končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom[ recept č. 5608 zo dňa 1.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok POSTUP PRÍPRAVY Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.5.2009, 18:17) | |
takže som sa jahôd zatiaľ nedočkala, urobila som s týmto krémikom s banánmi rezy, sú vynikajúce. Je to univerzálny krém, odporúčam. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.5.2009, 19:08) | ||
tak s banánmi som ešte neskúšala len jahody, kivi, mandarinky a pomaranč, ale tie banány sú super nápad Anka, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (21.5.2009, 18:45) | |
len keby sa už na záhrade rodili jahody neprší a vôbec nezrejúúúúúúúúúú | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:21) | ||
veru, ani nám, len kde tu a moja malá tááák hrozne čaká a každý deň hľadá a furt ništ | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.5.2009, 18:39) |
Luci, nádhernááááá ani som o tejto krásnej tortičke nevedela...Musí chutiť božsky Ja jahodové milujem Určite ju niekedy vyskúšam...Chcem ti napísať k tomu krémiku - ja robievam podobný, len s tým rozdielom, že uvarím klasicky puding,nechám vychladnúť a potom po troškách zamiešavam do masla...Tiež sa mi občas stane, že sa to zdrcne aj keď mám rovnakú teplotu všetkých ingrediencií. Neviem, či to tu už niekto nepísal, ale mám taký spôsob ako vrátiť zdrcnutý krém do normálneho stavu - zohreješ si v hrnci vodu a nad tou parou šľaháš krém, až kým nemá správnu krémovitú konzistenciu. To zdrcnutie robí zrazený tuk a teplo pary ho opäť rozpustí. Potom už krémik len na chvíľku daj do chladničky troška schladiť a šup ho na tortu. Mne to funguje perfektne Takže už žiadny perličkový krém! |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:19) | ||
Evi, si zlatíčko ďakujem za tip, keď bude náhodou zase niekedy perličkový tak si dám poradiť chvalabohu sa mi to už dosť dlho nestalo, asi už mám trošku prax.....xixi....ale stať sa môže hocikedy.....budem synátorovi na 1.júna piecť na osemnástku | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana G. (173) ID 69808 (21.5.2009, 9:14) | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:21) | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.4.2009, 15:36) | |
tak tento krém ani nie je krém, ale už pena, je nadýchaný, ľahučký, má chuť ako dobrý nanuk alebo zmzlina, jemný, no proste fantázia!!! Len škoda, že torta je na objednávku a ani si z nej nedám | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 20:20) | ||
Anka ďakujem teším sa však hádam ešte bude príležitosť aj na pre niekoho doma | ||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (20.4.2009, 20:32) | |
WAW, konečne tu vidím niečo nemarcipánové a nepoťahované !!! A zároveň tak nádherné... Vyzerá parááááá dne |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.4.2009, 10:52) | ||
Marika ďakujem krásne | ||
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.4.2009, 20:17) | |
vyzera to super. Je v poradi čo všetko chcem vyskúšať. Určite podám info. Vďaka za fajn tipy | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.4.2009, 10:51) | ||
Ďakujem ja mám tiež také poradie budem sa tešiť a čakať na info | ||
ODPOVEDAŤ |
Evka Š. (Zigi222) ID 86477, mimibazar.sk/zigi222 (20.4.2009, 19:54) |
Tak som vyskúšala 1 krát ten krém a hurááááááááá je nadýchaný ,nezrazený no proste super Ďakujem za ušetrené nervy |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.4.2009, 10:50) | ||
Evi, to sa veľmi teším že sa podaril a chutil u nás je to rokmi odskúšaná klasika ĎAKUJEM | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (13.12.2008, 9:11) |
Lucka, prajem vsetko dobre k meninam, ale pisem kvoli receptu, mam ho odlozeny, robila som si ho do orechovej torty, a je velmi dobry. |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (13.12.2008, 11:06) | ||
Irenka ďakujem krásne za želanie a veľmi sa teším, že krémik chutil, my ho máme úplne najradšej aj keď občas rada skúšam pre zmenu aj iné, pa | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.10.2008, 15:32) | |
MNAM slinky mi tecu....:o) jahodky velmi lubime | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.10.2008, 17:30) | ||
Lucinka dakujem tuto my vsetci môžme hocikedy keby ovšem rastli jahody aj v zime Marusku, ktora by nasla 12 mesiačikov nemame a z konzervovanych to nie je ono, najlepsia je z cerstvych | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.9.2008, 12:32) | |
Ahoj Luci, keď som Ťa tu zbadala , tak ma napadlo, že som ti ešte "neoznámila" , že som robila tento Tvoj nadstavovaný krémik.Bol výýýýborný , len to by som nebola ja, keby neboli hrčky . Síce nie keď som ho varila, ale potom, keď som išla mixovať. Ja totižto aj puding nechávam vychladnúť bez miešania a potom vrchnú šupu zlupnem, lebo sa narobia hrudky a tuto som si myslela, že sa asi rozpustia . Takže uvarený krém super , až na tú vrchnú nezlupnutú šupu a potom som musela pasírovať cez sitko , ale pridala som napokon orechy a krém bol výborný | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.9.2008, 14:10) | ||
Jéééj, to sa teším, že chutil my ho máme najradšej a nie raz sa mi zgrcol, ale len preto, že som tam dala buď niečo studenšie alebo teplejšie ale vždy sa priam zo@ral.......a tú kašu veru kým chladne miešam a teraz mám taký super robot, že vymixuje/vymieša do hladka tie orechy sú perfiš nápad, ja som ho zatiaľ robila len s ovocím Lucka ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (26.8.2008, 22:35) | |
pajada | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 22:40) | ||
Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia P. (lusia25) ID 14398, mimibazar.sk/lusia25 (26.8.2008, 21:32) | |
PREKRAAAASNA TORTICKA...ALE SA MI ZBIEHAJU SLINKY....NO NAAADHERA SA NA NU LEN POZRIET...TA MUSI CHUTIT ..... | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 22:31) | ||
Jééééj, Luci ďakujem, nedávno som skúšala aj broskyňovú, ale táto je jednoznačne najlepšia, dííík ešte raz | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela B. (Mischab) ID 31598 (19.6.2008, 10:43) |
vyzerá super, hneď by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.6.2008, 7:44) | ||
Dakujem aj veru bola super | ||
ODPOVEDAŤ |
Libuša P. (pepko) ID 5568, mimibazar.sk/pepko (5.6.2008, 9:37) | |
Lucka SUPER!!!!!!!!!! . Vyzerá perfektne a vysoko jedlo. Už som sa bála, že klasické ovocné a hlavne nemarcipánové a nepoťahované torty tu už ani poriadne nezazriem. O týždeň potrebujem upiecť pre neterku tak ju hneď skúsim, vďaka za inšpiráciu. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2008, 12:47) | ||
Libuška, ďakujem je fakt veľmi jedlá | ||
ODPOVEDAŤ |
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (5.6.2008, 8:52) |
fantazia! ja by som ta chcela mat doma... nepustia ta tvoji chlapi aspon na tyzden?? |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2008, 12:45) | ||
Ahoj Petra, prave som ti dopisala mail já přídu a ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (2.6.2008, 8:46) |
Lucia, nádhera ! mne sa páči viac ako akákoľvek marcipánom poťahovaná.. tie vyzerajú príliš umelo a táto vyzerá veľmi jedlo.. až mi slinky tečú.. bravo! |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 13:01) | ||
Evička ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (2.6.2008, 7:50) | |
Luci super , o taktomto kréme môžem ja akurát tak snívať. Všade kam ide múka, tak to môžem vyhodiť . Vždy sa mi to riadne zhrčkavie a hotovo. Naposledy som skúšala taký krém, už ani neviem kde. Možno pred rokom na svokrovu 60tku, keď som robila koláče a boli tam samozrejme hrče , tak som to mixovala ešte ponorným mixérom , až je to jedlé. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 12:55) | ||
No veru, ani mne sa vzdy nevydaril, ale nedaj sa odradit, ved ty si tiez jedna z tych uzasnych kucharok....... ja davam hned do studeneho mlieka muku a za staleho miesania uvarim....mne sa vacsinou zhrckavel az ked som zacala davat jahody a tiez ma islo porazit ale ked ma vsetko fakt rovnaku teplotu (ja to vsetko aj pol dna pred tym ako idem robit krem vsetko necham vylozene v kuchyni), tak sa musi vydarit ale jedle je to vzdy | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (2.6.2008, 13:00) | |||
Lucinka, ďakujem za pochvalu... život naučí ,ale nie, pečenie ma baví odjakživa. Tam sa vyžívam. Skúsim nabudúce na nejakom koláči, to je istejšie ako hneď naostro s tortou. ďakujem. | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2008, 23:24) | |
Lucka, torticka je nadherna a urcite aj velmi dobra Posim ta , tie korpusy su z kolkych vajec? Predpokladam, ze ten najvacsi je zo siestich vajec a tie mensie? Vdaka |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 12:45) | ||
Teraz som robila sice iny korpus ako inokedy(vid vyssie) ale ked som robila cisto piskotovy (aj tak je najlepsi) tak spodny zo siestich vajec a tie dve vrchne poschodia som tiez robila zo siestich vajec a rozdelila do tych dvoch mensich foriem, tak od oka aby bolo cesto v rovnakej vyske. Snad som trochu pomohla | ||
ODPOVEDAŤ |
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (1.6.2008, 20:17) | |
No já si myslím, že takovéto nádherné a hlavně dobré dortíky, budou teď čím dál víc aktuálnější, a ten váš Lucka, tak ten je naprosto bezkonkurenční,kdyby nebyla dcerka alergická na jahody, tak ho okamžitě dělám.Kdoví jestli by to bylo dobré i s jiným ovocem?Nemáte zkusenost?Tohle je ale jak na oko tak určitě i na chuť bomba | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.6.2008, 20:46) | ||
Jitka, robila som ju aj zo zavaranych mandariniek (konzerva) a tak isto aj z ananasom, dokonca raz aj pomarancovu, ale do kremu som dala zas len mandarinky a na ozdobu pomarance. | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |