. .. .. .. .. .. .
. .

Uzlíky s medom - RECEPT 22486

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105322 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)


Uzlíky s medom


[ recept č. 22486 zo dňa  ]


Uzlíky s medom


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky špeciál alebo 400g hladkej múky a 100g hladkej celozrnnej, 300ml mlieka, 4-5 PL medu, pól kocky droždia, 2 žĺtky, 2 PL masla alebo Hery, citr. kôra a pár kvapiek vanilkovej aromy-nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúce páperové uzlíky, ktoré sa hodia na desiatu deťom alebo doma s džemíkom, kakaom alebo s kávičkou... fakt odporúčam vyskúšať :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zo surovín si vymiesime cestíčko... nemusíte sa hrať s kváskom, v poslednej dobe robím kysnuté cestá tak, že všetko dám do misky a poriadne vymiesim a pokiaľ sú dobré kvasnice, tak určite cesto krásne vykysne... ja ho prikryjem utierkou a dám pri radiátor...
A nechám kysnúť zhruba 3/4 hodinu...
Preložíme na dosku, trochu ešte premiesim a rozdelím na 12 častí... Môžete z nich urobiť aj rožky napríklad, ale ja robievam takéto uzlíky...
Z každej časti si vyšúľame šúľok :-) asi tak 30cm...
Prekrížime ho...
Jeden koniec vopcháme do otvorčeku...
Potom aj druhý a zatlačíme konce, aby sa spojili...
A prevrátime... a máme hotový uzlík...
Necháme ešte zo 10-15 minút nakysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom... Dáme piecť na 180 stupňov takých 15-20 minút, treba sledovať...
A tu už sú upečené...
A prekrojené... sú nadýchané a chutné od toho medíku :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sezamové keksy | Uzlíky s medom | Obyčajná vajičková pomazánka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.1.2010, 19:32)
Teda, Monika, tie sú nádherné, toto som ešte nikdy neskúšala, dúfam, že s a k tomu niekedy dokopem... :-) :-) :-)...a som rada, že som Ť inšpirovala. (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.1.2010, 19:44)
Ďakujem, Darinka (L) aj ja som rada :-) človek sa aspoň trošku pri tých maškrtách utešuje tým, že je tam trošku niečo aj zdravšie ;-)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (21.1.2010, 19:00)
:-o :-o :-o to je parada |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.1.2010, 19:42)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.1.2010, 18:38)
Monika - tak tie sú krásne - ako pravé briošky a s tou celozrnnou múkou, úplne super (Y) (Y) (Y) - no ako vidím - inšpirácia pre mňa mooooc velikánska, príde i na ne a veru si ich ujsť nenechám (Y) Také fajné mňami na raňajky (Y) ešte, že Ťa mám už dávno v obľúbencoch (Y) - lebo sa chystám na viacero Tvojich receptíkov, len trošku času mi ešte chýba :(
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.1.2010, 18:43)
Ďakujem, Maťka (L) robievala som ich vždy len z klasickej hladkej, ale zvyknem už i takto miešavať, nie je to na škodu a aj Darinka tak robieva, tak som sa od nej inšpirovala :-) sú dobručké, či už na tie raňajky alebo k desiate do školy... tak, ako určite aj Tvoja vianočka napríklad (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.1.2010, 18:47)
ja som si tiež obľúbila celozrnnú múku, ak nezabudnem, prihodím i tú - dokonca i moju vianočku som robila raz v zmiešaní so špaldovou a už aj s celozrnnou múkou - a musím povedať, že super bolo i tak (Y) (Y) - a tieto Tvoje briošky - či uzlíčky mi to veľmi pripomína (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 18:24)
8o| aj ja chceeeeem....a teple kakauko k tomu 8o|
musim si konecne zablokovat MMB,lebo to az nie je zdrave toto,co sa tu kazdy den deje (nejdeto) ;-)
Monika (clamp) uzas, krasne a urcite extremne chutne. mozem sa opytat, su tieto uzlicky vyslovene sladke alebo len take jemne sladke ako napr. makovky?
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.1.2010, 18:28)
Janík, vôbec nie sú presladené... sú tak akurát, vieš, záleží aj od toho, koľko dáš toho medíku, ja som dala len 4 lyžice, aby naozaj aj s tým džemom boli také akurátne a aby aj môj malý diabetik mohol trochu z toho :-) A naozaj sú veľmi chutnučké...chválim sa, lebo práve som dojedla ;-) tak neklamem :-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 18:32)
len sa pekne pochval, musia byt skvele (Y) pytam s preto,ze som kedysi piekla briosky a ako postali, na druhy den boli pre mna az prilis sladke. napises mi zajtra,ci este zosladli a budem vediet,ci ubrat alebo nechat tolko medu,ako pises,hm? :-$
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.1.2010, 9:26)
Janik, tak som si extra dala záležať dnes na tej chuti a konštatujem, že chutia rovnako ako včera :-) takže ak ich nechceš nejaké moooc sladké, tak hneď do cesta uber trebárs lyžicu. Ale ja dávam tie 4 a je to také akurátne, aby bolo cítiť, že sú trošku do sladka a nie len také ako rožok napríklad... a s tým bazovým som sa pýtala, je to niečo iné ako klasický med od včielok, takže musíš len vyskúšať. A moja kamoška nemala med, tak dala len obyč cukor a v pohode... :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.1.2010, 10:18)
(Y) si poklad. urcite niekedy vyskusam. alebo podhodim recept mamke a necham sa ponuknut ;-)
dakujem krasne za avizo (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.1.2010, 18:38)
Jasne :-) piekla som teraz večer, tak isto ostanú ;-) lebo keby ráno, tak určite nie (zajic) ale ako ich poznám, tak sú rovnaké, no zajtra si dám extra záležať a vychutnám tú sladkosť (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 18:51)
ahaaa,takze to je uz davnejsie odskusany recept. tak potom beriem. neviem preco tie briosky vtedy tak zosladli *-) ale med je med, s nim musia byt uzlicky genialne. myslis,ze mozem ako vcielka-samozvana pouzit aj domaci bazovy? *-)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.1.2010, 19:42)
Jani, tak to Ti veru neviem povedať, musíš len vyskúšať...ja mám totiž med od včelára, ale myslím si, že by to nemalo nič zlé urobiť :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu