Annamária J. (Amy1) ID 139575 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 203 návštěvníkov)
Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná
[ recept č. 25290 zo dňa 31.3.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Recept na túto marlenku mi poslal kolega mailom. Môžem povedať že je sto krát lepšia ako kupovaná. Ja nie som až tak veľmi na sladké, ale jej som sa naozaj nevedela dojesť :) CESTO: 250g masla, 3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 ml mlieka, 3 polievkové lyžice medu KRÉM: 500 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc krupice, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 g masla, polovica plechovky salka, NA DOKONČENIE: 100g mletých orechov, rum
POSTUP PRÍPRAVY
Takže najprv cesto : v hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame. V inej miske zmiešame spolu múku so sódou - po premiešaní pridáme k zmesi ktorú máme v hrnci. Všetko premiešame. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Potom ako je všetko spojené sporák vypneme a keď zmes už nie je vrelá - no mala by byť stále teplá , pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rozdelíme na tri plechy, pričom na každom ho rozotrieme na tenko a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 8-10 minút. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme okraje (odrezky nevyhadzujeme, ešte ich budeme potrebovať). Krém: z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej pomaly primiešame zmäknuté maslo a salko. Potom jeden plát pokvapkáme rumom, potrieme 1/3-nou krému, priložíme druhý plát, a zľahka primačkneme, potom zasa krém a plát, končíme vrstvou krému. A teraz prichádzajú na radu odrezky, ktoré rozdrobíme a zmiešame s pomletými orechami a touto zmesou bohato posypeme vrchnú vrstvu. Hotovú marlenku necháme v ladničke aspoň niekoľko hodín uležať, najlepšie do druhého dňa. |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Klaudia K. (nelitka) ID 47377, mimibazar.sk/nelitka (30.4.2010, 7:30) |
dakujeme za super receptik . U nas mal kolacik velky uspech |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava K. (mirusa001) ID 63171 (28.4.2010, 13:36) |
Vcera som ju vyskusala a mozem povedat,ze je vyborna.Len sa po nej zaprasilo.Naozaj jednoduchy a rychly receptik mnamky.Prikladam do oblubenych |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (29.4.2010, 13:22) |
to sa teším veľmi |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana B. (klokan) ID 33547 (26.4.2010, 18:26) |
V sobotu sme skúsili túto dobrotu a naozaj je mäkučká a dobručká až na druhý deň.odporúčam túto pochúťku |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (28.4.2010, 7:20) |
Teším sa že chutila |
ODPOVEDAŤ |
Ivana M. (Ivana M66) ID 141020 (25.4.2010, 21:24) |
děkuji za výborný recept-jiný už dělat nebudu.Není tak sladký jako ostatní |
ODPOVEDAŤ |
| lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (24.4.2010, 11:13) |
tak ja som ju včera večer upiekla, ráno nažhavená na koštovku.... neviem, čo sa stalo, ale mne to veru marlenku nepripomína..... nie je ani taká sladká, ani medová, a tá krupicová plnka mi tam už vôbec nepasuje... príprava v pohode, pláty sa krásne piekli, ale od marlenky to má ďaleko (bez urážky). |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (26.4.2010, 7:14) |
tak to mi je lúto že nebola podla predstáv no toto je recept skorej pre tých, ktorý majú radi také menej presladené. A keď sa zdalo málo medu, tak netreba sa báť do cesta pridať, nijako mu to neublíži. No veď každý máme iné chute....... |
ODPOVEDAŤ |
kristina s. (nicola169) ID 77767 (21.4.2010, 22:29) |
mnaaaam tak toto je niečo suprove dakujem za receptik a že ste sa podelila |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (22.4.2010, 7:35) |
neni za čo som rada že chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (11.4.2010, 16:45) |
Túto marlenku som jedla pred 2 mesiacmi v Krkonošiach, piekla ju známej mamina, bola vynikajúúúúca...A teraz mám konečne aj ja recept !Super,teším sa. |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (12.4.2010, 7:36) |
Tak nech sa vydarí ja som ju piekla znova teraz cez víkend a už z nej nič neostalo |
ODPOVEDAŤ |
Daniela P. (leicester) ID 34529 (7.4.2010, 18:09) |
tak zákusok bol skvelý a hlavne celkom rýchlo hotový, urobila som ho na a svokra ho nevedela vynachváliť, určite zostane v mojej zbierke receptov, ktoré pravidelne robím |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (8.4.2010, 10:50) |
som rada že ste si pochutili a keď aj svokra chválila tak super |
ODPOVEDAŤ |
| marcela t. (telinka) ID 62186 (6.4.2010, 10:50) |
tak aj ja chvalim receptik len sa tak po nej zaprasilo tiez som urobila 6 tenkych platov a este len tak medzi nami.....mate kraaasne meno , aj moja dcera take ma |
ODPOVEDAŤ |
| ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (7.4.2010, 8:02) |
pls. a tych sest tenkych platkov bolo na aky rozmer???? |
ODPOVEDAŤ |
| | | marcela t. (telinka) ID 62186 (7.4.2010, 17:02) |
to cesto ma konzistenciu pudingu ,plech bol klasicky od rury , takze som si nastrihala 6ks papiera na pecenie velkosti plechu a na ten papier som to cesto natrela ako "pomazanku na chlebik" , takto som ponatierala vsetky papiere a potom som postupne piekla...pekne som ten papier prelozila na plech a cesto na nom drzalo |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (7.4.2010, 7:42) |
jeej ďakujem za kompliment a že pozdravujem dcéru Teším sa že koláčik chutil No stále mi to nedá ako niekto dokáže spraviť z toho 6 plátov, ja som bola šťastné za tie 3 nabudúce to asi budem musieť vyskúšať, asi to chce ešte trocha |
ODPOVEDAŤ |
ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (5.4.2010, 22:23) |
tak toto som robila vcera je to bohovsky recept, dakujem zan! urcite dame par krat repete ale s odstupom, lebo budem ako skrina z toho PRUDKO JEDLE |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (6.4.2010, 7:29) |
to som veľmi rada, že chutila ...že skriňa je fakt že tiež to s tym opakovanim radšej neprehaňam - istota je istota |
ODPOVEDAŤ |
| | ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (7.4.2010, 8:01) |
musim este napisat, ze chutil celej rodine, akurat svokra radsej hryzla kupovaneho vytvrdnuteho barana, co si doniesla |
ODPOVEDAŤ |
| | | Annamária J. (Amy1) ID 139575 (7.4.2010, 10:56) |
potom ale nevie o čo prišla. Ja mam zatiaľ len svokru čakateľku a veru človek si s nimi užije |
ODPOVEDAŤ |
Jana L. (nevada) ID 142327 (5.4.2010, 11:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
| marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (5.4.2010, 10:47) |
to salko sa nevari? |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (6.4.2010, 7:26) |
Salko sa nevari. |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea J. (skallka) ID 41637, mimibazar.sk/skallka (3.4.2010, 21:25) |
Taaaaaaaaaaak, ja som ju tiež včerqa upiekla, je bomba, špica, lepšia ako originálna. Pridala som do cesta škoricu a chutí tak Vianočne. Poradila som si aj z polovicou salka urobila som burizónovú roládu z polovičnej dávky teda 150 g cukru upáliť na karamel zaliať polkou salka,nechať prevrieť pridať 70 g smetolu a ked sa rozpustí tak pridať jeden balíček neochutených burizónov. Premiešať vyliať na alobal zformovať do valca a nechať v chladničke stuhnúť. mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (6.4.2010, 7:26) |
to som rada že chutila a s tou druhou polkou salka to je super nápad určite skúsim |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (janakrizo) ID 52880 (1.4.2010, 16:17) |
včera večer som našla tento recept a teraz som ju urobila http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=681478, je fantastická - a to ešte nie je vychladená!!! pekné sviatky!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (1.4.2010, 18:44) |
to sa veľmi teším krásna sa ti podarila taktiež želám pekné sviatky |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (1.4.2010, 8:56) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (1.4.2010, 9:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (1.4.2010, 9:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (31.3.2010, 18:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (1.4.2010, 9:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Bozena K. (manomama) ID 100387 (31.3.2010, 14:35) |
uvarene salko ,alebo surorove dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (31.3.2010, 14:39) |
salko surove |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (31.3.2010, 14:11) |
Ja som presne vcera robila podla tohto receptu, len som robila z tohto isteho mnozstva 5 platov.Takze su tensie.. A na papier som si nakreslila formu, na ktoru som cesto natrela.Ale inak super!!! |
ODPOVEDAŤ |
| ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (5.4.2010, 22:24) |
SOM MALA CO ROBIT, aby som tri dala na plech, nechapem ako sa z toho da urobit pat vrstiev, nevidim, neuverim |
ODPOVEDAŤ |
| | Liana R. (liaro) ID 62105 (6.4.2010, 9:00) |
Tazko, moja, tazko !!!Ale zalezi urcite aj od rozmerov plechu. |
ODPOVEDAŤ |
| | | ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (7.4.2010, 8:03) |
aha, a aky rozmer teda??? ja som mala klasicky velky plech a fakt som bola rada, ze to bolo na tri platy |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Liana R. (liaro) ID 62105 (7.4.2010, 9:38) |
34 x 27,5cm , mala som taky karton, tak ten som obkreslila a nan davala.Piekla som na obratenej strane plechu.Vela zdaru ! |
ODPOVEDAŤ |
| Annamária J. (Amy1) ID 139575 (1.4.2010, 9:11) |
Ja som bola rada, že sa mi podarili aspoň tie tri oni síce narastú, ale to natieranie na papier je piplačka, obdivujem , že sa ti chcelo robiť až 5 musíš mať buď veľa trpezlivosti, alebo šikovnejšie ruky ako ja |
ODPOVEDAŤ |
| | Liana R. (liaro) ID 62105 (1.4.2010, 10:26) |
Mas pravdu, bola to piplacka.Musela som ich doslova natahovat.Do toho sa mi zobudil maly a reval , ze mliekoooooooooooooooo!!! Takze to bolo pecenie na niekolko faz |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |