Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 260 návštěvníkov)
***ÚŽASNÝ DOMÁCI TRDELNÍK...ORECHOVÝ-ŠKORICOVÝ***
[ recept č. 38747 zo dňa 30.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
je tu jeden skvelý recept , no ja som si ho prispôsobila -a vznikol naozaj lahodný a mňámózny trdelník, na nerozoznanie od toho, ktorý kupujeme... mňam...
POSTUP PRÍPRAVY
postup aj ingrediencie uvádzam pri obrázkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
budeme potrebovať:
600g polohrubej múky , 100 g roztopenej hery, 2 vajcia , 4-5 lyžíce práškového cukru, 300 ml mlieka , 1 čerstvé droždie-42g, troška soli .... Do pekárničky dáme prísady -teplé mlieko, droždie, cukor, heru, vajcia, prášk. cukor, múku so soľou... a pustíme program na kysnutie cesta.... |
|
...kým nám cestíčko kysne, pripravíme si valček, na ktorom budeme trdelníčky piecť.... celý ho obalíme alobalom, v dvojitej časti rúčky... |
|
...tu je pekne obalený celý....pripravený na pomoc pri tvorbe trdelníka.. |
|
... kým cestíčko kyslo, urobila som si posýpky... škoricovú: 1balík škoricového cukru a 1 vanilkový cukor spolu zmiešať a vysypať na dosku... |
|
.. a tu je orechová posýpka... pomleté orechy, zmiešané s 1 vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom...mňam.. |
|
vykysnuté cestíčko rozdelíte na 4 časti-mne z tejto dávky vyšli 4 trdelníky....každú časť jemne rukami rozťahujete, ja som nevalkala, nakoľko mám len 1valček a ten bol obalený alobalom.. prosto som cestíčko rovnomerne na doske ponaťahovala asi na hrúbku 5mm.. |
|
.. a radielkom rozkrájame na 3,5-4cm pásy... |
|
...takto pekne valček obalíme... prekrývame jednotlivé pásy cesta ... trošku konce k sebe popritláčame, aby sa nám to na plechu nerozišlo.... |
|
namotané cestíčko naozaj jemne pofŕkame olejom-ak by ste celé, mohlo by sa stať, že spájané pásy sa začnú od seba oddeľovať..., a ešte také poolejované dáme do škoricovej, či orechovej posýpky...valček položíme na plech tak, aby sa rúčkami opieral o steny plechu... a teda trdelník je pekne nad plechom, a neleží.. a šup s ním do rúry.. pečieme cca 20-25 minút dozlatista pri teplote 180stupňov, záleží od rúry... každá pečie ináč... |
|
a tu je škoricový hotový.. po upečení ho stiahneme s valčeka, alobal z vnútra odstránime-ide to ľahúčko... a ešte raz obalíme v posýpke... |
|
.. a orechový..... |
|
no a oba pekne spolu-škoricový aj orechový... |
|
čím ďalej som piekla, tým sa viac darilo.. ten posledný bol najkrajší.. prajem dobrú chuť... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 82 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Katka L. (katka62) ID 42579 (1.4.2011, 18:41) |
je ja strasne mam rada trdelnik-upeciem si ho vau vau vau perfektny napad s valcekom .... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (5.4.2011, 13:18) |
Katka, ´dakujem, ten nápad som tu okukala od jednej maminky Veroniky a som rada, že tento vynález.-zlepšovák pomáha, teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| lenka g. (paprad17) ID 80061, mimibazar.sk/paprad17 (1.4.2011, 18:19) |
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam trdelník zbožňujem..vyskúšam určite |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.4.2011, 19:28) |
Lenka, veru len vyskúšaj...ja ho musím piecť každý týždeň..... jre úžasný |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (1.4.2011, 17:54) |
uzasne urcite skusim mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (3.4.2011, 21:14) |
Ďakujem Andrejka , potom nám napíš, ako sa podaril a hlavne ako sa za ním zaprášilo |
ODPOVEDAŤ |
| Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (1.4.2011, 14:38) |
vyzerá neskutočne chutný.....Miruš ty si iná pekárka |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (3.4.2011, 19:03) |
Ďakujem Alenočka, to vieš... kď je v dome toľko maškrtbých jazýčkov, treba ich upokojiť |
ODPOVEDAŤ |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (1.4.2011, 14:22) |
ten ale výzera fantasticky .Nakoľko milujem trdelník hneď by som sa do neho zahryzla ale určite skúsim |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.4.2011, 22:06) |
ďakujem za pochvalu , teším sa ... potom daj vedieť, ako sa podaril... |
ODPOVEDAŤ |
| katarina s. (bara1) ID 76550 (upravené 1.4.2011, 10:10) |
Mirka ďakujem za recept a postup trdelník je vynikajúci cestíčko mi utekalo z pekárne |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.4.2011, 21:31) |
Katuška, ďakujem za info, tááááááákto sa , som rada, že sa podaril |
ODPOVEDAŤ |
Mária Š. (marika) ID 48948 (1.4.2011, 8:58) |
Budeme potrebovat: je praskovy cukor ale potom ked pises ako dat do pekarnicky tak uz neuvadzas ten prask.cukor.Ja idem robit cesto rucne ale neviem ci patri prask.cukor do cesta alebo kde. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.4.2011, 9:56) |
Marika, jasné, zabudla som... do cesta patrí aj práškový cukor , držím palce, aby sa podarili |
ODPOVEDAŤ |
| marcela z. (kubelesko) ID 112862 (31.3.2011, 22:27) |
Miruš trdelníky hotové vyzerajú zaujímavo také art ale neva deti tvrdia,že sú super.A jedna malá rada ak alobal natrieš masťou pred tým ako naň namotáš cesto tak Ti upečený trdelník pekne skĺzne dolu a nemusíš dávať druhý alobal.Ale zasa máš u mňa obrovskú pochvalu za koláčik |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (31.3.2011, 22:31) |
jéééééééééééé Macka , ďakujem za komentárik... , a hlavne že deťom chutia, čo tam po art výzore uvidíš , čím častejšie ich budeš robiť, tým to bude jednoduchšie, chce to len prax , čo sa týka oleja, ja ho neodporúčam na ten alobal, lebo cesto sa odlepuje a padá na plech-kl´že sa po valčeku dole... radšej vymením 4x alobal, ako by sa mi nemal trdelník vydariť a mala by som hysterčiť... , ale som rada, že ty si si našla svoj spôsob a že ti to vyhovovalo |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (31.3.2011, 11:08) |
Toto vyzerá úplne fantasticky. milujem trdelník a co moze byt lepsie ako cerstvo upeceny trdelnik. Urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.4.2011, 19:27) |
veru Zuzanka músím súhlasiť , čo je lepšie ako čerstvo upečený trdelník ? Vyskúšaj, čím skôr, určite neoľutuješ, budete sa olizovať až za ušami, mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (31.3.2011, 9:03) |
Chválim postup.. istotne vyskúšam a ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.4.2011, 12:21) |
Kristínka, ďakujem... potom nám nezabudni napísať, ako sa podaril |
ODPOVEDAŤ |
| Mariana C. (Maary) ID 79653, mimibazar.sk/maary (30.3.2011, 22:00) |
skvelé!!! pekárnička ma síce trošku zaskočila, no nakoniec sa z toho vykľula iba obyčajná trúba skúsim, díky a všetko dobré!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (31.3.2011, 22:07) |
Marianka ahoj , aj keď nerozumiem, z čoho sa vykľula trúba , aj tak ma teší, že som inšpirovala, a verím, že sa podarí a bude na vašom stole často.. minimálne ako u nás-každý týždeň |
ODPOVEDAŤ |
lubica a. (lenka28338) ID 44574 (30.3.2011, 20:40) |
parada,,, určite vyskušam ja tiež kupujem za drahy peniaz a len taky kusok a tu mam hned 4 kusky za par korun ,pardon centov |
ODPOVEDAŤ |
lubica a. (lenka28338) ID 44574 (30.3.2011, 20:39) |
parada,,, určite vyskušam ja tiež kupujem za drahy peniaz a len taky kusok a tu mam hned 4 kusky za par korun ,pardon centov |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (31.3.2011, 18:05) |
tak veru Ľubka, ten kúpenský je veeľmi drahý a a takto budeš mať hneď štyri pre všetkých členov rodiny a naozaj za pár centov |
ODPOVEDAŤ |
| Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.3.2011, 20:18) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.3.2011, 20:06) |
moje nervy a ja ho kupujem za draho v meste no vyskúšam na stopro, i keď nemám pekárničku |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (30.3.2011, 22:08) |
ODPORÚČAM Jani, neotáľaj, vyzerá, že je s tým kopec práce, ale je to naozaj bleskovka, treba mať prax... a keď aj nie je, pri štvrtom trdelníku sa nadobudne , držím palce |
ODPOVEDAŤ |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (30.3.2011, 19:09) |
To vyzera fakt dobre! |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika H. (bonifac) ID 64036 (30.3.2011, 16:58) |
nádherný |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (30.3.2011, 17:00) |
Veronika, ďakujeeeeeeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (30.3.2011, 21:42) |
nemáš za čo fakt sa ti super vydaril |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (30.3.2011, 15:54) |
vyzerá výborne tuším ho idem vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (30.3.2011, 21:39) |
vyskúšaj, vyskúšaj , vždy musí byť niečo po prvý krát, neoľutuješ |
ODPOVEDAŤ |
| ADRIANA M. (ADULKA25) ID 32836 (30.3.2011, 15:36) |
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam dala by som si,musim vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (30.3.2011, 20:55) |
Adrika, len vyskúšaj, raz treba začať, moja rodinka, odkedy ho spoznala, by ho jedla každú chvíľu , potešíš nielen seba, no i a |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 82 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |