Elena Š. (*ela*) ID 4972 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 16.7.2006 |
Naposledy: 14.2.2024 19:08 |
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)
Mäsová roláda na studeno
[ recept č. 3604 zo dňa 15.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg mletého bravčového pliecka * 200 ml mlieka * 2 PL solčanky (vegety) * mleté čierne korenie * 2 cibule * cca 250 g šunky * 8 vajec * 3 PL hrášku * 3 PL kápie
POSTUP PRÍPRAVY
Výborne sa hodí na studené misy. Výhodou je, že sa môže pripraviť deň vopred.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Do misy dáme mleté mäso, pridáme mlieko, ... |
![]() |
2. ... solčanku, MČK ... |
![]() |
3. ... a nadrobno nakrájané cibule, zamiešame a dáme do chladničky na 12-24 hodín. |
![]() |
4. Keď nadíde čas pokračovať, urobíme praženicu z 8 vajec, ak sú veľkosti "L", stačí aj 7. |
![]() |
5. Na dlhý pás alobalu si podľa veľkosti plechu, v ktorom budeme roládu piecť "naťapkáme" mäso do tvaru obdĺžnika, ... |
![]() |
6. ... obložíme ho šunkou (na vzdialenejšej strane vynecháme cca 2 cm pás, aby šunka pri zrolovaní "nevykúkala"), ... |
![]() |
7. ... na ktorú navrstvíme vychladnutú praženicu (teraz vynecháme pás na oboch stranách), ... |
![]() |
8. ... pridáme hrášok a na rezance nakrájanú sterilizovanú kápiu. |
![]() |
9. Mäso opatrne zrolujeme pomocou podloženého alobalu, konce zlepíme k sebe ... |
![]() |
10. ... a roládu zabalíme do alobalu. Roládu prenesieme na väčší kus alobalu, najlepšie na alobal na grilovanie (ja som akurát nemala, tak som si spojila 2 kusy obyčajného na šírku), ... |
![]() |
11. ... opäť pevne zabalíme ... |
![]() |
12. ... a pečieme 45 minút pri 220 st. C. |
![]() |
13. Pri pečení mäso pustí trochu šťavy, tak to má byť. Po vychladnutí alobal otvoríme, mäso nakrájame na plátky ... |
![]() |
14. ... a môžeme servírovať. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.2.2014, 14:48) |
Dnes sme robili, aj Filipkovi chutila. Jedli sme to teplé so zemiakovým pyré. Mňamka. Pred dokončením sme to dali zapiecť bez alobalu, aby to chytilo kôrku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.1.2014, 10:02) |
vydarený kúsok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (1.1.2013, 7:24) |
idem ju dnes urobiť...vyzerá fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (24.1.2010, 9:38) |
Naozaj je výborná a pekne drží tvar. D A K U J E M  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.1.2010, 17:51) |
Ďakujem za komentár a teším sa, že roláda chutí. Musím ju urobiť, už sme ju dlho nemali.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (24.3.2008, 19:34) |
Elenka, robila som túto roládku na dnešné misy, je neuveriteľná, všetkým šibačom náramne chutila a deti na ňu chodili ako osy na med, okrem toho fantasticky vyzerá...ja som ju akurát piekla niečo vyše hodinky zakrytú a potom zapekala asi 20 minút odokrytú, pričom som ju polievala šťavou a chytila aj peknú farbu, takže táto roládka bude u nás pečená-varená  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.3.2008, 18:16) |
Super. S tým odokrytím vyskúšam aj ja, až ju budem zase robiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (20.1.2008, 15:03) |
ďakujem za super receptík, dnes sme mali fajný obed...len som nedala hrášok, naši ho nemajú radi.... http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=195939 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (21.1.2008, 11:13) |
Videla som, super. Teším sa, že chutilo. Tip s olivami je .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (19.1.2008, 16:04) |
dnes som to urobila, je to výborné, ja som to piekla dlhšie asi hodinku a potom som to odkryla asi tak na 10 minút.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (20.1.2008, 15:04) |
ahoooj tak si ma o deň predbehla Je to mňamka a rýchlovka, aj susedina dcérka si s nami pochutnala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.1.2008, 17:17) |
Teším sa, že chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (19.1.2008, 12:21) |
Jedna otázočka: prosím ťa, do tej rolády netreba do mäsa primiešať aj surové vajcia, aby to lepšie držalo po kope ? Chceme ju v nedeľu vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.1.2008, 17:16) |
Jéj, už som Ti napísala do odkazov, vlastne Ľubka už odpovedala tiež. Aj pre ostatných ešte doplním, že treba dávať pozor na to, aby bolo dosť praženice a nedávať veľa hrášku a kápie, lebo by mohli pri krájaní vypadávať. Dúfam, že bude chutiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.1.2008, 12:37) |
nie,nie.Len sa zmiesa masko s mliekom a korenim.Ono to drzat bude.Ja to potom rozlozim na mokru utierku a roztiahnem mokrymi rukami.Utirka mi potom pomoze pri zvynuti rolady.Ja ani cibulu nedavam.....urobim prazenicu na cibuli.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.1.2008, 17:27) |
S tým odokrytím a cibuľovou praženicou vyskúšam. Moja mamina tiež používala najskôr vlhkú utierku, ale raz vyskúšala alobal a pomocou neho sa roluje tiež fajn a ušetrí sa utierka, takže to už robíme tak.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.1.2008, 11:11) |
Tento recept robim aj ja a dokonca presne takto co sa tyka surovin,akurat roladu peciem hodinu zabalenu a porom to odkryjem a este necham tak 15-20 minut aby chytila farbu a je fajnovuckaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (15.1.2008, 17:16) |
Suuper receptík... mám v mrazničke mleté mäsko zo zabíjačky...určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (15.1.2008, 17:17) |
keď budeš rýchlejšia prídem na ochutnávku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (16.1.2008, 9:26) |
ja si počkám, kým to urobíš TY prvá a JA prídem na ochutnávku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.1.2008, 10:46) |
Dievčatá, dúfam, že Vám bude chutiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (Nijja) ID 1003 (15.1.2008, 16:51) |
Super! Netreba podliat troskou vody? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.1.2008, 10:44) |
Vodou netreba podlievať vôbec, ono to pustí dosť šťavy.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |