. .. .. .. .. .. .
. .

Babičkin obrátený jablčník - RECEPT 447

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)


Babičkin obrátený jablčník


[ recept č. 447 zo dňa  ]


Babičkin obrátený jablčník


POTREBNÉ PRÍSADY

jablká * 5 vajíčok * hrnček kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnček polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * škoricový cukor * čokoládová poleva na vrch - čokoláda na varenie plus pol cery *

POSTUP PRÍPRAVY

Recept patrí do zbierky receptov po mojej babičke, ktorá piekla najlepšie a najúžasnejšie na svete!!!! A nebudem predsa nejaká hyena, aby som sa s týmto receptom s Vami nepodelila.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Keď obrátený, tak začneme od konca. Na plech položte papier na pečenie.
2. Na papier nastrúhajte jablká. Čím viac, tým lepší bude jablčník.
3. Posypte škoricovým cukrom. Tiež nemusíte šetriť. Zmiešajte si obyčajný kryštálový cukor s mletou škoricou a výsledkom bude škoricový cukor - akééééé múdre!!! :-)))
4. Jablká nechajte odpočívať a ideme urobiť cesto.
5. Vymiešajte žĺtka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
6. Za stáleho miešania prilievajte olej,
7. múku....
8. mlieko....
9. a prášok do pečiva.
10. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a o chvíľočku ho po častiach zapracujete do cesta.
11. a pracujte! Hlavne pomaličky a opatrne. To mi vždy babička prízvukovala: "Pomenší!!!!! Nedrž tú varechu jak kladyvo!!!"
12. Cesto vylejeme na postrúhané oddýchnuté jablká so škoricou.
13. Ucapkáme ucapkávatkom, hladičom/vyhladzovačom, vyrovnávatkom, nožíkom... fantázii sa medze nekladú.
14. Pečieme rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
15. Koláčik necháme vychladnúť, zatiaľ si zoberieme veľkú dosku alebo druhý plech, na ktorý koláčik prevrátime. Na dosku položíme papier na pečenie,
16. Dosku s papierom prevrátime "dole hubou" na plech s upečeným koláčom.
17. a jedným pohybom rúk o 180 stupňov koláč otočíme :-))))
18. Mastný papier pomaličky odstránime - za predpokladu, že koláč je už studený!
18. V mikrovlnke roztopte celú čokoládu s menej ako polovičnou cerou.
19. Čokoládovú polevu rozotrite na koláč a hotovo.
20. Nakrájajte pokiaľ možno na najväčšie "cvaly", pretože koláč padá do útrob konzumentov svetelnou rýchlosťou a načo si robiť viac práce!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šípkový čaj | Babičkin obrátený jablčník | Špekáčiky na indický spôsob >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 41-41)<< predošlé 1, 2, 3
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.10.2006, 21:48)
mnamky...to poznam, je fantasticky. Vzdy po nom ostane prazdno....a brusko by este chcelo.... vzdy ho je malo. Vrelo odporucam (Y) (Y) (Y) :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.10.2006, 22:01)
Slávi, máš pravdu, vždy ho je málo... To je jediný zákon, ktorý funguje :'( :'( :'(
ODPOVEDAŤ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 41-41)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu