Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 285 návštěvníkov)
Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)
[ recept č. 5355 zo dňa 13.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladkej múky, 3 kávové lyžičky sušeného droždia, 1,8 dl mlieka, 100 g margarínu Rama, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, troška soli a troška strúhanej citrónovej kôry
POSTUP PRÍPRAVY
Veľmi dobrý recept, cesto je vláčne, mäkké, vzdušné a vôbec nie je suché! A množstvo, aké vzniklo z tejto dávky, ma príjemne prekvapilo! Postačí pre 4 - člennú rodinku na fakt výdatnú večeru a vyjde Vás finančne naozaj veľmi veľmi lákavo!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Všetky suroviny si vložíme do domácej pekárne podľa poradia, ktoré platí pre danú značku. Ramu som mikrovlnke zahriala a tenkým prúdom prilievala mlieko, aby sa nezrazilo a maslo nebolo horúce. Zapneme program cesto a máme čas na deti :-). |
|
Hotové cesto je ako obláčik :-). |
|
Z 500 g múky mi vyšlo neuveriteľne veľa pečiva, ostala som milo prekvapená! A to som ani netušila, že ďaľšie kysnutie ešte zdvojnásobí objem! Veniec nemal v strede dierku, max. na špendlík :-))), tak sa zdvihol! |
|
Veniec je orechový, posypaný ľadovým cukrom / z Maďarska, tu som ho nevidela/. Náplň: 0,7 dl smotany /fakt málo/ + van. cukor+ 3 lyžičky kryštálového cukru necháme zovrieť a pridáme 150 g mletých orechov, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť. Postačí na veniec a 3 rohlíčky. Závin je makový, úplne jednoducho posypaný makom a cukrom a stočený. Všetko som nechala na plechu trocha podkysnúť, potrela bielkom a zapla som rúru. Keď bola už predhriata na 180 stupňov, šupla som tam všetko a po 10 minútach znížila teplotu na 150-160 stupňov. Rohlíčky boli po 10+10 minútach hotové. Ostatné sa pieklo dokopy 35-40 minút, podľa stupňa "bledosti" :-))))). |
|
Musím pochváliť tieto rohlíčky! Majú najlepšiu konzistenciu a sú superjemnučké. Najbližšie urobím viacej :-). |
|
Keď som robila cesto, myslela som si, že to budú také úbožiatka, tenké a vyhladnuté, ale všetko krásne nakyslo a nepadlo! Som čím ďalej, tým väčšia fanynka domácich pekární! :-) Idem priberať :-)))))). |
|
Aj tieto rohlíčky sú z tohoto cesta! Sú božské!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 66 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Eva P. (evike) ID 17077, mimibazar.sk/evike (21.2.2009, 20:08) |
Vynikajúce cesto, naozaj ako obláčik .Už iba toto budem robiť.Tiež som dala maslo. Pri práci s ním som si myslela, že je nejak moc riedke, ale po upečení JEDNA BÁSEŇ |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (17.2.2009, 22:29) |
Môžem miesto tej Ramy dať normálne maslo? |
ODPOVEDAŤ |
| Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (13.2.2009, 23:24) |
..receptík odskúšaný, s cestom sa výborne pracovalo a tá chuť ?proste mňamkové.Pripravila som z neho pečené buchty.Moj 11 ročný frfloš hocičo nezje ale buchiet z tohto cesta sa nevedel dojesť.Ďakujeme za výborný receptík. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzka W. (charlotte31) ID 76965 (12.2.2009, 21:25) |
Prave bastime orechovy zavin a ceske buchty Toto je najlepsie kysnute cesto ake som doteraz jedla. Cesto krasne vykyslo, vynikajuco sa s nim pracovalo. Perfektny receptik. |
ODPOVEDAŤ |
PATRICIA H. (žuly) ID 79337 (4.2.2009, 10:42) |
ahojte zienky ja som robila cez vykend struhlu z tohto cesta a poviem vam nikdy som nejedla lepsiu strudlu podla behom hodiny.dakujem za super typ uz ho neopustim. |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea M. (andy29) ID 44947 (22.1.2009, 20:58) |
Dnes som vyskusala Vas super receptik, s cestom sa robilo fantasticky a z kolacikov nam uz skoro nic nezostalo. Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (22.1.2009, 8:50) |
Cesto je fantastickééééééé Včera som napiekla a dnes máme super raňajočky |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta V. (Nikita-4) ID 77760 (21.1.2009, 16:07) |
Dnes jsem vyzkoušela Váš receptík/,jenom jsem nádivku udělala drobet jinak-mléko+med+ořechy+1PLrumu /a je vynikající. .Již jsem si receptík uložila do oblíbených.Moc děkuji |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.1.2009, 17:17) |
Rado sa stalo! Ani ja nerobím už iné cesto ! |
ODPOVEDAŤ |
| Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (21.1.2009, 10:14) |
Ja nemám domácu pekáreň Podarilo by sa mi ho urobiť aj ručne? Čo myslíte Ten veniec by som si dalaaaaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.1.2009, 17:16) |
V pohode sa dá pripraviť aj bez pekárne! Som presvedčená, že sa vydarí! |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena V. (akiasare) ID 70603 (21.1.2009, 9:51) |
Včera jsem zkoušela Váš receptík,jen jsem dala místo Ramy trochu másla a trochu sádla a citronovou kůru nahradila pomerančovou. Vynikající! Moc děkuji,už jsem recept uložila k oblíbeným |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (Zuzanaka2) ID 78001 (20.1.2009, 13:56) |
Cesto bolo vyborné, dobre sa s ním pracovalo len plnka nám vytiekla, ale dávala som svoju |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia F. (ikuska6) ID 67430 (17.1.2009, 8:50) |
Mozem sa opytat, co mozem pouzit miesto margarinu? My totizto doma margarin nepouzivame. Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.1.2009, 20:32) |
Vyskúšajte obyčajné maslo. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Silvia F. (ikuska6) ID 67430 (18.1.2009, 7:51) |
vyskusala som a cesto je uplne super. dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (RiJana) ID 54, mimibazar.sk/RiJana (14.1.2009, 19:43) |
Ahojte! Aj ja by som rada skúsila toto cesto, no nemám pekárničku a neviem kolko droždia čerstvého nahradí 3KL doždia v prášku. Nepoužívam droždie v prášku , takže neviem.DAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (14.1.2009, 20:13) |
Ahoj! Je to asi 3/4 kocky čerstvého droždia. |
ODPOVEDAŤ |
Hana B. (Bedhann) ID 55326 (8.1.2009, 13:53) |
Niki, jdu recept pochválit, už jsem dělala v DP mooooooooře dobrot, ale všechny!!!! se daly jíst jenom čerstvé, druhý den to bylo tuhé, no prostě nechutné.... ALE a to píšu schválně velkým, zkusila jsem tento a dneska (druhý den) je závin pořád skvělý a měkoučký , takže díky za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (7.10.2008, 11:36) |
Neda mi, aby som nepridala komentarik k tomuto receptu. Uz som cesto robila viac krat, dnes opat, a je fantasticke . Pekarnicka je moja naj...kamoska a kysnute cesto je z nej ako z rozpravky, hlavne toto Velka vdaka za super receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (7.10.2008, 12:44) |
Som rada! Zdieľam tento názor! |
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (27.5.2008, 13:25) |
Ahoj dievcata vsetkym doporucujem DOMACU PEKAREN je to skutocna bomba na kysnute cesto,chleba a ine dobrotky |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (24.5.2008, 18:19) |
Tak sm neodolala a vyskúšala - práve sa koláčiky pečú. Cesto bolo vláčne, no rozprávkové, veľmi dobre sa s ním pracovalo. Pred chvíľkou som kukla do rúry a fakt ešte v nej poriadne narástlo. Dala som iba 2,5 ČL droždia, lebo som sa bála, že mi prerastie formu pekárničky, ale asi som sa bála zbytočne. |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (22.5.2008, 9:26) |
Mati, a ako robíš kakaovú plnku, neviem ako na to, koľko toho kakaka dať, vždy toho mám tam akosi málo. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina K. (kuzderka) ID 5169, mimibazar.sk/kuzderka (22.5.2008, 17:46) |
Zdenka,ja som to robila od oka,vyvalkane cesto som potrela maslom,posypala to /skor bola cokolada v prasku/,pocukrovala,dala kokos a este trochu masla pokvapkala.Zavin nebol samozrejme taky hruby ako makovy ale bol dobry,no trochu suchsi ako makos |
ODPOVEDAŤ |
| Martina K. (kuzderka) ID 5169, mimibazar.sk/kuzderka (21.5.2008, 19:15) |
No,tak toto cesto nema chybu.V pekarnicke sa cesto perfektne vypracovalo a bolo ako pavucinka,dobre sa mi s nim robilo.Mozem povedat,ze rucne to nikdy tak nevymiesi ako v pekarnicke.Cesto bolo nadychane.Ja som robila makovy s visnovym lekvarom a hrozienkami a druhy kakaovo kokosovy a este par roztekov.Vrelo odporucam,vyskusajte Nika dakujem za recept,kysnuty zavin uz budem robit len takto |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 23:12) |
Tak to som veľmi rada! A myslím si to isté - také cesto spraví len pekárnička! Ja som to s experimentovaním na tému kysnutého cesta vzdala na dobre dlho a teraz zas hľadám všade len to - vďaka mojej pekárničke ! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 66 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |