. .. .. .. .. .. .
. .

Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov - RECEPT 26295

Martina P. (Mata406) ID 48300
.
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2008
Naposledy: 24.8.2023 10:39
Aktualizácia: 27.11.2016 11:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 163
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 280
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov


[ recept č. 26295 zo dňa  ]


Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : * 6 bielok * 300g kr.cukor * 1 ML citr.šťava * štipka soli * 1 PL maizena * .............. PLNKA : * 500ml mlieko * 2 čokoládové pudingy * 100g horkej čokolády * 100g maslo * 5 PL kr.cukor *

POSTUP PRÍPRAVY

- roláda vznikla ako čistá improvizácia - nakoľko som počas týždňa zasa nazhromaždila bielka a už nechcela dávať do mrazničky, lebo naposledy sa mi nevyšľahali - tak nutné spotrebovanie - ktoré som vôbec neplánovala :((( ....... Najskôr som z toho chcela urobiť Darinkin gaštanový rez, ale samozrejme zabudla som z mrazničky vytiahnuť gaštanové pyré ..- tak som sa v rýchlosti rozhodla pre Alkin čoko krém z torty, ktorý som si pomerom mierne upravila a korpus je z časopisu ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- bielka so štipkou soli šľaháme a postupne pridávame za stáleho šľahania kr.cukor ....
- do pevnej vyšľahanej bielkovej peny pridáme citr.šťavu s maizenou a prešľaháme
hotovo
- bielkové cesto dáme na papier na pečenie
- rovnomerne rozotrieme a dáme piecť .. teplota 145 stupňov na asi 30 min ... ja som piekla v teplovzduške pri teplote 125 stupňov
- upečená
- hneď po upečení na roládu dáme vlhkú utierku a necháme vychladnúť
- KRÉM: - kým sa cesto pieklo - uvarila som puding z mlieka, cukru a pudingových práškov a hneď do horúceho pacneme čokinu a maslo
a hneď zmixujeme - necháme vychladnúť a krém hotový
- z vychladnutého cesta dáme preč utierku
- natrieme pripraveným krémom ... ktorý som pred natretím premixovala, aby sa ľahšie rozotieral
a pomocou papiera na ktorom bola roláda upečená - roládu zrolujeme /ide to pekne samé dole z papiera/
a hotovka ... ostatnú časť papiera som odfikla a bolo
- preniesla na tácku a šupla do chladničky na riadne zachladenie .. to je všetko :)
a servírujeme ... nakoniec z toho bola dobručká kombinácia a deťom chutí veľmi tiež :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krémová špargľová polievka s hráškom | Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov | Granadír s krupicovými nokmi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (3.5.2012, 11:59)
martinka, neviem kde som spravila chybu, ale asi v tom, ze som ju mohla este chvilu nechat v rure, i ked uz navrchu bola ruzova, pri rolovani mi praskala a bola neskutocne krehka ako pavucinka ( aj ked som ju nechala uplne vychladnut), nevyzera vobec tak vabne ako tvoja, ale chuti vyborne, pochopitelne na tento receptik nezanevriem, pretoze je super, tak snad sa mi nabuduce podari lepsie, tieto dva kusky boli najestetickejsie (hello) (hello) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=860546
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (13.5.2010, 21:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) Další verím, že nie len do zbierky bude tento recept
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.5.2010, 10:55)
Ďakujem Mati |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
MIROSLAVA K. (MIKLIMA) ID 26711 (30.4.2010, 21:33)
Ahoj Maťka.Dnes mi ostali bielky,tak som spravila tuto roláda.Musím priznať,že som nevydržala pokým poriadne stuhne a kusok som si dala.Je výborná,rozplývasa na jazyku každému ju vrelo odporučam.Doteraz som bielky vyhadzovala odteraz nebudem.Veľmi dakujem za super receptík. (L) (L) (L) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.5.2010, 18:46)
jeeej Mirka - veľmi veľmi sa teším (radost) |:o) (F) Ďakujem za super správičku (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2010, 17:01)
:-p fajnucko to vyzera a aj ked bielkove veci nemam moc v laske, kludne by som ochutnala :-p ale jedna vec ma prekvapuje, ako je mozne,ze sa ti bielky z mraznicky nechceli vyslahat *-) mne sa vyslahali vzdy a este lepsie ako cerstve.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.4.2010, 17:07)
no - vidíš , tak som dopadla +o( ... čo ja viem, čo som urobila zle ? *-) *-) .. nabudúce ešte raz dám tomu šancu ... som bola zhrozená, koľko som ich zasa nazbierala a zasa som musela odložiť Tvoj koláčik :´( - a to som si všetko na neho už pripravila .. no neva, tak či tak mi neutečie a viacej sa na neho teším :-) :-) :-) ....... inak ja tiež nejak nemusím bielkové koláče - iba s orechami, tie zbožňujem .. ale toto bola jedna s kombinácií, kde sa to stratilo ,-) ,-) .. a nakoniec i fajné ... a už ho ani niet - (cinky) ho dnes dorazil na raňajky ,-) ,-) a ďakujeem (L) a ako bolo na chate ...? .. neskončila si v lese ? :) :)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2010, 17:23)
ale ved stane sa aj tym najlepsim :-p ja som vzdy slahala hned ako sa roztopili (este som do nich pichala nozom,aby sa roztopili rychlejsie), takze boli sakra-studene a slahli sa perfektne.
neboj nic, ide leto, vela ovocia, budes mat sancu ten kolac vyskusat,lebo z cerstvych broskyn je lepsi ako z konzervy :-p
juj,bielkove s orechami,to hej. od mala som zboznovala klasicke cukrarnove laskonky, to bola moja srdcovka,ale teraz nestoja za nic. musim si niekedy urobit doma :-p
haha,muz este dietuje? na chate bolo uzasne, fakt najlepsi vikend aky som za posledne mesiace zazila. super to padlo, trosku vypustit z hlavy starosti a uzit si kamosov a krasne pocasie :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.4.2010, 18:52)
,-) ,-) veď ja im dám ešte šancu - lebo potom ich už ozaj (palice) ... haa a mne sa vôbec nechce čakať do leta - ďaleko je ešte a mám ešte koopec zaváraných - musím spotrebovať ,-) ,-) ... teda Ti poviem, na laskonky som teda ešte odvahu nenabrala - raz snáď - zatiaľ u nás funguje 1 cukráreň kde ich majú také správne ako kedysi /tak ma to nesúri zatiaľ (H) (H)/ .. a (cinky) večer prišiel z práce - nos v chladničke - ale si predstav NEOCHUTNAL :-o :-o - že až ráno .. vydržal a to ju už potom dorazil celú :-D :-D - aj pochvala bola :-$ :-$ tak som rada, že si si oddýchla - niekedy to človek potrebuje - (plaz) (kytara) (leto)
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (25.4.2010, 21:49)
(Y) (Y) (Y) krasna roladka sa ti vydarila, Martinka |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.4.2010, 16:57)
Ďakujem Gabika (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (25.4.2010, 18:48)
Toto mi pripomenulo snehové venčeky, ale toto je oveľa jednoduchšie, ale chuťovo určite výborné, viem si to živo predstaviť, teraz si tie chute budem len predstavovať... ,-) ,-) ,-) , ozaj roláda sa Ti dala pekne skrútiť, pozerám, že bez polámania, lebo to bielkové cesto býva dosť krehké. Ale vyskúšam, keď budem mať bielka, papa. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 18:59)
- práve ja tie venčeky, pusinky a pod. vôbec nerobím /malé neľúbia/.... tá roláda ma napadla ako som listovala časopis .. som bola v koncoch, čo vymyslím rýchlo ,-) ,-) - tak ten korpus som robila podľa neho .. tam ho ešte preklopili a až potom rolovali - čo som považovala za zbytočné (H) (H) - inak vážne sa nepolámala - to som bola tiež zvedavá ako sa s tým bude pracovať - ale myslím, že to spôsobila tá vlhká utierka, ktorou sa ten upečený korpus prikryl - akoby zmakol a zostal tvárny ... ale celková kombinácia bola (zajic) (zajic) a hlavne to bolo rýchlo hotové, lebo som dnes nemienila stráviť v kuchyni pol dňa :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.4.2010, 18:38)
nooooooooooooooooooooo,bielkova rolada,hmmmmm isto dobrotka (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 18:53)
Ďakujem Ľubka (L) (L) - už jej takmer niet ,-) ,-) - po rozhodnutí, že pečiem iba 1x do týždňa padla už takmer za vlasť / i bez manžela, ktorý je dnes v práci / (H) (H)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (25.4.2010, 15:53)
(F) dalsia chutna rolada od teba Matka |:o) |:o) |:o) (pusa) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:59)
Vďaka Alka (L) - bola som donútená (H) (H) - ale ten Tvoj krém je vskutku delikátny - fakt (L) (L) - aj v tejto roláde je super (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.4.2010, 15:48)
improvizácia dopadla na jednotku (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:52)
Ďakujem Ivetka (L) (L) - deti povedali, že také môže byť stále ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (25.4.2010, 15:09)
Rýchle a dobré (zajic) (zajic) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:41)
presne tak Zdeni (Y) (Y) - vôbec sa mi nechcelo tráviť v kuchyni pol dňa s tvorením koláčika - tak rýchlovka (Y) (Y) (Y) Ďakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (25.4.2010, 15:05)
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,toto urcite vyskusam (zajic) a ked mi zostanu zltka tak tie sa nemozu dat do kremu?
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:40)
Ďakujem Marianka (L) (L) - noo a so žĺtkami by som zvolila asi radšej iný krém, lebo keby si ich dala do toho pudingu - tak myslím, že to pekelne zhustne .. neviem, či by sa to dalo aj rozmiešať *-) *-)............. skôr by som to riešila takto : - 6 žĺtkov + 150g kr.cukor vyšlahať nad parou, nechať vychladnúť. Povychladnutí primiešať 250g maslo vymiešané s asi 2 PL kakao / alebo by som zamiešala do hotového krému rozpustenú vychladnutú čokoládu - asi 150g, namiesto kakaa/ .. i tak sa dá (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (25.4.2010, 15:51)
a ako dlho to mam miesat nad parou :^) ,-)vies ja zas nie som nejaka super pekarka,cukrarka (smich)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:57)
,-) ,-) no časovo Ti to neviem ohraničiť - ale takto : - ja to normálne šľahám metličkou /ručne/ do rozpustenia cukru /bude horúci - normálne skúsiš prstom a opáli Ťa ,-) ,-) / - a krém Ti aj zhustne aj nadobudne na obsahu .. to budeš vidieť, toho sa nemusíš báť, je to bežný krém, ktorý sa dáva i do plniek na torty (Y) (Y) - a keď Ti to vychladne - už postupuješ tak ako som napísala vyššie (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (25.4.2010, 14:56)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:02)
(F) (F) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (25.4.2010, 14:10)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 14:11)
Vďaka Mati :-p |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu