Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov)
Úúúžasný medový krémeš
[ recept č. 9105 zo dňa 1.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok-
Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu-
Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)-
Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g)
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe ;) Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :) Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :) Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Z múky, tuku, práškového cukru, medu, rumu, sódy bikarbóny, vajca a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
2. Vyvaľkáme dva pláty a upečieme ich na vymastenom plechu. Ja som piekla na opačnej strane plechu, aby sa pláty ľahšie dávali dolu asi na 160 C cca 10-15 min do svetlohneda.
3. Príprava maslovej plnky - maslo vymiešame s cukrom...
4. Z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu...
5 . Po vychladnutí kašu po častiach pridáme k maslu vymiešanému s cukrom. Nakoniec po kvapkách zamiešame rum a vymiešame nahladko.
6. Príprava šľahačkovej plnky - smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom (môžeme pridať stužovať šľahačky)
7. Na jeden vychladnutý plát navrstvíme maslovú plnku...
8. Na maslovú plnku navrstvíme šľahačku...
9. Prikryjeme druhým plátom...
10. Čokoládu si rozpustíme so stuženým tukom a natrieme ním krémešík :)
11. A tu máme hotový kúsok - mňam, mňam, mňam! Robila som mamine do roboty a len sa po ňom zaprášilo! Robila som krémeš prvý raz, takže sa nebojte, zvládnete to aj vy! A stojí to za to, ak tento zákusok obľubujete!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2 |
| Silvia K. (sku) ID 31683 (15.12.2008, 20:21) |
Janka, som len začiatočník ale tento koláč by som chcela vyskúšať (risknúť chcem sa ťa opýtať tie pláty pečieš naraz, alebo postupne najprv jeden a potom druhy. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (18.12.2008, 20:37) |
Dobrý večer Pláty som piekla postupne. Cesto som na rovnaké diely rozdelila odvážením, vyvaľkala jeden na opačnú stranu plechu a upiekla, Tak držím palce a dajte vedieť ako dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
| zdena l. (žabada) ID 47710 (2.12.2008, 18:01) |
Vypadá opravdu úúúžasně |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.12.2008, 18:03) |
Ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (2.12.2008, 15:47) |
A dá sa to krájať? Nestlačí sa to všetko? Alebo máte na krájanie krémešov nejakú "fintu?" |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.12.2008, 16:45) |
Dobrý deň, napísala som to do receptu, najlepšie sa to krája už "odstaté" keď sa to spojí, namočením noža do horúcej vody, nôž utrieme a horúcim nožom zakrojíme do čokolády, ktorá sa vplyvom tepla trošku roztopí a ide to ľahúčko |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (2.12.2008, 15:15) |
tento receptík poznám, krémeška je naozaj suprová, musela som ju robievať na každú oslavu ale vďaka žienkam tu na MMB už mám nové SUPER tipy. áno, a skvele sa Ti vydarila |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.12.2008, 15:44) |
No myslím, že aj u nás sa stane pravidelným zákuskom Rodina totiž krémeše zbožňuje |
ODPOVEDAŤ |
| Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (2.12.2008, 10:51) |
tak tento pečie švarginej maminka a je božský |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2008, 9:19) |
Jani, krémeš sa Ti krásne vydaril |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.12.2008, 15:43) |
Ďakujem Aďka |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (2.12.2008, 9:17) |
tento krémeš robievam aj ja a je fakt úžasný |
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (1.12.2008, 21:52) |
Vyzerá užasne, určite vyskušam. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.12.2008, 7:30) |
Tak potom dajte vedieť, či sa podaril |
ODPOVEDAŤ |
| | lubica s. (marnaty) ID 53484 (1.1.2009, 11:07) |
Janka, chcem piecť v sobotu, bude vadiť, ked nepridám rum do cesta ani do plnky? Koli deťom by so to radšej robila bez rumu. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (1.1.2009, 14:55) |
Myslím, že nebude...ja som dokonca zabudla do plnky ten rum pridať a krémeš bol aj tak úžasný. Takže myslím, že by sa nič nestalo Držím palce a dajte vedieť ako to dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2 |