. .. .. .. .. .. .
. .

Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná - RECEPT 25290

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 139575 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 203 návštěvníkov)


Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná


[ recept č. 25290 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná


POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na túto marlenku mi poslal kolega mailom. Môžem povedať že je sto krát lepšia ako kupovaná. Ja nie som až tak veľmi na sladké, ale jej som sa naozaj nevedela dojesť :) CESTO: 250g masla, 3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 ml mlieka, 3 polievkové lyžice medu KRÉM: 500 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc krupice, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 g masla, polovica plechovky salka, NA DOKONČENIE: 100g mletých orechov, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Takže najprv cesto : v hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame. V inej miske zmiešame spolu múku so sódou - po premiešaní pridáme k zmesi ktorú máme v hrnci. Všetko premiešame. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Potom ako je všetko spojené sporák vypneme a keď zmes už nie je vrelá - no mala by byť stále teplá , pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rozdelíme na tri plechy, pričom na každom ho rozotrieme na tenko a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 8-10 minút. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme okraje (odrezky nevyhadzujeme, ešte ich budeme potrebovať). Krém: z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej pomaly primiešame zmäknuté maslo a salko. Potom jeden plát pokvapkáme rumom, potrieme 1/3-nou krému, priložíme druhý plát, a zľahka primačkneme, potom zasa krém a plát, končíme vrstvou krému. A teraz prichádzajú na radu odrezky, ktoré rozdrobíme a zmiešame s pomletými orechami a touto zmesou bohato posypeme vrchnú vrstvu. Hotovú marlenku necháme v ladničke aspoň niekoľko hodín uležať, najlepšie do druhého dňa.
<< Kynuté buchty | Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná | poschodova misa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 41-42)<< predošlé 1, 2, 3
helena a. (arkoiris) ID 92371 (31.3.2010, 14:00)
vyzera ozaj dobre,všetky recepty ktoré mi prišli pod ruku mi pripadali naročne a odradzalo ma to od toho ,do toho by som aj šla ale,aku si myslela tú krupicu...hrubu múku-krupicu,alebo detsku krupicu,mam dojem ,že asi to prvé,je tak?dik za odpoved.pa :-$ *-)
ODPOVEDAŤ
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (31.3.2010, 14:36)
Ja som dávala hrubú krupicu, ale podľa mňa môže byť kľudne aj tá detská. (hello) (hello) (hello) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
janka m. (jmacejovska) ID 38867 (31.3.2010, 13:27)
vyzerá fantasticky, ale čo to salko? má byť uvarené, a čo s druhou polovicou? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (31.3.2010, 14:38)
Salko ide rovno také z konzervy, nič s ním netreba robiť. No a tú druhú polovicu odložíme do chladničky nabudúce, vydrží dlho aj otvorené. V mojom prípade sa do toho pustil priatel a hneď bolo po starostiach čo s tým ,-) ,-) ,-) ,-) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 41-42)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu