. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodovo-čokoládová pusinka - RECEPT 28322

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Jahodovo-čokoládová pusinka


[ recept č. 28322 zo dňa  ]


Jahodovo-čokoládová pusinka


POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžičky kukuričného škrobu (gustin),2 lyžičky bieleho vínneho octa (alebo citrónovej šťavy), štipka pravej vanilky, 5 bielkov, 300 g krupicového cukru, 50 g kvalitnej čokolády na varenie, 500 ml šľahačkovej smotany, 450 g jahôd, 20 g opražených a nasekaných orieškov alebo postrúhanej čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

Opäť sa mi zvýšili bielka, tak som rozmýšľala čo s nimi. Najprv som chcela urobit kladickú Pavlovu, ale potom som si spomenula na tento recept, ktorý som skúšala pred pár rokmi a ktorý ma zaujal kombináciou bielkov s čokoládou a kakaom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Rúru predhrejeme na 140/120 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a naznačíme si na ňom kruh s priemerom 24- 26 cm. Škrob, ocot a vanilku vymiešame na hladkú pastu. Bielky vyšľaháme dotuha, potom postupne zašľaháme cukor a škrobovú pastu, až získame pevnú hmotu. Rozdelíme ju na dve časti. Do jednej zľahka vmiešame kakao a nastrúhanú čokoládu. Potom obidve polovice spojíme a len veľmi zľahka premiešame. Nanesieme na papier do guľatého tvaru. V strede vytvoríme miernu priehlbeninu pre náplň.
Okraje pusinky poprášime kakaom a špáradlom ho zatrieme do snehu. Semtam špáradlo vytiahneme, aby sneh vytvoril špičky.
Vložíme do rúry a pečieme (sušíme) hodinu. Potom rúru vypneme a pusinku v nej necháme ešte ďalšiu hodinu.
Jahody umyjeme a pokrájame na plátky. Menšie jahôdky necháme v celku aj so zeleným chvostíkom.
Dodnes som si myslela, ze na šľahanie je najlepšie smotana od Raja, ale po dnešnej skúsenosti musím povedať, že mám nového favorita. Keďže v obchode nemali Rajo, musela som si kúpiť tú čo mali - 33 %nu smotanu na šľahanie od AgroTami, s názvom Nitrianska smotana na šľahanie. Keď som ju otvorila, som si myslela že je pokazená, lebo v nej plávala takáto zrazenina - je odfotena na obrázku. Tá zrazenina chutila ako mascarpone, smotana mala určite viac tuku ako deklarovaných 33 %...
...preventívne som dala do šľahačky aj stužovač, ale myslím si, že ani nebol potrebný. Šľahačka mu zhustla v rekordne krátkom čase, nešľahala som asi ani 2 minúty, no priznám sa, tak rýchlo som šľahačku ešte v živote nevyšľahala...a výsledok? neskutočne hustá, tuhá, pevná šľahačka.
Vyšľahanú smotanu natrieme do stredu pusinky, okraje necháme voľné.
Na šľahačku pukladáme plátky jahôd - ja som ich do nej viacmenej popichala na stojáka ,-) Dozdobíme celými jahôdkami. Na záver posypeme posekanými opraženými orieškami alebo postrúhanou čokoládou.
Detail na pusinku.
Detail na rozrezanú pusinku, aby bolo vidno čokoládový sneh.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bliny | Jahodovo-čokoládová pusinka | Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (16.8.2013, 6:41)
Mozem si pusinku urobit den dopredu? (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.4.2013, 16:19)
To teda ale je žranička a zužitkujem i bielká (Y) (Y) (Y) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (1.4.2013, 14:20)
(Y) (Y) (Y) :-p :-p :-p (clamp) (clamp) (clamp) (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (31.3.2013, 21:48)
ja som včera upiekla pusinku a dnes naplnila, plnku som si upravila - dala som jedno mascarpone s 3 lyžica práškového cukru a 1 šlahačku so stužovačom a vanilínovým cukrom (každé zvlášť vymiešala a potom spojila). Bolo to VÝBORNÉ (zajic) (zajic) (zajic). Tu je môj výtvor http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=890873diskuse
ODPOVEDAŤnahlásiť
adriana m. (adula75) ID 57756 (13.7.2012, 15:27)
Mňam...toto je určite prudko jedlé (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.6.2012, 19:13)
toto vyzerá výýýborne (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.6.2012, 16:16)
kazdy rok rozmyslam co pre muza do prace kedze aj on prazdninuje.... toto sa mi strasne paci..... myslis ze je to vhodne na taku akciu? ja uz po tejto torticke dlho pokukujem.... len asi by som pouzila inu plnku lebo v patok ze je zase horucava....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (19.6.2011, 13:31)
Adi, tak ja som ju dnes upiekla, zostali mi zvysne 4 bielka z juhoslovanskych slanych kolacikov, tak som ich vyuzila a je naozaj vyborna :) Taka jemnucka, lahucka (Y) A kedze je dnes DEN OTCOV, venovala som ju nasmu tatinkovi (^) :-) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (23.6.2011, 1:43)
Gabi, som rada ze chutilo, je to fakt mnamka ,)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (31.5.2011, 20:44)
bombový nápad pri najbližšej príležitosti vyskúšam vyzerá to božsky (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (30.9.2010, 7:41)
Tak toto vyzerá úchvatne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (24.9.2010, 10:34)
spravim mame na narodky o mesiac... ma rada laskonky a toto mi celkom podobne pride..... teda trosku ,-)... a je to nadherne..... (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (19.9.2010, 16:11)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (18.9.2010, 21:32)
Andrejka,dakujem ti za dalsi bozsky receptik.. (L) (L) (L) (L)taketo penove torticky som uz parkrat robila,ale v spojeni s cokoladou to ma ine grady (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)no ,nebicko v papulke [A] [A] [A]dakujeeeem (L) (L) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=738611
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=738610
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina F. (mata3636) ID 133276 (26.6.2012, 18:40)
nádherné foto ako z katalógu (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.7.2012, 14:22)
dakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (30.9.2010, 1:48)
matka,
nadherna je, vuav vuav ,)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.9.2010, 12:04)
Andrejka,dakujeeeem (L) (L) (L) (L) (L)bez teba by tato dobrotka nevznikla |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína H. (Zibizabka) ID 10620 (13.9.2010, 9:29)
Ahojte, chcem vyskúšať tuto fantasticku tortičku, len mám jeden problem. Ak nezoženiem čerstve jahodky možem tam dať mrazené ovocie alebo radšej z konzervy? Mám strašnu dilemu a ked áno , aké by ste dali ovocíčko? (child12)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (30.9.2010, 1:46)
kristinka, ak nezozenies cerstve jahody, pokojne mozes pouzit ine cerstve bobule - maliny, cernice, cucoriedky... ak ked sa uz rozhodujes medzi mrazenym a kompotovym, tak urcite to mrazene! ,)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (18.6.2010, 21:25)
vyzerá to fantasticky (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana b. (Langley) ID 128110 (18.6.2010, 20:10)
jejdaaaaa, to je pavlova, tu milujeme, to urcite vyskusam
a co robite zo zltok? zltu prazenicku?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (18.6.2010, 22:08)
zltky isli do: key lime cake od matka (mauky) a dalsie, co mam odlozene do lemon curd od adriky. Pripadne do hocijakeho kysnuteho cesta :-$ :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (18.6.2010, 19:32)
super vyskušam :-$ :-$ :-$ :-$ |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (18.6.2010, 18:01)
Jój, toto musí byť rozprávka na jazýčku! (zajic) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (18.6.2010, 11:37)
(Y)tá vyzerá výborne (clamp) (clamp)a je aspoň trochu iná |:o)Určite vyskúšam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:18)
Andrejka,to je ako Pavlova torta...SUPER prekrasne dielo (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (17.6.2010, 23:22)
Dakujem velmi pekne :-$ Ano, v podstate Pavlova, od zakladnej PAvlovy sa líši len tým, že tuto nie je cistý korpus, ale je v nom aj cokolada a kakao (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:31)
Moj priatel priniesol recept na Pavlovu tortu z Australie...dovtedy som o nej nepocula.A preto nam ju aj spravil.To bola kaloricka bomba....a ovocie na torte bolo rozne no fantazia 21 storocia (Y)
Zalizovali sme sa az za usami (H)
A ta tvoja torta je fakt prenadherna,aj ked to nieje to,co pisem (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu