. .. .. .. .. .. .
. .

Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom - RECEPT 5608

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)


Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom


[ recept č. 5608 zo dňa  ]


Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok

POSTUP PRÍPRAVY

Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v prvom rade si uvaríme kašu z mlieka, lyžičky masla a múky... necháme ju vychladnúť, asi 5-6 jahôd roztlačíme na tanieriku vidličkou a zatiaľ necháme bokom, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do penista
do vymiešaného masla dávame po lyžiciach uvarenú a vychladnutú kašu z mlieka a múky a 1čl masla....POZOR VŠETKY suroviny musia mať ROVNAKÚ teplotu, nič nesmie byť horúce ani studené, ináč sa krém moze zgrcnúť (ja kašu uvarím ráno, vyložím maslo a jahody z chladničky a do večera to má istotne rovnakú teplotu, alebo si to nachystam večer...a ráno môžem ísť na vec)
ked máme kašu zašľahanú v masle, pomaličky pridávame potlačené jahody, po malých lyzičkách, niekedy sa mi zrovna v tomto momente krém zdrcne.....takže tu platí: pomaly ďalej zájdeš ( mám výborný tip od Majky, že krém sa určite nezdrcne, keď pridáte jahody do kaše a potom kašu zmiešate s maslom)
do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi
tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy!
korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu
na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky
a tak pokracujeme az do tretieho poschodia
ozdobime jahodami a dame chladit
tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná....
a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne....
a tu sú jahodové rezy
Ďalšia varianta, vylepšená šľahačkou....vnútri je vrstva krému, na ňom polky jahôd a na jahodách šľahačka...a na vrchu je krém a na ňom je šľahačka a na nej sú poukladané jahody....to bola dobrotka..
finále na tanieriku


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fialový koláč | Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom | Smotanovo-jahodová zmrzlina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.5.2009, 18:17)
takže som sa jahôd zatiaľ nedočkala, urobila som s týmto krémikom s banánmi rezy, sú vynikajúce. Je to univerzálny krém, odporúčam. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.5.2009, 19:08)
tak s banánmi som ešte neskúšala (Y) (Y) (Y)len jahody, kivi, mandarinky a pomaranč, ale tie banány sú super nápad (clamp) (clamp) (clamp)Anka, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (21.5.2009, 18:45)
len keby sa už na záhrade rodili jahody :-( :-( :-(neprší a vôbec nezrejúúúúúúúúúú 8o| 8o| 8o| :-@ :-@ :-@
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:21)
veru, ani nám, len kde tu +o(a moja malá tááák hrozne čaká a každý deň hľadá (child6) ;-)a furt ništ
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.5.2009, 18:39)
Luci, nádhernááááá (^) (Y) ani som o tejto krásnej tortičke nevedela...Musí chutiť božsky (zajic) Ja jahodové milujem :-p Určite ju niekedy vyskúšam...Chcem ti napísať k tomu krémiku - ja robievam podobný, len s tým rozdielom, že uvarím klasicky puding,nechám vychladnúť a potom po troškách zamiešavam do masla...Tiež sa mi občas stane, že sa to zdrcne aj keď mám rovnakú teplotu všetkých ingrediencií. Neviem, či to tu už niekto nepísal, ale mám taký spôsob ako vrátiť zdrcnutý krém do normálneho stavu - zohreješ si v hrnci vodu a nad tou parou šľaháš krém, až kým nemá správnu krémovitú konzistenciu. To zdrcnutie robí zrazený tuk a teplo pary ho opäť rozpustí. Potom už krémik len na chvíľku daj do chladničky troška schladiť a šup ho na tortu. Mne to funguje perfektne (Y) Takže už žiadny perličkový krém! (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:19)
Evi, si zlatíčko [A]ďakujem za tip, keď bude náhodou zase niekedy perličkový ;-)tak si dám poradiť (Y)chvalabohu sa mi to už dosť dlho nestalo, asi už mám trošku prax.....xixi....ale stať sa môže hocikedy.....budem synátorovi na 1.júna piecť na osemnástku (H) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (173) ID 69808 (21.5.2009, 9:14)
:-o :-o :-o :-o
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:21)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.4.2009, 15:36)
tak tento krém ani nie je krém, ale už pena, je nadýchaný, ľahučký, má chuť ako dobrý nanuk alebo zmzlina, jemný, no proste fantázia!!! Len škoda, že torta je na objednávku a ani si z nej nedám :-S :-S :-S
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 20:20)
Anka (F) (F) (F)ďakujem (F) (F) (F)teším sa (radost) (dance)však hádam ešte bude príležitosť aj na (^)pre niekoho doma [A] (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (20.4.2009, 20:32)
WAW, konečne tu vidím niečo nemarcipánové a nepoťahované !!!
A zároveň tak nádherné...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vyzerá parááááá 8o|dne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.4.2009, 10:52)
Marika (F) (F) (F)ďakujem krásne (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.4.2009, 20:17)
vyzera to super. Je v poradi čo všetko chcem vyskúšať. Určite podám info. Vďaka za fajn tipy (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.4.2009, 10:51)
Ďakujem |:o)ja mám tiež také poradie ;-)budem sa tešiť a čakať na info (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Evka Š. (Zigi222) ID 86477, mimibazar.sk/zigi222 (20.4.2009, 19:54)
Tak som vyskúšala 1 krát ten krém a hurááááááááá (Y) (Y) (Y) (Y)je nadýchaný ,nezrazený no proste super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Ďakujem za ušetrené nervy (6)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.4.2009, 10:50)
Evi, to sa veľmi teším že sa podaril a chutil (Y) |:o)u nás je to rokmi odskúšaná klasika (L) (L) (L)ĎAKUJEM (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (13.12.2008, 9:11)
Lucka, prajem vsetko dobre k meninam, ale pisem kvoli receptu, mam ho odlozeny, robila som si ho do orechovej torty, a je velmi dobry. (L) (banky)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (13.12.2008, 11:06)
Irenka ďakujem krásne za želanie (L)a veľmi sa teším, že krémik chutil, my ho máme úplne najradšej aj keď občas rada skúšam pre zmenu aj iné, pa (L) (hello) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.10.2008, 15:32)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)MNAM slinky mi tecu....:o) jahodky velmi lubime (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.10.2008, 17:30)
Lucinka dakujem (L)tuto my vsetci môžme hocikedy ;-)keby ovšem rastli jahody aj v zime :-DMarusku, ktora by nasla 12 mesiačikov nemame (X)a z konzervovanych to nie je ono, najlepsia je z cerstvych (jidlo) (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.9.2008, 12:32)
Ahoj Luci, keď som Ťa tu zbadala ;-), tak ma napadlo, že som ti ešte "neoznámila" ;-), že som robila tento Tvoj nadstavovaný krémik.Bol výýýýborný (clamp) (clamp), len to by som nebola ja, keby neboli hrčky (smich). Síce nie keď som ho varila, ale potom, keď som išla mixovať. Ja totižto aj puding nechávam vychladnúť bez miešania a potom vrchnú šupu zlupnem, lebo sa narobia hrudky a tuto som si myslela, že sa asi rozpustia (smich). Takže uvarený krém super , až na tú vrchnú nezlupnutú šupu a potom som musela pasírovať cez sitko :-$, ale pridala som napokon orechy a krém bol výborný (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.9.2008, 14:10)
Jéééj, to sa teším, že chutil |:o)my ho máme najradšej (Y)a nie raz sa mi zgrcol, ale len preto, že som tam dala buď niečo studenšie alebo teplejšie ;-)ale vždy sa priam zo@ral.......a tú kašu veru kým chladne miešam a teraz mám taký super robot, že vymixuje/vymieša do hladka (H)tie orechy sú perfiš nápad, ja som ho zatiaľ robila len s ovocím (F)Lucka (F)ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (26.8.2008, 22:35)
(kytara) (kytara) (kytara)pajada (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 22:40)
Ďakujem (pusa) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lusia25) ID 14398, mimibazar.sk/lusia25 (26.8.2008, 21:32)
(^) (^) (^)PREKRAAAASNA TORTICKA...ALE SA MI ZBIEHAJU SLINKY....NO NAAADHERA SA NA NU LEN POZRIET...TA MUSI CHUTIT (zajic) (zajic) (zajic)..... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 22:31)
Jééééj, Luci (F) ďakujem, nedávno som skúšala aj broskyňovú, ale táto je jednoznačne (Y)najlepšia, dííík ešte raz (hello) (L) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Mischab) ID 31598 (19.6.2008, 10:43)
vyzerá super, hneď by som si dala (^) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.6.2008, 7:44)
Dakujem :-$aj veru bola super (Y) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Libuša P. (pepko) ID 5568, mimibazar.sk/pepko (5.6.2008, 9:37)
Lucka SUPER!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Vyzerá perfektne a vysoko jedlo. Už som sa bála, že klasické ovocné a hlavne nemarcipánové a nepoťahované torty tu už ani poriadne nezazriem. O týždeň potrebujem upiecť pre neterku tak ju hneď skúsim, vďaka za inšpiráciu.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2008, 12:47)
Libuška, ďakujem :-$je fakt veľmi jedlá (jidlo) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (5.6.2008, 8:52)
fantazia! ja by som ta chcela mat doma... (Y) :-) |:o) nepustia ta tvoji chlapi aspon na tyzden?? (plaz) (C) (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2008, 12:45)
Ahoj Petra, prave som ti dopisala mail ;-)já přídu ^o) (hello)a ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (2.6.2008, 8:46)
Lucia, nádhera ! mne sa páči viac ako akákoľvek marcipánom poťahovaná.. tie vyzerajú príliš umelo a táto vyzerá veľmi jedlo.. až mi slinky tečú.. bravo! (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 13:01)
Evička ďakujem :-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (2.6.2008, 7:50)
Luci (Y) (^) super (clamp) (clamp) (clamp), o taktomto kréme môžem ja akurát tak snívať. Všade kam ide múka, tak to môžem vyhodiť :-|. Vždy sa mi to riadne zhrčkavie a hotovo. Naposledy som skúšala taký krém, už ani neviem kde. Možno pred rokom na svokrovu 60tku, keď som robila koláče a boli tam samozrejme hrče ;-), tak som to mixovala ešte ponorným mixérom (H), až je to jedlé. :-$ :-$ :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 12:55)
No veru, ani mne sa vzdy nevydaril, ale nedaj sa odradit, ved ty si tiez jedna z tych uzasnych kucharok....... ja davam hned do studeneho mlieka muku a za staleho miesania uvarim....mne sa vacsinou zhrckavel az ked som zacala davat jahody a tiez ma islo porazit :-@ale ked ma vsetko fakt rovnaku teplotu (ja to vsetko aj pol dna pred tym ako idem robit krem vsetko necham vylozene v kuchyni), tak sa musi vydarit |:o)ale jedle je to vzdy ;-) (smich) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (2.6.2008, 13:00)
Lucinka, ďakujem za pochvalu... život naučí ;-) ;-),ale nie, pečenie ma baví odjakživa. Tam sa vyžívam. Skúsim nabudúce na nejakom koláči, to je istejšie ako hneď naostro s tortou. ;-) (^) (^) ďakujem. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2008, 23:24)
Lucka, torticka je nadherna a urcite aj velmi dobra (clamp) (clamp) (clamp)
Posim ta , tie korpusy su z kolkych vajec? Predpokladam, ze ten najvacsi je zo siestich vajec a tie mensie? Vdaka
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 12:45)
Teraz som robila sice iny korpus ako inokedy(vid vyssie) ale ked som robila cisto piskotovy (aj tak je najlepsi) tak spodny zo siestich vajec a tie dve vrchne poschodia som tiez robila zo siestich vajec a rozdelila do tych dvoch mensich foriem, tak od oka aby bolo cesto v rovnakej vyske. Snad som trochu pomohla (L)
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (1.6.2008, 20:17)
No já si myslím, že takovéto nádherné a hlavně dobré dortíky, budou teď čím dál víc aktuálnější, a ten váš Lucka, tak ten je naprosto bezkonkurenční,kdyby nebyla dcerka alergická na jahody, tak ho okamžitě dělám.Kdoví jestli by to bylo dobré i s jiným ovocem?Nemáte zkusenost?Tohle je ale jak na oko tak určitě i na chuť bomba (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.6.2008, 20:46)
Jitka, robila som ju aj zo zavaranych mandariniek (konzerva) a tak isto aj z ananasom, dokonca raz aj pomarancovu, ale do kremu som dala zas len mandarinky a na ozdobu pomarance. (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu