. .. .. .. .. .. .
. .

Ostrokyslá čínska polievka na môj spôsob - RECEPT 22718

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Ostrokyslá čínska polievka na môj spôsob


[ recept č. 22718 zo dňa  ]


Ostrokyslá čínska polievka na môj spôsob


POTREBNÉ PRÍSADY

400-500 g kuracieho mäsa, 50 g sušených húb Judášovo ucho, 3-4 ks mrkvy, 1/4 hlávky menšej bielej kapusty, 2-3 čerstvé chilli papričky (alternatíva 6 sušených), sójová omáčka, soľ, vegeta, ocot (najlepší je ryžový, ale možno použiť aj vínny, či klasický), Solamyl, 2 vajíčka, 3 litre kuracieho alebo slepačieho vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvý krok nalámeme huby na malé kúsočky a namočíme ich na hodinu do studenej vody. Zmäknú a zväčšia svoj objem cca 5-násobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si všetky suroviny. Dáme variť do hrnca 3 litre vývaru, kým zovrie nakrájame si suroviny na požadované veľkosti.
Nakrájame kuracie mäso na rezančeky, mrkvu i kapustu na pásiky, huby – Judášovo ucho – už hodinu máme nalámané na menšie kúsky a namočené v studenej vode. Ak zoženieme čerstvé chilli papričky – stačia 3 ks, ja som mala od svokry sušené, tak som nakrájala 6 kusov na asi 2 mm kolieska aj zo zrniečkami. Keď začne vývar vrieť dáme do neho nakrájané mäsko, huby, chilli asi 1 čajovú lyžičku vegety. Po 15 minútach pridáme aj pásiky mrkvy a kapusty a necháme všetko variť ešte asi 5 minút. Kuracie mäso ani huby nepotrebujú veľa času, ani mrkva, obzvlášť keď je nastrúhaná - a ja mám rada, keď zelenina zostane chrumkavá. Začneme dochucovať, čo je podľa mňa najdôležitejšia časť pracovného postupu tejto polievky. Dala som tam asi ½ dl octu Pridala som asi ½ kávovej lyžičky soli, 1 dl sójovej omáčky –mix thajskej svetlej s úžasnou KIKKOMAN. Priebežne som ochutnávala a dochucovala, záleží od požadovanej chuti. Ja som ešte aj ocot trošku priliala.
Keď som mala pocit, že už to je chuťovo ono, tak som si do cca 1,5 dl studenej vody dala 4 zarovnané polievkové lyžice zemiakového škrobu - Solamyl, poriadne rozmiešala a vliala som to za stáleho miešania do polievky (pozor liať pomaly a neustále miešať aby sa nevytvorili hrčky). Solamyl jej dá tú správnu - jemne huspeninovú konzistenciu. Pomiešala som kým zovrelo a polievka bola takmer hotová. Na záver rozbijeme dve vajíčka, v miske ich poriadne rozmiešame a pomaly za stáleho miešania vlievame do polievky. Necháme prevrieť a polievka je hotová. Po naliatí do polievkovej misky povrch posypeme na tenučké krúžky nakrájaným čerstvým pórom a môžeme servírovať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rezne - trošku inak - dajme tomu, že "sedliacke" | Ostrokyslá čínska polievka na môj spôsob | Cestoviny s nivou, brokolicou a kuracím mäskom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.1.2010, 15:55)
Martinka, nepochybujem ani trosku o tom, ze by mi ta Tvoja chutila...veď sójová omáčka nahradí soľ dostatočne...a mne osobne by ani ten Solamyl nechýbal, ale mojim chlapom chutí takáto hustá ako šľak . :-)
ODPOVEDAŤ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 121205 (27.1.2010, 15:13)
super (Y) ..mnam aj som chut dostala urcite by som ochutnala velmi rada tu rvoju....aj ked tebe by ta moja asi tak nechutila lebo nesolim ani nedavam solamyl ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu