Štangličky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak isto ako chriapky aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.

pani Natálka z českého MMB má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.

cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar
vytvorime si dlhsi valcek....
a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm
do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou
takto...
polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat
pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech
a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku.Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit.
bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť!
takéto sa podarili včera mojej mame:o)))že vraj sa jej také krásne podarili po prvý krát v živote a to ich robí roky rokúce:o)))))))ale zas oproti minuloročným vyššie na obrázku sú tvrdšie.