. .. .. .. .. .. .
. .

Výborný štedrák - RECEPT 4612

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 173 návštěvníkov)


Výborný štedrák


[ recept č. 4612 zo dňa  ]


Výborný štedrák


POTREBNÉ PRÍSADY

560g polohr.muky, zarovnana ČL soli, 100g masla, 100g masti, 1 vajce,, *kvasok*: kocka drozdia+60g cukru+pohar vlazneho mlieka (asi 2,5dl)urobit kvasok, *na orechovu plnku*: 300g mletych orechov+100g cukru -uvarit v mlieku, *na makovu plnku* :300g mleteho maku+100g cukru -uvarit v mlieku, *slivkovy lekvar, cim hustejsi....tym lepsi.

POSTUP PRÍPRAVY

1.plat cesta+makova plnka
2.plat cesta+lekvar
3.plat cesta+orechova plnka
4.plat cesta+potriet žĺtkom


Výborný tip od Anetky: keď do plniek dáte po jednom vyšľahanom bielku bude celý koláč nadýchanejší a bude ho viac:o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z mlieka, cukru a drozdia urobime kvasok, nechame chvilu kysnut
zatial , kym kvasok kynie, nachystame si suroviny na cesto......, ked mame kvasok hotovy, tak vymiesime cesto
dobre vypracovane cesto si rozdelime na styri rovnake bochnicky, jeden hned vyvalkame na velkost plechu(cesto netreba nechat kysnut, nakysne pri peceni a musi vyjst na klasicky velky plech, valka sa na tenko)
pomlety mak sme s cukrom a mliekom uvarili a nechali vychladnut, tak isto si urobime aj orechovu plnku, cukru dame podla chuti menej alebo viac, mlieka podla potreby, plnka nema byt moc riedka ale taka akurat, aby sa dobre dala rozotierat....prvy plat dame na plech a natrieme makovou plnkou
vyvalkame druhy plat a ten natrieme slivkovym lekvarom, ak je moc husty to je len dobre, pretoze teplom pri peceni sa roztecie, raz som davala taky husty, ze som ho musela rukami napatlat na cesto a vtedy bol najlepsi, lebo redsi je potom po upeceni zas moc riedky
vyvalkame treti plat ....aaaa....nasleduje orechova plnka, na nu dame posledny stvrty plat a znovu popichame vidlickou, plech je klasicky, velky
kazde cesto popichame vidlickou a posledne na vrchu potrieme zltkom a upecieme, je naozaj vynikajuci....na vrch by mala ist este tvarohova plnka, ale po nedobrych skusenostiach s tvarohom robime takyto a nema chybu...
piekla som ho vo vopred vyhriatej teplovzdusnej rure na200stupnov asi dvadsat minut az dvadsatpat potom som vypla ruru a este nechala asi desat minut dôjst...treba sledovat aj farbu povrchu...dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Orechový koláč | Výborný štedrák | Posýpkový alebo po "našom":O): DROBENKOVÝ KOLÁČ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 61 (zobrazuje sa 61-61)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Silvia R. (silvina) ID 9634 (24.3.2008, 10:05)
(Y)tak toto vyzera uzasne fantasticky! (clamp)
-raz vyskusam,dufam,ze to zvladnem,famozny.
-jaj ako by som si dala (velikonoce3)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.3.2008, 10:17)
je uplne fantasticky (Y)my sme ho uz zbodli ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 61 (zobrazuje sa 61-61)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu