Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 202 návštěvníkov)
Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastické
[ recept č. 29357 zo dňa 12.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tak toto je ten pravý zákusok do horúceho leta... a čo je hlavné , nielenže fantasticky chutia, recept je jednoduchý a rýchly...budeme potrebovať toto: Korpus: 5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky, 1 lyžička PDP Biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker Jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého Klasu, 3 dcl vody
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.
Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky. Ručím Vám za to, že si budete palčeky oblizovať. Brú chuť. |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (12.9.2010, 9:13) |
tento zákusok si získal moje srdce a keďže opakovanie je matka múdrosti, budem ho opakovať častejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (6.9.2010, 8:44) |
Ahoj Gabika, včera som spravila tento úžasný koláčik. Je jednoduchý a famooooozny !! Dakujem za recept! a tu je : http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=734840 |
ODPOVEDAŤ |
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (8.8.2010, 10:51) |
naozaj vyzerajú luxusne, mňam |
ODPOVEDAŤ |
| PETRA H. (peeeta) ID 145907 (6.8.2010, 23:08) |
kolačik je super,vyskušany len plnku a šlahacku som vymenila opačne |
ODPOVEDAŤ |
| Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (31.7.2010, 13:02) |
už je v chladničke, nemôžem sa dočkať |
ODPOVEDAŤ |
| | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (2.8.2010, 8:19) |
Fantastický zákusok celý plech padol asi za dve minúty všetci sme aj taniere vylízali, aby muchy nemali na čo sadať |
ODPOVEDAŤ |
| | | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (4.8.2010, 19:54) |
Magdalénka u nás je to tak isto..a to sú tí moji už sladkého prepapaní som rada, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| marta s. (skalička) ID 51393 (28.7.2010, 19:15) |
Tak tento koláčik vyzerá fantastický,ale je výborný,dnes mi ho urobila dcéra,nedá sa opýsať ako chutí.......úžasne,neváhajte a pečte::::::::!!!!!!!!!!!!!!!!!:::::: Gabika si jednotka. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (29.7.2010, 10:10) |
Martuškasom rada, že koláčik chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (28.7.2010, 18:24) |
pojdem cez vikend vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka M. (Mirka82) ID 70166, mimibazar.sk/mirka82 (28.7.2010, 14:15) |
Robievam pravidelne, len robím opačne vrstvy...najprv dám na cesto jablkovú vrstvu a na to šlahačku... je to naozaj lahodný a veľmi dobrý koláčik... |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (28.7.2010, 18:19) |
Mirka aj ja robievam aj tak ako píšeš,ale predsa toto chutí inak...ale obe verzie sú fajn |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica H. (lubkaaado) ID 43799 (28.7.2010, 13:40) |
Koláčik vyzerá fakt suprovo, len sa chcem spýtať či tá jablková vrstva sa môže kľudne dávať na šľahačku? Jabĺčka sú ťažšie, či nespadnú do tej šľahačky? Určite tento receptík vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (28.7.2010, 18:18) |
Ľubka šľahačka sa robí so želatínovým stužovačom...natrie sa na korpus a dá na chvíľu stuhnúť do chladničky...stačí chvíľka a stuhne na to už smelo natieraj jablkovú zmes...nič sa nepreborí.gabika |
ODPOVEDAŤ |
| | Ľubica H. (lubkaaado) ID 43799 (29.7.2010, 9:59) |
ďakujem za radu Gabika, určite ho vyskúšam, lebo vyzerá fakt fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (27.7.2010, 22:31) |
Vyzerá dobre! Len by som sa chcela spýtať koľko gramov je 8 jabĺk. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (28.7.2010, 8:54) |
ja som dávala 8 veľkých a bolo to okolo 1 kg...takže asi tak približne |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva F. (Evafolo) ID 92496 (28.7.2010, 13:36) |
Ďakujem! Vyskúšam! |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.7.2010, 20:04) |
Gabika kolacik vyzera ozaj luxusne. Nemam zelatinovy stuzovac Dr. Oetker a nemam uz ani Zlaty klas No ja uz nieco vymyslim. Citala som v komentaroch, ze zelatinovy stuzovac za studena. Skusim nieco pohladat a ten zlaty klas nahradim Cornflourom, tak snad to bude dobra nahrada. Tesi ma, ze vidiet od teba nielen luxusne torticky, ale aj takyto luxuxsny kolacik. Urcite pri najblizsej moznej prilezitosti ho vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (27.7.2010, 21:32) |
adrika ak nemáš zastudena tak si kľudne urob práškovú želatínu...to nevadí,len je s tým otrošku viac roboty a miesto ZK kľudnenejaký v kukuričný škrob...budem rada ak vyskúšaš |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (24.7.2010, 17:13) |
Gabika, zdravím Vás som tu novo prihlásená ale dosť dlho čerpajúca informacie a inšpirácie na chutné obedy a fantastické koláčiky,chcela by som sa Vás opýtať či by sa dala šlahačka v tomto úžastnom koláčiku nahradiť vyšlahanými bielkami s cukrom nad parou?Máme problém s trávením mliečnej laktozy,mlieč.tukov a pod. Ďakujem pekne za odpoved Betka. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (27.7.2010, 14:50) |
Alžbetka nuž robievam aj taký so snehom, ktorý nechám zapiecť na jabĺčkach,ale to je už veru iný recept...a čisto rastlinná,...ale neviem či tam niesú tiež mliečne bielkoviny...osobne by som ešte vyskúšala sójový jogurt ...to by mohlo byť podobné |
ODPOVEDAŤ |
| | Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (29.7.2010, 21:02) |
Ďakujem Gabika pre nás doma nemožem robiť ani soju staršia dcéra nemože ani to ale ,keď pojdem ku mame tam to upečiem nech švagrovi padne sánka |
ODPOVEDAŤ |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (20.7.2010, 11:21) |
Gabika tak ja som ten skvelý koláčik urobila včera ale kedže som sa nemohla dočkať kedy to všetko poriadne stuhne tak som už včera trocha odrezala a na šup som 3 kusky zjedla. Dnes už je to fajn .Je ozaj výborný ,osviežujúci, štavnatý.nemám k tomu čo dodať ,len ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.7.2010, 14:00) |
Lubka to aj ja tak keď som ho prvý raz robila a potom som ho ani nestihla odfotiťato sa mi stalo 3x po sebe...takou rýchlosťou mizol...a to moja familly je sladkého už prejedená ...som rada, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| nikoleta m. (nikišta) ID 30062, mimibazar.sk/nikista (20.7.2010, 10:44) |
gabika výborný recept....ale keďže u nás "ve vsi" som nekúpila ani tú šľahačku a ani žel.stužovač, bola som nútená si to prispôsobiť....a vymenila som vrstvy na cesto som dala jablčkovú masu a na vrch vyšľahané šlahačky so stužovačom a bol ten zákusok výborný, originál musí byť ešte lepší určite ho skúsim tak ako má byť.,.... hlavne není presladený a je osviežujúci |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.7.2010, 13:58) |
Niky aj takto je fajn,ale chutí trochu inak ako ten naopak xixi joj píšem ako tatár,ale snáď sa chápeme....ono s jablkovými koláčikmi je asi každý zákusok dobrý...len v mojom prípade nesmie byť presladený...jediné presladené je baklava a aj tú musím jesť s červeným melónom |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (18.7.2010, 22:31) |
netreba ani reklamovať, aj z obrázka a textu vidieť, že to je fajn maškrta |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela V. (misik) ID 5014 (18.7.2010, 20:09) |
Gabika, recept vyzerá fantasticky, určite ho v najbližšej dobe vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2010, 10:02) |
Gabika, tan tento koláč kričí " skúšajte, neoľutujete " a ja ľutujem, len , že som ho prehliadla, u teba je človek zvyknutý na prekrásne tie ja sledujem a teším sa na každú novú škoda, že som na tvoj kolášik natrafila až teraz, lebo práve sa mi dopeká tiež jablkový, ale iný |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.7.2010, 14:01) |
Evička jej ako ma teší komentárik od teba...veď ty máš iba tie nesuper receptíky...vyskúšaj myslím, že bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
Žanetta J. (Avonela) ID 58581 (17.7.2010, 8:15) |
Tiež ma koláčik zaujal a dnes sa ho chystám vyskúšať - len sa mi včera stalo, že mi nevedeli v obchode ukázať-poradiť ten želatínový stužovač - nemáte doma niekto, kto by bol ochotný dať sem obrázok balenia želatiny Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (17.7.2010, 8:46) |
Žanetka mám jedno balenie doma...síce otvorené ,ale na to aby si vedela o čoide to myslím postačí...odfotím a pridám |
ODPOVEDAŤ |
| | Žanetta J. (Avonela) ID 58581 (17.7.2010, 11:21) |
GAbika - ďakujem - našla som - síce na mňa všade pozerali ako keby som chcela recept na výrobu becherovka - no po 2 hodinách som našla -TESCO |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (16.7.2010, 8:33) |
Gabika, vyzerá to byť skutočne dobré a osviežujúce, vďaka |
ODPOVEDAŤ |
| Jana B. (sofinka04) ID 65874 (15.7.2010, 23:49) |
Netreba v recepte opraviť aj "šľahačku od Ramy" - teda od Raja? Koláčik vyzerá super,určite vyskúšam . |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |