Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov)
Linecké koláčiky
[ recept č. 35490 zo dňa 14.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hladká múka, 180g práškový cukor, 1 palmarin, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trošku vanilky
POSTUP PRÍPRAVY
Zo všetkých surovín vypracujeme makke cesto. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov. Dávame pozor, lebo pečie sa to dosť rýchlo ( asi 5minút, nemám presne odstopované :)\r\nVychladnuté spájame džemom. |
Celkom: 33 (zobrazuje sa 21-33) | << predošlé 1, 2 |
| Eva B. (evikuk) ID 136451 (15.12.2011, 11:54) |
Včera som ich robila, lepšie som ešte nejedla. S cestom sa robilo veľmi dobre, len som zmenila múku. 330 g hladkej múky a 170 g celozrnnej špaldovej. Dík za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka D. (ambrashop) ID 5027, mimibazar.sk/ambra221 (21.12.2010, 10:15) |
dá sa to piesť aj bez toho papiera??? |
ODPOVEDAŤ |
| | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (14.12.2012, 19:59) |
ale s papierom je to omnoho lepšie, mam to odskušane |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (21.12.2010, 13:50) |
dá závisí, aky máš kvalitný plech... ja keď som skúšala na mojom bez papiera, tak sa niektoré prilepili k plechu a zas keď som plech pomastila, tak na niektorých koláčikoch ti olej spáli kraje a nie sú už také snehovo biele.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Kornélia R. (nela15) ID 24859 (31.12.2010, 12:05) |
dá v pohode bez papiera, ale plech treba vymastiť iba natenko maslom |
ODPOVEDAŤ |
| Kornélia R. (nela15) ID 24859 (20.12.2010, 20:11) |
úžasné, ďakujem za receptík!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (20.12.2010, 20:21) |
nie je zač som rada, že sa podarili a hlavne, že chutia šťastné a veselééééé |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (18.12.2010, 17:49) |
Vrele odporúčam! Dakujem Janka, Tvoj recept na linecké koláčiky je skvelý! S cestom sa výborne pracovalo, a koláčiky sú chutné a krehučké. Aj ja som pridala strúhanú citronovú kôru a ubrala z prášk. cukru, dala som len 150 g. |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (19.12.2010, 17:30) |
Ďakujeeem to som veľmi rada, že sa podarili...tak šťastnéééé a veselé |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela B. (Leela) ID 25897 (17.12.2010, 11:15) |
Výborný recept, skvelé koláčiky a hlavne rýchle dnes spravím ďalšiu dávku |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (17.12.2010, 14:03) |
ďakujem som veľmi rada, že sa podarili a hlavne nech vám chutia |
ODPOVEDAŤ |
Maria K. (Kukucka BA) ID 58321 (17.12.2010, 9:53) |
Dievcence, mne sa to cesto strasne droli..... . Nemala som palmarin, tak som dala obycajne maslo. myslite, ze je chyba v tom? Alebo som malo miesila? Prosim ryyychlo o radu = cesto caka!!!! vdaka. m |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia B. (balima) ID 63944, mimibazar.sk/balima (18.12.2010, 17:24) |
Ahoj ... ja si myslím, že si ho málo vypracovala .... ono to treba trošku dlhšie miesiť aby sa to všetko spojilo, maslo by nemala byť chyba, iba ak si niečoho dala menej, ale skôr sa nazdávam, že cesto máš málo vypracované ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (17.12.2010, 14:01) |
no asi najskôr je chyba v masle... ale si čosi zle odvážila... ja to vždy robím s palmarinom, a nikdy som nemala problém s cestou, je mäkkučké, poddajné a výborne sa s ním pracuje... ja na linecké dokonca ani heru nepoužívam, lebo tá je žltejšia a potom sfarbí aj koláčiky..nie sú už také biele.... |
ODPOVEDAŤ |
Jana L. (STING) ID 9639 (15.12.2010, 9:09) |
tiež robím podľa tohto receptu,len cukru ide 150g ...a idem tuším zamiesiť,lebo čo som doteraz napiekla akosi mizne |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (15.12.2010, 7:55) |
Katka a to isté aj s oatatnými koláčikmi. Teda aspoň mne sa to osvedčilo dať to do tepla a za 2-3 dni zmäknú |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (15.12.2010, 7:44) |
ďakujem za pochvalu Katka aj moje sú zo začiatku tvrdé, ale džemík a vlhkejšia a teplejšia miestnosť spravia svoje a sú potom mäkkučké Ja ich niekedy pečiem aj mesiac pred vianocami, skladujem ich v chladnej miestnosti, aby hneď nezmäkli a potom tyždeň pred sviatkami preložím do kuchyne, alebo hocikde kde máš teplejšie a isto zmäknú |
ODPOVEDAŤ |
katarina j. (katarinka0626) ID 82227 (14.12.2010, 22:28) |
možem sa opytat potrebovala by som poradit,.... na kolko som piekla aj ja linecke kolačiky ale mi ostali tvrde ale aj medvedie labky a orechovo-vanilk. rožky a neviem čo snimy... neviem čo ma robit dakujem Katka |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (14.12.2010, 21:50) |
|
ODPOVEDAŤ |
Zdenka M. (denkaa1) ID 174352 (14.12.2010, 20:01) |
vyzerajú krásne |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 33 (zobrazuje sa 21-33) | << predošlé 1, 2 |