháňala, veľmi ich milujem Ďakujeeeeeeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.11.2008, 18:44) |
Luci teším sa, že som pomohla tak želám veselé pečenie štangličiek |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (7.11.2008, 19:54) |
vyzeraju uzasne, kolko ich treba cca susit? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.11.2008, 22:46) |
Ahojky Majka, no uz som to pisala nizsie, ak si dobre pamatam, taku tristrvrte hodinku asi, ale este pred sviatkami to upresnim a doplnim ked ich budem znovu piect |
ODPOVEDAŤ |
| Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (5.11.2008, 22:29) |
No u nás sa pekne usušili, rýchlo miznú a chutia všetkým , vrátane našich aj depozitných chlpáčikov . Takže skúšobná séria je OK. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.11.2008, 13:42) |
To je super cicušky majú také maškrtné jazýčky? Blanka, dakujem a pozdravujem aj |
ODPOVEDAŤ |
| | | Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (7.11.2008, 20:21) |
Veru maju, vsetky depozitne micky si uzili hladovania na ulici a teraz vedia veeelmi ocenit dobru kuchynu, aj ked si niekedy musia vziat sami. No a aby som sa nehnevala, tak aj pomozu / skontrolovat umyvacku, donesu mi hubku na riad a niekedy by som bola rada, keby pomahali menej. Aspon maju dobry zaklad do noveho domova http://www.mackysos.sk/index.php?praca=datapodr&codostr=1382&meno=%C8oky&id=12&dalej=zostan |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.11.2008, 22:43) |
Čoky je úžasný, my mame tiez takeho najdúšika http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=365156 , ako maciatko aj s bracekom k nam prisli a uz neodisli , jedneho sme dali ludom co ho zboznuju a on im na oplatku chyta po dvore potanov a druhy zase lovi u nas http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=365183 a teda tiez vie schrumat vselico, aj suchy rozok , predtym sme totiz mali taku velmi rozmaznanu macicku, ta ani ryzu a vobec co nevonalo maskom nechcela |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (8.12.2008, 16:40) |
Luci, toto je nas najduch http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=316164 , nasli sme ju v auguste u nas na zahrade, na tejto je este malinka, teraz uz je velikaaaaaaa . Ale tato nasa je poriadna potvora, ta len same dobroty by , ziadne suche rozky a pod. veru nehrozia , ale aj tak ju velmi lubime a nelutujeme, ze sme si ju vzali domov, aj ked teda uz nam par veci v byte povystrajala, ale odpustame ...A mimochododom, recept mam ulozeny a idem ho robit teraz na , takze dufam, ze sa podari |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.12.2008, 18:12) |
Najddusik je roztomily krasne maciatko Monika, tak nech sa štangličky vydaria a hlavne chutia tie nase tohtorocne uz su fuc, musim este tesne pred vianocami urobit zelam krasne sviatky a dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (3.11.2008, 19:50) |
No uz su upečene a uz skoro aj zjedene. Susila som ich na 100 asi vyse hodiny a ešte neboli tak som im pridala a trosku sa mi roztiekli. Dnes som ich robila na skusku aby boli na vianoce tip top. Su fantasticke |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 21:57) |
Katka veľmi sa teším, že chutia a že sa trošku roztečú, to nič, tie na fotke sú tiež trošku také roztečenejšie, lebo som ich piekla prvý raz v teplovzduške a dovtedy sme mali plynový a to je rozdiel, tak nech sa darí a ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarina K. (katarina218) ID 25412 (4.11.2008, 11:28) |
Chcela by som sa spýtať na kolko stupnov ich peciete cv teplovzdusnej rure a aky cas, A ešte ako by mali chutit ked su upecene maju byt tvrde alebo take zuvackove. Lebo ja isom ich mala take zuvackove ale boli super. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.11.2008, 14:36) |
maju byt take zuvackove, a cakala som taku otazku o dlzke pecenia a tak robila so ich pred rokom po prvy krat v teplovzduske, dovtedy som mala plynovu ruru, no a ak si dobre spominam, tak najviac na 150°, mozno aj kusok menej, tiez taku dobru tristvrte hodinku...ale tento rok to presne odsledujem a urcite doplnim. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarina K. (katarina218) ID 25412 (4.11.2008, 16:33) |
dakujem pekne za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |