Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 112 návštěvníkov)
Moje francúzke zemiaky - skvelé a šťavnaté
[ recept č. 30122 zo dňa 3.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* zemiaky * 6 vajíčok na tvrdo * 5 hyd.párkov * 1 malá klobása * 200g kyslá smotana * 250ml šľahačková smotana * 1 vajíčko * soľ * petrž.vňať * maslo *
POSTUP PRÍPRAVY
- moja klasika, nikdy inak, vždy iba takto : ))))) ................ a už iba odkaz pre moju kolegyňku Maťku : - tak vidíš, keď to šupnem do vačšieho pekáča, nema problema ... žiadna smotana mi už neskončí v rúre :)))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
- všetko nakrájam na kolieska, vrátane surových zemiakov ... nikdy ich nevarím v šupke - tak sme ich kedysi robili doma, ale načo si robiť 2x robotu nie? |
|
- do maslom vymazaného pekáča navrstvím časť nakolieskovaných zemiakov, posolím |
|
- navrstvím vajíčka, párky a klobásu, posypem petržlenovou vňaťou ... no, ja dávam sušenú, keďže čerstvá nedokážem prehltnúť a strašne ma drhne:) |
|
- pokladám druhú vrstvu zemiakov, posolím a ešte znova petrž.vňať |
|
- zalejem zálievkou zo šľahačkovej smotany, kyslej smotany a 1 vajíčka /to si vopred všetko spolu rozhabarkujem/ , pokladiem látkami masla, zakryjem alobaom a dám piecť, teplota 180 stupňov na 45 min/ resp. keď sú zemiaky makké/, potom alobal odokryjem a dopekám ešte asi 15 min bez alobalu |
|
- upečené, voňavé, šťavnaté :) |
|
- dobrú chuť :) - mne je iba ľúto, že sa s Vami nemožem podeliť o krajšiu foto... ale keď u nás sa to vždy tak rýchlo zjeee :))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-32) | << predošlé 1, 2 |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (5.8.2010, 1:19) |
Mňam,mňam,mňam,mňam,mňam Aj hladná som zostala Maťka,vyzerajú strašne dobre A hlavne dobrá kalorická bomba |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 7:22) |
ale raz začas neva kalorickejšie, tiež ich nevarím každý týždeň |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.8.2010, 20:54) |
Maťka... vyzerajú veľmi chutne tie Tvoje zemiačky ... mne sa akurát pečie v rúre moja verzia francúzskych zemiakov - zajtrajší obed pre mojich chlapov...v podstate ich robím podobne ako Ty, len do zálievky pridávam aj trošku mletého korenia a solčanky. Francúzske zemiaky sú úžasná klasika, vždy dobre padnú... teraz v lete výborné s rajčinkovým alebo uhorkovým šalátom, či kvasenými uhorkami mnaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 7:22) |
.... kujeeem Evi - tak vidíš, spoločné chute - ja MČK nedávam, resp. používam ho v min,množstve- drhne ma z neho ... jaaj veru so šalátikom veru naj .. a moje baby ani šalát nechcú - iba tak, samotné |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.8.2010, 16:57) |
Martinka... ked mám byť úprimná, tak najviac mi chutia francúzske zemiaky na druhý den - len tak ich studené vyjedať z plechu |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (4.8.2010, 20:43) |
juj Matka tak toto je jedno z najúžastnejších a pritom jednoduchých jedál ktoré u nás minimálne raz za mesiac nesmie chýbať,avšak pridávame ešte cibulku a kopec slaninky...juj mnamka...niekedy robím verziu bez klobások s brokolicou |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 7:20) |
presne tak Anka ... a stále sa to dá papať, variáciíí je nekonečne |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.8.2010, 10:44) |
mňam Maťka, aké chute si mi narobila, už dávno som francuzáky nerobila ak sa tie naše ešte francuzákmi dajú nazvať ja robím tiež zo surových zemiakov, akurát nechce varené vajíčka, tak ich rozhabarkujem do kyslej smotany a tak zalejem a už som robila aj tak , že som ku klobáske pridala cibuľu a slaninu , alebo aj ten hrášok tiež mňamka mením vlastne podľa toho, čo doma mám |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 7:20) |
Vďaka Evi - presne, do francúzakov kľudne hocičo a vidíš moje malé hlavne aby bolo toho vajíčka veľa |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katty22) ID 31425 (3.8.2010, 22:19) |
no ja tiež tako robím, nikdy som zemiaky ani nevarila, už moja mam robila zo surových.. v podstate dávam presne to isté , čo ty, akurát iný druh klobásy - aký kúpim.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 8:44) |
jeej Katka tak tento komentárik mi akosi ušiel - ale zemiačiky sú takto super však ? - moja mamina práveže zemiaky vždy varila /pre mňa kopec zbytočnej roboty navyše / - ale ja iba takto a chuť je neporovnateľne lepšia a klobása - jasne, akákoľvek |
ODPOVEDAŤ |
| alije k. (alka36) ID 79302 (3.8.2010, 21:33) |
juuj Matka veru uz davno som nerobila francuzke zemiacky ..dost casto robim tvoje zemiacky Horec tie nam veelmi chutia ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 7:19) |
ja tiež dávno Alka - a teším teším, že zemiaky Horec tak chutia, nám tiež |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.8.2010, 20:38) |
musim aj ja uvarit mojim chlapom francuzaky...............ale tie MOJE http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17610&user=19881 aj ked moj je z domova na klobasku zvyknuty.No ale co,ked varim ja,tak to je takto.Ked vari on tak s klobaskou |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.8.2010, 20:43) |
veď jasne Ľubka, každý podľa svojej chuti - my vždy takto |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (3.8.2010, 20:15) |
Slinky mi tečú, Maťka Už som francúzaky dávno nerobila. Ja robím zo zemiakov varených v šupe a dávam klobásu...inak asi všetko, čo ty...miesto petržlenu dávam mčk. mňam, strašnú chuť si mi narobila |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.8.2010, 20:42) |
- ja som mala dnes niečo podobné na obed v práci a za ten svet som nevedela čo rýchlo navariť keď som prišla z práce tak tiež po dlhom čase francúzaky - no poviem Ti .. ako by som im zlaté rybky nakládla na tanier a zemiaky nevar dopredu, skús dať surové - sú oveľa chutnejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.8.2010, 20:06) |
robím ich podobne Maťka, akurát zemiaky varím a sem - tam pridávam aj nakrájanú papriku a rajčiny, určite vyskúšam aj tvoju verziu so surovými zemiakmi |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.8.2010, 20:40) |
- no ako som písala Ivetka, moja mamina tiež kedysi varievala zemiaky, ako dobré i tak ... ale takto sú oveľa šťavnatejšie, keď sa dajú surové skús |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (3.8.2010, 20:05) |
aj ja robim takto len pridavam este hrasok a kysle uhorky a davam klobasu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.8.2010, 20:38) |
ja bez hrášku a uhorky veď variácií je mooooc veľa, ale hlavne, že nám chutí však |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (3.8.2010, 20:42) |
jasnackaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (3.8.2010, 19:31) |
robime rovnake az na tu klobasku,tu nedavame ...nam staci slovenska tocena ...a je to mnam...a maslo davame klasicke zivocišne |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.8.2010, 19:36) |
- však ? a dobručké - ja tú klobásku iba tak - kúsok na chuť a tiež maslo klasické živočíšne |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.8.2010, 19:18) |
Cez víkend robil muž. Tohto jedla sa neviem dojesť . Aj tvoje vyzerajú veľmi lákavo a chutne |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.8.2010, 19:34) |
Ďakujem Ivka no mne načistil aspoň zemiaky - ale i to pomože - čistím ich veľmi nerada - a tiež to patrí k našim najobľúbenejším jedlám |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-32) | << predošlé 1, 2 |