končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
PARNÝ HRNIEC |
Knedľa na pare - zaručene sa podaríPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky, 1 malá lyžička soli, 2 vajcia, 1/2 dl oleja, kvások: malá lyžička cukru, 1/2 kocky droždia, asi 1 dcl mlieka, ďalej na vymiesenie: voda alebo mlieko, alebo pól na pól - ako dávam ja, aby bolo cesto akurát na knedľu POSTUP PRÍPRAVY Domácej knedle sa nevyrovná žiadna kupovaná. Do šialky si rozdrobíme kvasnice /polovica tej kocky neuveriteľne úplne stačí/, pridáme cukor a asi 1 dcl vlažného mlieka. Necháme kysnúť, po vykysnutí kvások premiešame lyžičkou a necháme znova nakysnúť. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajcia, olej, 2 krát nakysnútý kvások a vlažného mlieka alebo vody, aby to bolo akurát - ani príliš husté, ani riedke. Radšej hustejšie, ale aby sa to dalo v pohode miesiť. Vymiešame tuhé cesto a necháme 2 krát nakysnúť a zakaždým premiešame. Potom vytvarujeme na pomúčenej doske knedle /ja robím 4/. Necháme ich nakysnúť asi 20 minút, trošku naolejujeme, hlavne parák, aby sa neprilepili, a paríme 20 minút. Hotové dáme na mierne naolejovaný plech, trochu potrieme olejom a popicháme vidličkou. Niekto to hotové potiera aj roztopenou masťou, ja to nemusím zas. Kúpila som si parný hrniec, tak ich robím už v parnom hrnci - no podľa tohto receptu. TIP: teplé domáce knedle sa nekrájajú nožíkom, ale sa dajú do slučky z nitky a zatiahne sa. Knedlíky tak zostanú pekné nadýchané. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 22.3.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |