anna h. (aňa) ID 545 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/
[ recept č. 810 zo dňa 11.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup. |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 201-220) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,20 ďalšie >> |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (10.7.2009, 13:06) |
Anka, vyskúšala som tvoj receptík, langoše sú , úžastné, vôbec nie mastné. Cesto v chladničke super nakyslo a robilo sa z neho - no balada. TU je http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=545619 - krásne nabuchli a nemusela som použiť ani trik s pokrievkou. Cesto mi ešte zostalo - zajtra skúsim pizzu. Ešte raz vďaka za super receptík. A ten kto ešte váha , nech skúsi- určite nebude banovať. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozefína K. (Ďoďa) ID 45910 (8.7.2009, 19:00) |
vyzerá to super |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (8.7.2009, 21:44) |
...aj to tak chutí, skúste a ozvite sa. |
ODPOVEDAŤ |
jana k. (januarka) ID 88689 (8.7.2009, 18:05) |
ked som prvý krat robila tietolangoše mali veľký úspech. dnes chcem urobiť zas cesto, ale nemam kyslú smotanu. môžem dať acidofilné mlieko? alebo radšej nie? poradte prosím |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Gašparíková Gaššová (messue) ID 2417 (9.7.2009, 16:05) |
ahoj ja som dávala pol litra zakysanky a bolo to ešte lepšie, no potom pozor nedavaj tolko mlieka radšej si postupne prilievaj mliečko aby nebolo cesto riedke!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (8.7.2009, 21:44) |
...no to práve neviem, ked sa aj takto vydaria dajte vedieť, sama som veľmi zvedavá s acidka to bude redšie cesto, asi bude treba viac múky, možno skôr ešte tak smotanový jogurt no naozaj netuším... |
ODPOVEDAŤ |
| | jana k. (januarka) ID 88689 (9.7.2009, 21:44) |
dala som 250ml acidofilného mlieka a bolo to ok. |
ODPOVEDAŤ |
| Alzbeta Š. (alzbet) ID 34823 (8.7.2009, 16:29) |
Dnes poprvý krát v živote som robila lángoše a sú skvelé Ďakujem za skvelý receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (8.7.2009, 21:41) |
dakujem dakujem dakujem dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Hana Z. (Mladatko) ID 51698 (3.7.2009, 14:28) |
Supeeeer Dakujem Langosiky zazili uuuuspech,su skveleeee Dakujeeeeeeeeeeeeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (3.7.2009, 14:38) |
tak sa teším spolu s Vami. Všetko dobré |
ODPOVEDAŤ |
Hana Z. (Mladatko) ID 51698 (3.7.2009, 10:52) |
Dobry den,chystam sa robim lanogsiky Ale kedze som neskusena gazddinka,tak sa chcem opytat ci tych 250g smotany ide do cesta? |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (3.7.2009, 14:14) |
Ano Hanka, smotana ide do cesta a ja si dávam smotanu / to už iné balenie/ aj na langoše |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910, mimibazar.sk/zuzanakovacova (27.6.2009, 12:24) |
aj my sme robili robila som prvý krááát a boli s cestom sa ľahko robilo, príprava jednoduchá a rýchla a chuťové súúú fakt jemnulinké a vôbec nie sú mastné |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (28.6.2009, 14:31) |
Za príspevok veľmi pekne dakujem. Zuzka máte len a len pravdu. Som rada že ste sa odhodlali. a že chutili |
ODPOVEDAŤ |
| eva c. (evelin2) ID 46659 (25.6.2009, 13:16) |
su fakt uzasne ine uz robit nebudem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (28.6.2009, 14:32) |
JE MI POTEšENíM |
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (18.6.2009, 11:45) |
vcera som robila tieto langoše - a su mnamoozne.. Teda podla reakcii co ich jedli Lahka a rychla priprava a zvladne to aj |
ODPOVEDAŤ |
jana k. (januarka) ID 88689 (15.6.2009, 21:45) |
mali sme v sobotu na obed. na večeru nezostalo výborné |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (16.6.2009, 13:39) |
dakujem za príspevok, mimochodom a brucho Vás náhodou nebolelo? |
ODPOVEDAŤ |
| | jana k. (januarka) ID 88689 (25.6.2009, 13:50) |
sranduješ? ked sa do nich pustili vyhladovaní pubertiaci, tak som bola rada, že sa ušlo niečo mne aj |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana ž. (ikana78) ID 80297, mimibazar.sk/ikana78 (15.6.2009, 21:27) |
ja zamiesila rano, povykysnuti -nedala do chladnicky- robila langose bohovske vyborne vdaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (16.6.2009, 13:40) |
Aj ja dakujem, že ste sa nechali inšpirovať |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (nemeth) ID 83071 (10.6.2009, 10:27) |
mnam mnam mnam |
ODPOVEDAŤ |
| Jana M. (psjana) ID 58674 (10.6.2009, 1:10) |
|
ODPOVEDAŤ |
barbara k. (ziena) ID 92151 (9.6.2009, 8:17) |
ahoj anna, robila som ich teraz v sobotu a veľmi chutili ...aj nečakanej návšteve ..dík .. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (Kekona) ID 64146, mimibazar.sk/kekona (7.6.2009, 12:16) |
Už kysnú v chladničke veľmi sa na ne tešíme už som ich robila, sú fajné |
ODPOVEDAŤ |
| Eva P. (eva1Pa) ID 75724 (6.6.2009, 9:30) |
Dnes budú na obed |
ODPOVEDAŤ |
Lucia P. (zahwa) ID 2673 (3.6.2009, 9:42) |
Naozaj odporúčam tieto langoše. Sú fantastické a vôbec nie sú mastné. |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (29.5.2009, 9:41) |
tedaaaaaaaaaaaaa , dnes si spravim cesto ale až večer, môžem ho nechat teda aj do zajtra rana???? |
ODPOVEDAŤ |
| Renáta K. (renuliatko) ID 11144, mimibazar.sk/renuliatko (29.5.2009, 10:22) |
Ja ho mám v chladničke aj 5 dni a postupne z neho robím vždy čerstvé langoše |
ODPOVEDAŤ |
| | | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (29.5.2009, 13:08) |
Už mam cesto spravene asi 2hod , a perfektne cesto kysne isto ho neccham aj do večera s nenormalne sa na ne tešimmmmmmmmmm |
ODPOVEDAŤ |
Marcela F. (mafina4) ID 52861 (26.5.2009, 15:01) |
Anka, fantastické langošíky, čo dodať:....mňam, mňam, mňam. Marcela |
ODPOVEDAŤ |
jitka h. (jitulka78) ID 70330 (25.5.2009, 22:07) |
vypadaji uzasne, urcite vyzkousim, uz se tesim |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 201-220) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,20 ďalšie >> |