. .. .. .. .. .. .
. .

Penová torta s penovými ružičkami aj s postupom + malý trik pri šľahaní - RECEPT 27076

TORTY

ID 50693 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)


Penová torta s penovými ružičkami aj s postupom + malý trik pri šľahaní


[ recept č. 27076 zo dňa  ]


Penová  torta s penovými ružičkami aj s postupom + malý trik pri šľahaní


POTREBNÉ PRÍSADY

Penová časť:10 bielkov, 700g kryštálového cukru,štipka soli ____________Plnka: 10 žĺtkov, 200g práškového cukru, 3 malé kocky masla, 2/3 palmely, 100g kakaa, 1 lyžička suchej zrnkovej kávy

POSTUP PRÍPRAVY

10 bielkov začneme šľahať nad parou so štipkou soli ( ja ich začínam šľahať ešte keď voda nevrie, aby sa dobre rozšľahali a aby sa nezrazili, lebo keď ich dám priamo nad paru zvyknú sa zraziť) a postupne pridávam cukor. Šľahám ich na prvom stupni elektrickým šľahačom cca 17 minút- stačí to.
Ešte pred tým si pripravím papier na ktorý si nakreslím tvar torty- akú budem robiť.
Po vyšľahaní dám penu dolu z pary a nechám vychladnúť. Už vychladnutú penu zľahka premiešam vareškou, dám do zdobiaceho vrecka a striekam hmotu vrecúškom na pripravený pečiaci papier. pláty pečiem cca 1 hodinu až hodinu a pol v teplovzdušnej rúre tri naraz. pri teplote cca 100 stupnov.

Plnka: 10 žĺtkov a 200g práškového cukru šľaháme nad parou cca 20 min. Necháme vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané maslo s palmelou a znovu vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame vareškou kakao a kávu a až potom keď je kakao sčasti vmiešané premiešame šľahačom. Časť plnky dáme do vrecúška a ozdobíme ňou kraje a zvyšok rozotrieme po prostriedku plátov...

vrch ešte dozdobíme podľa príležitosti na ktorú je torta určená... :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

nastrihám si igelitové vrecko- potravinársku fóliu na malé kúsky
jemne navlhčím lyžicu a prilepím kúsok igelitu- fólie
nastriekam puk
a potom začneme s lupienkami
tu už je prvý rad lupienkov...
hotová ružička
opatrne ju stiahnem z lyžice a dám na plech alebo tácku
a takto ich nechám vyschnuť na vzduchu, zvyknem si ich urobiť tak dva dni pred tým ako idem robiť tortu aby dobre zatvrdli a nelámali sa ked odlepujem igelit
detail
a na záver malý trik ked vas bolia ruky pri šľahaní, bola som nútená niečo vymyslieť, kedže som robila 2 torty na jeden deň zo 40-tich vajec, super sa to robilo a mna neboleli ručky..... takže milé žienky stačí vam mať digestor nad sporákom, kus drotu a je to... omotate okolo šlahača, odmerate dlžku drotu a pripevníte na digestor... super to vyšľahalo len som trošku pootáčala misku... šlahač som fotila priamo pri práci :-)
takto si tam visel...
a teraz zopar penoviek pre inšpiráciu
:-)
:-)
:-)
:-)
:-)
:-)
:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja stvrta potahovana :) | Penová torta s penovými ružičkami aj s postupom + malý trik pri šľahaní | ***Olejove kysnute kolace*** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 (16.5.2010, 14:15)
Tie torticky su krasne moji chlapi ich zboznuju ja som to uz viac krat skusala ale neviem kde robim chybu ale mne sa to vzdy prilepi na papier a potom ma to odraduje od dalsieho skusania tejto torty,cim ten papier pred tym natierate (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 (16.5.2010, 14:40)
no ničím... ja to tam rovno nastriekam... a krasne sa mi to odlepuje- bez akýchkolvek problemov... dokonca teraz som ho využila hned aj dvakrat, najskor na penovky a potom som ho otočila a z druhej strany som použila na laskonky...

zaleží asi od toho aký papier používate... ja papier na pečenie z lidla- mam 100% osvedčený, a tak tiež záleží kedy ho davate dole... ja najčastejšie až ked su platy studene, inak v mojom pripade to vydá najskor tak že až na druhý den čo ich upečiem... bo väčšinou si platy robím den dopredu...

no vyskušajte važne to nie je ťažke... mne sa niekedy stalo že sa mi to po vychladnutí akoby "spotilo" ale praxou som prišla na to v čom bol zádrhel... treba tie bielka po vyšlahaní nechať poriadne vychladnúť a potom ešte jemne premiešať... ked to začnete miešať tak vyzeraju akoby boli zrazene... ale potom po premiešaní sa z toho stane taká vláčna hmota...
ODPOVEDAŤ
Viera J. (vija) ID 67610 (27.5.2010, 1:47)
skutocne staci slahat 17 min.? v inych receptoch som videla, ze 50 minut, lebo to bude gumove a nie krehke.dik za odpoved.vj (child6)
ODPOVEDAŤ
Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 (28.5.2010, 22:45)
no mne stačí, nikdy som to nemala gumove...a nešlahala som to viac ako 17min... to tak počítam že 1,5 minuty na každe vajo... ale ono to asi závisí aj ako sa to suší, ako dllho, pri akej teplote a tak...
ODPOVEDAŤ
Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 (17.5.2010, 17:03)
pekne dakujem za odpoved a aj za dobre rady (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (16.5.2010, 11:18)
super sikulka aj s tym slahacom.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (16.5.2010, 11:01)
Ja tieto torty nemám rada, ale vyzerajú náááádherne, je to umenie (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (16.5.2010, 9:32)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)tak tento návod ma neuveriteľne potešil (Y) (Y) (Y)Milujem také torty,aj iné dobrotky z bielkov ,-) ako napr. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26720&user=87957 ale nikdy som na to nemala odvahu.No takto to určite skúsim. (Y)A tie (F) (F) (F)(Y) (Y) (Y) (Y)ked to niekto vie,tak to vyzerá tak jednoducho (smich) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (16.5.2010, 9:23)
(Y)zboznujem penovu tortu,musim nabrat odvahu aby som ju mohla vyskusat (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (16.5.2010, 9:09)
Tak to je fakt (Y) (Y) (Y) nápad s tým mixérom. Moji chlapi majú strašne radi túto tortu, len to dlhé šľahanie ma odrádza. Teraz už nebude... (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (16.5.2010, 9:07)
krasne (Y) (Y) (Y) (Y)to je treba trochu praxe, vyskusat si to viac-krat (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela M. (micha99) ID 70755 (16.5.2010, 9:03)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
waaaaw, a tie ružičky sú perfektné.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu