Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 202 návštěvníkov)
Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastické
[ recept č. 29357 zo dňa 12.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tak toto je ten pravý zákusok do horúceho leta... a čo je hlavné , nielenže fantasticky chutia, recept je jednoduchý a rýchly...budeme potrebovať toto: Korpus: 5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky, 1 lyžička PDP Biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker Jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého Klasu, 3 dcl vody
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.
Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky. Ručím Vám za to, že si budete palčeky oblizovať. Brú chuť. |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-54) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.7.2010, 19:48) |
vyzerajú výborne, už aj odkladám receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 19:55) |
Ivetka a aké sú dobručké...málo sladké a štavnaté..najlepšie chladné z chladničky |
ODPOVEDAŤ |
libor z. (darko26) ID 146369 (13.7.2010, 19:28) |
smiem sa spytat,ci mozu byt aj obycajne 33%slahacky????, a ci ch mozem vymiesat aj metlickami,,vdaka:D |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 19:43) |
ak tak jedine Rajo...ale aj tak je lepšie kúpiť si od Rajo trvanlivú v krabici...do tohoto tepla je to asi aj lepšie |
ODPOVEDAŤ |
| | | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (14.7.2010, 21:46) |
Gabika, prosim ta, kde zozenium tu trvanlivu Rajo slahacku v krabici? U nas som ju este nevidela...dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (15.7.2010, 9:36) |
Gabika dostať je aj v Tescu...volá sa to Creme Patisserie... |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (13.7.2010, 14:31) |
super niekedy ho urobim |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (13.7.2010, 13:37) |
Gabika, tak tento tvoj kolacik ma uplne dostal Hned si ho idem vytlacit a upeciem ho pri najblizsek prilezitosti, uz sa tesiiiiiiim |
ODPOVEDAŤ |
| Miriam D. (mimidi) ID 55396 (12.7.2010, 21:37) |
DIEVČATÁ, môžem povedať že v skutočnosti je to najfantastickejší koláč aký som kedy jedla ODPORÚČAM VŠETKÝM !!!!!!! je to mňamka, papkala som ju už 2x od Gabiky a NEMÁ CHYBU |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 8:25) |
Miruška som rada,m že ti tak chutíííí...a nabudúce sa podarí aj tebe |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (12.7.2010, 21:33) |
vyzera super , receptik odpisany , |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 8:24) |
Marika vyskúšaj, určite budeš spokojná ak máš rada nepresladené koláčiky.......len si nepomýľ Želatínový stužovač za studena s obyčajným stužovačom do šľahačky |
ODPOVEDAŤ |
Irena K. (nona1) ID 67222 (12.7.2010, 21:32) |
Gabika, na jablkový vyzerá fakt luxusne a podľa ingrediencii určite aj výborne chutí. Dovolím sa opýtať, či nie treba opraviť 0,5 dcl šľahačky na 5 dcl. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (12.7.2010, 21:37) |
Irenka samozrejme...chcela som napísať 0,5 l...no som to pekne poplietla |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.7.2010, 20:59) |
Gabika, dala si super názov už len ten volá, že kuknite sa na mňa verím tomu, že je vynikajúci takéto kombinácie totiž nikdy nesklamu robievam čosi podobné, plnky síce naopak a šľahačková odľahčená bud tvarohom alebo kyslou smotanou, no vždy veru zmizne rýchlosťou blesku |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 8:22) |
Monika tiež som robievala ako ty...toto somjedla v našej najlepšej reštike čo je v MT v Starej pekárni...a bolo to skveléééé tak som doma experimentovala a vcelku som sa trafila |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 20:52) |
tie sú kráásne Gabika fakt, len |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 8:21) |
Martinka veď tie tvoje výtvory sú všetky dojedného suprové |
ODPOVEDAŤ |
| Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (12.7.2010, 20:50) |
baby už som ho robila tri razy po sebe a nikdy nezostalo na odfotenie...teraz som dva ukoristila |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.7.2010, 20:48) |
ja uz oblizujem obrazovku............vidim to tak,ze idem si ryyyychlo zuby umyt,nech uz nejem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 8:20) |
ľubka škoda, že ste boli len tak krátko...mohla si ochutnať |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (12.7.2010, 20:47) |
Gabika vyzera fantasticky už cítim ako sa mi rozplyva na jazyku |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.7.2010, 8:20) |
Martuška veru sa rozplýva...a ako rýchlo |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-54) | << predošlé 1, 2, 3 |