končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
NÁTIERKY |
Miriam D. (alex) ID 478 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 724 návštěvníkov) Školkarske nátierky[ recept č. 23954 zo dňa 26.2.2010 ] PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Vlozila som se receptiky zo skolky. Moj Alex mi stale doma hovori ako ja neviem robit natierky co maju v skolke a ako jemu velmi chutia:-) Mozno sa niekomu tieto zidu tak ako mne:-) Chutné nátierky pre deti – recepty zo škôlky Budapeštiansky krém Potrebujeme: maslo, tvaroh, syr eidam , horčicu, cibuľu, soľ a chren Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postúharý chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme. Nátierka drožďová s vajcom Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľu, soľ, vajcia Postup: Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, osolíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou. Nátierka medová Potrebujeme: maslo a med Postup: Maslo vymiešame s medom Nátierka mrkvová Potrebujeme: maslo, mrkvu, soľ, cibuľu, mlieko Postup: Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame. Nátierka liptovská Potrebujeme: maslo, tvaroh, papirka mletá, soľ, cibuľa, mlieko Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, na jemno pokrájanú cibuľu, červenú papriku, mlieko a dobre vyšľaháme do peny. Nátierka lečová (zimná) Potrebujeme: maslo, lečo – sterilizované, soľ Postup: Maslo vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vyšľaháme do peny. Nátierka pečeňová Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, bravč.alebo kuracia pečeň Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a podusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme. Nátierka sardinková Potrebujeme: maslo, sardinky, soľ, cibuľa, citrón Postup: Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny. Nátierka z treščej pečene Potrebujeme: maslo, treščia pečeň, soľ, cibuľa, citrón Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny. Nátierka syrová s cesnakom Potrebujeme: maslo, syr tavený, soľ, cesnak, mlieko Postup: Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame. Nátierka tvarohová s kápiou Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, soľ Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kapiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny. Nátierka šunková Potrebujeme: maslo, šunka, soľ, mlieko, horčica, cibuľa Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme. Nátierka tvarohová s mrkvou Potrebujeme: maslo, tvaroh, mrkvu, soľ Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh a postrúhanú mrkvu. Dochutíme soľou a vymiešame do peny. Nátierka vajcová so syrom Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčica, cibuľa, soľ, syr tavený Postup: Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny. Nátierka vajcová Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame. Nátierka videnská Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, horčica, cibuľa, soľ Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kapiu, cibuľu a dochutíme hročicou. Osolíme podľa chuti a vyšľaháme. Nátierka džemová Potrebujeme: maslo, džem Postup: Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo grahamový rohlík. Nátierka drožďová Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľa, soľ, olej Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté opražené droždie, vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou. Nátierka z nivy Potrebujeme: maslo, syr Niva, mlieko Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme. Nátierka z kuracieho mäsa Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, horčica, kurča Postup: Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame. Nátierka zeleninová (letná) Potrebujeme: maslo, vajcia, soľ, paprika zeleninová, rajčiny, cibuľa Postup: Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame. |
Celkom: 74 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (18.3.2010, 8:11) | |
super, urcite vyskusame | |
ODPOVEDAŤ |
Žofia K. (fialienka) ID 54662 (17.3.2010, 12:20) |
Miriam, tie nátierky sú úplne super nápad. Môj mi dnes povedal, že v škôlke mu najviac chutí bledozelená paštéta . Nevieš, ktorá nátierka by to mohla byť? |
ODPOVEDAŤ |
Miriam D. (alex) ID 478 (20.3.2010, 14:22) | ||
Moze to byt aj ta nivova aj ta je bledozelenaci nie | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.3.2010, 20:46) | ||
To by mohla byť špenátová, aj tú sme v škôlke robievali... | ||
ODPOVEDAŤ |
Žofia K. (fialienka) ID 54662 (19.3.2010, 0:18) | ||
Darinka, a mohly by si mi prosím Ťa, napísať, ako na to? ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.3.2010, 17:22) | ||||
Ale to som si len tipla, možno dnes už robievajú aj iné...špenát klasicky udusiť, veľmi nepodlievať, aby nebol riedky a potom vyšľahať s maslom, pridať podľa chuti cesnak a soľ, ale doma som ju nikdy nerobila, v robote sa to hodí do stroja a krásne to našľahá, tam je to oveľa jednoduchšie ako doma. | ||||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (16.3.2010, 20:35) | |
Dnes som spravila hneď tú prvú, Budapeštiansku, zaujalo ma, že tam ide chren, a nesklamala som sa, je výborná, úplne mi pripomína chuť hmoty, ktorá sa dáva do šunkových roliek zaliatych aspikom, takže ich pravdepodobne v tejto verzii aj vyskúšam!!!Ďakujem!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (16.3.2010, 20:19) | |
Miriam pridávam sa aj ja nátierka bola .Chutila aj a na počudovanie aj môjmu ktorý najprv robil ked som mu spomenula droždovú nátierku.Určite vyskúšame aj ostatné. | |
ODPOVEDAŤ |
Ľudmila H. (ludkah) ID 89302 (15.3.2010, 22:23) | |
Tak toto som už dávno potrebovala. Dík. | |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.3.2010, 19:52) | |
taká som hladnááááá!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Alica C. (fiona8) ID 51179, mimibazar.sk/fiona8 (15.3.2010, 9:27) |
mnam urcite vyskusam...dakujem |
ODPOVEDAŤ |
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (22.4.2010, 23:21) | |
Ajka, malemu Jurinkovi este isto chutit nebudu | |
ODPOVEDAŤ |
Kvetoslava Z. (kvakynka) ID 10160, mimibazar.sk/kvakynka (13.3.2010, 20:55) | |
super, nasa Vandicka tiez miluje pomazanky, v skolke zvladne aj dva chlebiky a doma horko-tazko cosi do nej natlacime, tak vyskusame | |
ODPOVEDAŤ |
maria v. (misa2406) ID 60887 (13.3.2010, 16:56) | |
Super inšpirácia,určie tie čo nepoznám vyskúšam,vďaka | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (12.3.2010, 9:18) | |
tieto skolske natierky to je uuuplna parada..... | |
ODPOVEDAŤ |
Monika S. (monita.g) ID 25160 (11.3.2010, 18:11) | |
jeeeeeeej, posielam 100 bodov za tieto fantasticke receptiky dnes som ich objavila a prave papame syrovu natierku s cesnacikom - najprv malickej krutilo pusu, ale pol rozka uz sfukla urcite vyskusame aj dalsie |
|
ODPOVEDAŤ |
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (11.3.2010, 13:32) | |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (NandaJaja) ID 60500 (10.3.2010, 12:55) |
Ahoj, maslo má byť maslo maslovité, alebo môže byť aj maslo vetovité, florovité, ramovité a pod? |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (10.3.2010, 23:03) | ||
V škôlke sa používalo, teda aspoň za mojich čias pravé maslo, ale doma občas pridám aj ramu, záleží ako je kto zvyknutý. | ||
ODPOVEDAŤ |
Miriam D. (alex) ID 478 (11.3.2010, 10:07) | |||
Ja pouzivam tiez obycajne maslo. Ja neviem mne tie pomazanky viac chutia s obycajnym maslom | |||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.3.2010, 17:13) | ||||
A oni sa zvyknú aj seknúť, keď to nie je pravé maslo. | ||||
ODPOVEDAŤ |
Miriam D. (alex) ID 478 (12.3.2010, 9:08) | |||||
ODPOVEDAŤ |
Miriam Č. (ester24) ID 54219 (9.3.2010, 16:00) | |
Dakujeme za receptíky, tiež milujem tie školkarske chlebíčky s pomazánkou , ) náhodou ked Emmka nedopapá | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana O. (sussi77) ID 55105 (8.3.2010, 16:58) |
Ahojte,ja mám doma 2 škôlkárov a milujem vôňu,keď prídu domov a cítim na nich chuť úžasnej pomazánky Chcem sa len opýtať,aké množstvo masla máš na mysli pri robení pomazánok,nakoľko to vôbec neviem odhadnúť.ďakujem krásne za receptíky. Zuzana |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (8.3.2010, 17:19) | ||
Zuzka ja som dnes robila tu prvu a robila som ju odhadom,dcéra ju mala tiež dnes v škôlke takže ona bola môj poradca no ešte som do nej pridala trošku čer.papriky | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (8.3.2010, 15:39) | |
my mame ododnes tiez skolkara, tak receptiky odkladam | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (8.3.2010, 15:31) | |
Tieto recepty na škôlkarske pomazánky ma velmi potešili pretože aj moje detičky chodia zo škôlky s tým že prečo nerobím také pomazánky ako tam | |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.3.2010, 11:37) | |
nátierky zbožňujem, hoci už dááávno nie som škôlkárka . A určite ich ocenia aj vnuci | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (5.3.2010, 14:47) | |
ODPOVEDAŤ |
erika s. (veverka2) ID 137807 (3.3.2010, 17:56) |
tak tú meovú vyskúšam, znie to jenoducho a chutne, dík ! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 74 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |