. .. .. .. .. .. .
. .

Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový - RECEPT 7420

TORTY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


[ recept č. 7420 zo dňa  ]


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


POTREBNÉ PRÍSADY

tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom.
Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


TYČINKOVÝ: tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať


vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)


Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády


KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...


a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)


necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!


po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...


šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...


do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Veľmi sladké miešané kompóty | Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový | LASANE >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 101-119)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (23.10.2008, 11:57)
Lucka vynikajuci krem (Y) (Y) (Y) Mnam (clamp) (clamp) (clamp)
Ja som pouzila smotanu 33% z Lidlu a v pohode sa mi kremik vyslahal. A dala som tenku vrstvu kremu aj na vrch torty a po bokoch, na to potah z cukrikov a v pohode (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.10.2008, 16:30)
Deniska to sa tesim, ze torticka s kremikom chutila , sikulka (clamp)dakujem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.10.2008, 11:08)
Luci, krém mam uvarený, treba asi počkať, kým vychladne a tak do chladničky, však?
A mohla by som ho naniesť už aj dnes neskôr večer? Alebo mam predsa čakať do zajtra?
A ešte - mohla by som tento krém dať aj navrch a po bokoch torty, keď idem dať na tortu hmotu z cukríkov alebo mam na vrch dať len lekvár? Či náhodou hmote nebude vadiť ten krém .... *-)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (9.10.2008, 13:07)
Marti, dovolím si reagovať na Tvoje otázky. Ja som robila túto plnku minulý týždeň. Myslím, že keď si uvarila krém ráno, tak neskôr večer by si ho už mohla použiť. Ja som pre istotu potrela tortu džemom, bála som sa, že by sa mohla plnka topiť. A bolo to fajn. Držím palce, nech sa aj Tebe podarí. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.10.2008, 13:58)
hm... takže ani boky torty neodporúčaš.... aj keby som ju do zajtra poobedia skladovala v chladničke, aj tak by sa mohla pod hmotou plnka topiť? *-). Radšej asi dám tam len ten džem, určite máš viac skúsenosti, ja to robim 1x :^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.10.2008, 14:31)
Ahoj, Martinka, urcite sa pod hmotu nehodi krem slahackovy, smotanovy ani tvarohovy ci pudinkgovy, precitaj si tu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616 myslim, ze pod hmotu z cukrikov je to podobne, aby sa to neroztieklo, pod nu ma ist len tenucka maslova plnka alebo dzem, to bude najistejsie. Ja som tu cukrikovu robila len dva krat a davala som maslo s cukrom, len tenku vrstvu (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (cilka) ID 32123 (3.10.2008, 22:30)
Marianka aj ja som zvedavá ako to dopadlo a koľko kusov Kinderiek si dala na 1 šľahačku? :-$ :-$ Ja som objavila ladove gaštany,ale v bielej čokoláde a to je paráda :-p :-p. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (5.10.2008, 12:56)
Ahoj bolo to super 2 baliky som dala tusim v jednom je 8 a 2 mi popapkali deturence super je len som dala jeden stuzovac aby bolo tuhsie odporucam mnami mnam (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (2.10.2008, 20:07)
Žienky idem robit tento krem,ale dam Kinder chokolate,tie čokoladky plne mlieka tak vam dam vediet čo z toho vyšlo ok (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.10.2008, 21:39)
Mariannka tak ako? dufam, za sa podaril *-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (5.10.2008, 11:03)
Achoj už po oslave tak už možem byt na nete :) Krem bol super dobry ja s detmi sme olizovali prstiky ked chladla smotana a potom,ked som ho na druhy den vymiešala tak opat :) Dik za supiš receptik a dam si priviest tie ladove gaštany zo Slovenska a skusim aj tuto variantu. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.10.2008, 10:46)
Jej, to sa tesim, ze sa vydaril a dakujem za super spravu (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (cilka) ID 32123 (1.10.2008, 20:46)
Lucka fantastický krém :-p :-p :-p,všetkým moja (^)chutila.Dakujem za super recept (clamp) (clamp). (hello) (hello)Katka
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.10.2008, 22:20)
Katka (F)dakujem (F)tesim sa, ze sa kremik vydaril a torticka chutila (radost) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (28.9.2008, 12:15)
Možu sa ladove gaštany nahradit ladovou čokoladou? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.9.2008, 12:19)
Mariannka, to ti teda neviem povedat *-)zatial som ho robila len z varovej cokolady a gaštanov, to mam odskusane, ale na toto ti neviem odpovedat, ledaže to skusiš a povieš nám či to funguje :-$počula som, že to robia aj z mliečnej alebo bielej čokolády, tak by to mohlo ísť |:o)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (1.10.2008, 21:16)
Tak to skusim a dam vediet ok tak pa (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (26.9.2008, 14:35)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (26.9.2008, 14:29)
všetko sa vydarilo... po dlhej ceste vypadala takto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7546
(^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.9.2008, 14:44)
(Y)parada, potom este pridaj aj foto v priereze a ako chutila (zajic) (^)prijemnu oslavu a vsetko dobre oslavencovi (D) (hello)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (26.9.2008, 15:02)
ďakujem Ti za Tvoju trpezlivosť, si supiš (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.9.2008, 11:57)
:-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (25.9.2008, 14:58)
ešte dotaz - to je len taká šľahačka :^) nejde tam žiadna HERA???? +o(, to by bolo skvelé také nejaké nenáročné na materiál....
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.9.2008, 15:50)
nie Viky, ziadna Hera :-$nic, dokonca ani cukor netreba, ona ta slahacka tym, ze sa uvari a potom sa studena vyslaha, tak zmaslovatie *-)ale nie moc, neviem to inak nazvat, ale nie je taka ako ked sa vyšlahá čerstvá, vtedy je taka omnoho nadychanejsia a takto je zas krémovejšia (Y)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (25.9.2008, 16:22)
Ďakujem Ti krásne, už sa chladí v chladničke. Je tam od cca 10 hodiny, myslíš, že by som mohla tortu plniť už večer kolo 21 -22 či radšej ráno??? To bude ten môj malý [A] hore, ale dúfam, že to spolu zvládneme. Ono je to najhoršie, že mi chce so všetkým pomáhať a ja som z toho na 8-|
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.9.2008, 16:57)
ja by som radsej pockala na rano, to bude istejsie (F)no to ja poznam s tym pomahanim, mala mi musi drzat slahac (child6)a potom oblizovat metlicky (zajic) ;-)ja take veci radsej nechavam dlhsie, pre istotu (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (25.9.2008, 17:01)
Ok, presvedčila si ma, predsa di v tom skúsenejšia a ja ten krém robím prvý krát. Tak si to s Lucinou (X) zajtra vychutnáme |:o) a dúfam, že to nedopadne takto (zajic) lebo ocík by z nášej tortičky nemal ništ. :-o
ODPOVEDAŤ
Anita P. (Mouradi) ID 29618 (23.9.2008, 20:12)
Luci, skúsila som a naozaj fantastické. (Y) (Y). Za zákuskom sa len tak zaprášilo (zajic). Robila som to po prvý krát, teda varenú šľahačku a naozaj jednoduché a véééééľmi chutné.
Skvelý recept.
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.9.2008, 20:25)
Anitka to ma tesi (clamp)tak sa da urobit krem aj z horkej čokolady tzv. parížsky krém alebo aj z mliečnej či bielej čokoládky..... jednoduché a fajné (Y)dakujem aj ja (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (23.9.2008, 10:57)
No ja som ale koza... 8-I kúpila som šľahačku 33% ale nie RAJO- myslíte, že to bude problém????
A ešte jedno v piatok chcem plniť tortu keby som dnes uvarila hmotu a vyšľahala až v piatok bol by problém???? :^)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (23.9.2008, 11:05)
Ani ja som nemala Rajo a nebol problém, neboj nič *-) a myslím, že ak by si dnes uvarila a nechala v chladničke do piatku, teoreticky by sa nemalo stať nič, *-) ale ja by som to aj tak neriskovala, veď ti stačí uvariť to vo štvrtok večer a v piatok môžeš šľahať (L)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (23.9.2008, 12:34)
Ďakujem Ti krásne :-).
Si ma potešila, takže verím, že sa mi to bude dať ušľahať. Ja z tej klasickej šľahačky - sáčkovej robím aj parížsky krém a nemám s ňou problém. Len som sa bála tohto, keď popisujú v komentároch, že najlepšia je RAJO (radost)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.9.2008, 13:10)
hlavne musi byt 33%, ja som to tiez raz robila aj z inej znacky a podaril sa, rajo je zatial odskusana overena klasika, ale tiez zalezi na čerstvosti, a prevarena urcite vydrzi aj dva dni, či dlhsie to sa pozna :-$ ;-) (L)ale ak vydrzi v chladnicke neuvarena, tak si myslim, ze uvarena by mala este dlhsie vydrzat. To je moj nazor, neskusala som to.
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (23.9.2008, 18:11)
To máš pravdu.. Ja idem piecť v piatok tak aby bola torta na sobotu krásne prejdená chuťou...
No ale vo štvrtok budem mať ročnú neter, a to sa mi bude ťažko s ňou pracovať. A zdá sa mi škoda aby tri šľahačky a hlavne tri čokoládky KAŠTANY (zajic) len tak išli za stáleho miešania do záchoda 8-|
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (22.9.2008, 11:58)
Použila som ho predvčerom do torty, bol naozaj veľmi chutný, môj drahý mi vyjedol polku priamo z hrnca :-$ odporúčam (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 12:43)
Kristinka (F)dakujem a som rada, ze sa kremik vydaril (clamp)a stym chutnanim, ako som pisala nizsie Zdenke, radsej pred pouzitim do kolacika alebo torty ani neochutnavat ;-)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (23.9.2008, 11:07)
Ja zvyknem do koláčov tieto smotanové krémy používať často, aj s obyčajnou, aj s bielou čokoládou a keď tak vyjedal hovorí "Tinka, to je dobrý nápad variť tieto smotany, naozaj dobrý" ;-) a pritom mliaskal a oblizoval sa.. no mali ste ho vidieť ;-)
ODPOVEDAŤ
zdena l. (žabada) ID 47710 (19.9.2008, 8:29)
To vypadá mooooc dobře
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:17)
Zdeni, nie len vypada, ale je to prudko jedle ;-)radim ani neochutnat, kym nebude na kolaci :-D (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2008, 8:21)
Vyzerá to suprovo, odkladám (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:15)
Ivetka (F)tak nech sa podari |:o) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (18.9.2008, 22:58)
hmm, to moze byt dobre, urcite vyskusam (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:14)
mnam, potom som zvedava, ako bude chutit (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martin I. (anjelikke) ID 54629 (18.9.2008, 19:28)
tento krem som raz robil a dopadlo to hrozne od vtedy zo slahacky na torty nic : ) urobil som vsetko tak isto a na druhy den sa mi ta hmota jednoducho vobec nevyslahala hned na zaciatku sa urobili hrudky a tak to bolo stale hrudky + stava ziadny krem. kde sa asi mohla stat chyba ? :-S
ODPOVEDAŤ
Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (23.9.2008, 11:49)
Toto by se mělo šlehat, hned na nejvyšší stupen šlehání, pak je po problému.Nikdy se mi toto nestalo a dělám ji už nejmín 15 let i s čokládou na vaření.Je to hrozně dobré a lahodné do dortů i na zákusky.Všechny krémy najdete u mě na stránkách.Paříž šlehačky tam jsou 3 druhy. (L)
http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (19.9.2008, 16:27)
Asi bude značkou... Som zistila, že na značke dosť záleží. Niekoľkokrát sa mi nevydarili koláče podľa predstáv len kvôli tomu, že múka alebo olej boli iné ako keď som robila deň predtým.
Ja využívam v krémoch fintu - práškovú šľahačku. Dobre drží tvar. [A]
ODPOVEDAŤ
Adriana K. (adík1) ID 26369 (4.3.2009, 14:04)
Ako sa používa tá prášková šľahačka? Keď si dobre pamätám, tak tá ide do studeného mlieka a potom sa šľahá, tak ako tam zamiešam tie čokoládky?
Ak je krém z práškovej tak potom nemusí odstáť v chladničke?
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (7.4.2009, 18:11)
Nuž - tie čokoládky bude asi treba rozpustiť a nie príliš horúce zašľahať do vyšľahanej šľahačky. A potom asi nemusí ani byť v chladničke. Aj keď možno bude lepšie, ak to tam na chvíľu dáš... Ale naozaj netuším, čo z toho bude v praxi. Ak odskúšaš - daj vedieť. ;) Mne šľahačka z prášku perfektne drží napr. v kréme do krémeša alebo no tortu z piškót. S normálnou sa mi to roztekalo. :-/
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.9.2008, 19:50)
Martin, ja mám podobné skúsenosti a došla som k záveru, že chyba bola v čerstvosti šľahačky a v značke , sestra používa len Rajo , tiež niekoľkokrát kúpila iné a nevyšľahali sa , s Rajom už nemá problém , ale ja som ho ešte neskúšala (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.9.2008, 20:16)
ano evka, mas pravdu musi to byt naozajstna nefalsovana 33% slahacka a aj preto som dala na fotku prave rajo, ja som to robila raz aj z nejakej z lidlu, aj ta bola dobra, len si nepamatam ktora to bola, mne sa niekedy nevyslahali ine druhy ani cerstve , nieto este prevarene, takze osvedcene rajo treba pouzit, pre istotu (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.9.2008, 8:11)
Ježiši Lucka, ja som ale , keď som odpispovala Martinovi ani som si nevšimla, že ty máš na fotke Rajo ;-) ;-) ;-) na šľahanie vždy kupujem 33% šľahačku , len som robila z iných značiek a nepodarili sa mi vyšľahať 8o| 8o| budem robiť ešte jeden koláč, kde ide 1l šľahačky, určite bude z Raja (Y) inak tento som piekla švagrinej na svadbu na polnoc ( čepienky, čepčenie, redový tanec, má to rôzne gerionálne pomenovanie, ale vieš o čo ide) šľahačka bola vtedy čerstvá, lebo sa mi podarila vyšľahať, koláč bol jedničkový, ale boli také horúčavy, že do polnoci skysol v špajzi 8o| a vieš si predstaviť ako skysol úsmev mne aj svokre, ešteže sme mali aj iné prichystané, inak by hostia nemali " odmenu za tanec s nevestou" (svatba) ale aspoň mali hostinu sliepočky :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:11)
och, to bola skoda takeho kolacika :'(ano, ja som sa tiez poucila, ked mi slahacka nie a nie vyslahat a stale bola ako mlieko :-@tak bola potom do kavy :-Desteze su na svete tie nase potvorky zvieratka a potom ked sa nieco nepodari alebo vela zvysi, oni maju hostinu :-Dnas pes sa vzdy potesi a zhltne všecko (&) (hello)
ODPOVEDAŤ
EVA J. (EVINA) ID 106 (18.9.2008, 17:07)
:^) tak o tomto som ešte nepočula,skúsim,máme radi parížsku,zmena neuškodí (child8) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:13)
evi, je fajny , zmenu obcas treba (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (18.9.2008, 14:58)
Luci, tiež robím presne tento a môžem povedať , že mi chutí viac ako parížsky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:13)
aj mne, ja zboznujem ladove gastany :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.9.2008, 14:03)
(clamp) Luci, podobný robievam z klasickej várovej čokolády. Sa bojím, že by mi do druhého dňa nezostal ;-), ja totižto gaštanky ľúúúbim. :-D
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.9.2008, 14:05)
aj ja ich lubim (zajic)aj slahacku, no a takto spolu je to fakt 8o|ani sa to napisat neda mnaaaaaam :-D (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 101-119)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu