. .. .. .. .. .. .
. .

Sushi - RECEPT 2632

Zuzana M. (anaxamon) ID 18400
.
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.7.2007
Naposledy: 9.1.2024 18:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Sushi


[ recept č. 2632 zo dňa  ]


Sushi


POTREBNÉ PRÍSADY

surovinyjaponska ryza na sushi, Yaki Nori (riasy),wakame riasa, ryzovy ocot, surovy losos, surovy tuniak, surova maslova ryza (nemusia byt vsetky, staci tu ktoru zozeniete), avokado, nakladany dumbier, wasabi krem resp. wasabi v prasku, jarna cibulka, sojova omacka, najlepsie kikoman,bambusova podlozka na rolovanie, ostry noz, palicky

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime si vsetky potrebne ingrediencie
Uvarime si ryzu. Najidealnejsie v specialnom parnom hrnci. ak ho vsak nemame, tak si pripravime ryzu v klasickom hrnci. Ryzu nepremyvame zalejeme jeden a pol mnozstvom studenej vody, pridame wakame riasu. Na strednom ohni varime, kym sa nedodpari voda. Potom nechame 45 min az hodinu pod pokrievkou, neotvarat a nemiesat.
Ryzu premiestnime po hodinke v hrnci do nadoby zodpovedajucej dvojnasobku ryze aby sa nam dobre dala chladit. Zalejemu ju ryzovym octovym nalevom (Mizkan). Premiesame velmi opatrne aby sa nerozbila struktura ryze.
Ryzu chladime pomocou vejarika alebo provizorne plastovym vrchnacikom od nadobky, kym nedosiahne izbovu teplotu, nesmie byt studena.
A stale chladime
pripravime si ryby. Suroveho tuniaka, lososa a maslovu rybu si narezeme na pasiky cca 6x6mm hrube a dlhe cca v dlzke listu Yaki nori teda riasy, do ktorej budeme rybu balit.
Na bambusovu podlozku si pripravime riasu,ak sa nam zda ,ze je moc krehka,(lame sa), jemne potrieme (maslenickou) studenou vodou do ktorej sme pridali trosku ryzoveho octu.(znacka nie je rozhodujuca)
na riasy natlacime ryzu. Ak chceme robit maki , ryzu natlacime na riasu sposobom od seba 1cm od kraja riasy, z bokov 1 cm od kraja riasy a z "dolnej" casi riasy 7 cm. (podla obrazku)
na riasy natlacime ryzu. Ak chceme robit futomaki ryzu natlacime na riasu sposobom od seba 1cm od kraja riasy, z bokov 1 cm od kraja riasy a z "hornej" casti riasy 2 cm. (podla obrazku)
Na ryzu polozime pasik ryby
Rybu natrieme wasabi pastou ,ale jemne!!!
Pomocou bambusovej podlozky riasu s naplnou stacame a pevne pritlacame aby sa ryza spojila s rybou,aby sme vytlacili vsetok vzduch(so vzduchom by sa zle krajalo)
Stale stacame a snazime sa docielit pekny valcek
Takyto nejaky:-)
Este potrieme koniec riasy vodou s octom aby nam to cele drzalo pokope.
Tu je maki s maslovou rybou
A takto nam postupne pribudaju valceky:-)
A pribudaju. Tu su aj futomaki plnene rybou a avokadom. Je to neskutocne mnamkovske.
A ideme krajat na kolieska:-)
Treba na to velmi ostry noz ,namoceny vo vode(aby sa nelepil) , aby sa nam maki a futomaki neposkodili.
A krajame dalej.
Nakrajane maki a futomaky ukladame na lubovolny podnos
Pomaly sa nam tacka zaplna
A tacka jeplna skveleho sushi
Z prasku wasaby si podla navodu pripravime jemnu pastu...
Sojovu omacku Kikoman si zmiesame s wasabi podla nasej chuti, wasabi je vsak velmi ostre(s tepluou vodue este ostrejsie) hlavne to pripravene z prasku. (Prave japonske sushi sa konzumuje len s cistou sojovkou, ziadne miesanie s wasabi, ale treba si spravit podla seba a podla svojej chute)
Pripravime si palicky a uz nam nic nebrani v naplnani brusiek.
Takto si maki chytime palickami..
A takto dame do pusy:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bonbon v listkovom ceste | Sushi | Svadobne kuracie prsia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (26.10.2007, 20:51)
Jasné sem s fotkami :-o (radost) (P)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (26.10.2007, 20:56)
taj dufam ze do zajtra vydrzite :-)
teraz mozem akurat tak nafotit surovu rybu v kuse :-)
(smich)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (26.10.2007, 20:50)
pripajám sa aj ja k foteniu (P) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia H. (Sisa1) ID 4224, mimibazar.sk/sisa1 (26.10.2007, 20:37)
No ja by som určite receptík privítala,môj manžel mi rozpráva už dlho že by rád ochutnal Sushi (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (26.10.2007, 20:40)
no tak uz len koli tebe jedinej budem fotit :-)
Inak sushi je uplne nenormalne dobre jedlo :-)
Prvy krat som ho jedla pred par tyzdnami a uz som na nom zavisla *-)
ODPOVEDAŤ
Silvia H. (Sisa1) ID 4224, mimibazar.sk/sisa1 (26.10.2007, 21:01)
Už sa teším (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu