končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 68 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu so syromPOTREBNÉ PRÍSADY údené Tofu, tvrdý syr, hladká múka, vajce, soľ, strúhanka, sézam, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Trošku sa syr roztekal, ale nič to na chuti nezmenilo a zjedlo sa to aj tak :)) Takže postup je nasledovný. Tofu nakrájame po šírke na pásiky široké 1 cm. Pokúsime sa na takéto isté pásiky nakrájať aj tvrdý syr. Veľkosťou to bude proste ako klasické rybie prsty. Spojíme. Najprv sa bude zdať, že to nebude držať, ale už pri obaľovaní to bude v pohodičke. Najprv toto duo obaľujeme v múke, potom v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a nakoniec v strúhanke, do ktorej sme vmiešali sézam. Určite ním nešetríme, jedlo je tak sýtejšie /hlavne pre mäsožrútov :DD/, chrumkavé a dobre to vyzerá. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, aj pečené sú dobré, tiež hranolky, zemiaková kaša, alebo zemiakový šalát. My k tomu pridávame v zime kvašáky, behom roka sezónnu zeleninku zo záhrady. Skutočne je to super, dokonca aj manžel zistil, že ľúbi Tofu :))))) Z 1 Tofu sa úplne v pohode obaja najeme dosýta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skvelý karamelový pudingPOTREBNÉ PRÍSADY Na 3 mištičky treba: 1/2 litra mlieka, 1 Vanilkový puding a 3 veľké lyžice cukru. Prípadne kto ľúbi, môže si dať na dno mištičky piškóty, či banány. POSTUP PRÍPRAVY Na fotke je puding síce bledý, ale to preto, lebo naspodok som dala čokoládový, navrch vanilkový a v strede je ten správny - hnedý. Najrpv si upálime cukor na karamel. Zalejeme ho väčšou časťou mlieka a pri malom ohni necháme postupne karamel rozpúšťať v mlieku. Ak je, pridáme zvyšnú časť mlieka zmiešanú s vanilkovým pudingom. Uvaríme, keď buble a stuhne nalejeme do mištičiek. Je skutočne výborný a určite lepší ako hotový karamelový puding v sáčku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 31.8.2012, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo-čokoládové muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 80 g roztopeného masla alebo margarínu, 100 g cukru, 1 vajce, 100 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 1 a pol kávovej lyžičky prdopeče, 1/2 lyžičky soli, 120 mll mlieka, 2 väčšie banány, balík čokoládok na muffinky z Lidla /cenovo dostupné a držia v mufinke tvar aj po upečení/ - ale kľudne môžete nasekať 100 g horkej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla na českom MMB a sú skutočne skvelé. Autorka je Markéta J. (magnetka7) ID 366812. Pripravíme si 3 misky. V jednej zmiešame sypké suroviny, v druhej riedke suroviny a v tretej bude nachystaný nakrájaný banán na kúsočky aj s čokoládou. Potom sypké suroviny dáme do misky s riedkymi surovinami a zmiešame. Nakoniec pridáme obsah tretej misky: čoko a banány a len zľahka premiešame. Hmotu dáme lyžičkou do formičiek a pečieme cca 20-25 minút pri 180 stup. Táto dávka je presne na 12 ks. Sú vynikajúce a dosť ma silikónové formičky prekvapili. Krásne sa muffinky odlepujú a ostávajú čisté. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2012, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Turecký medPOTREBNÉ PRÍSADY 3 bielka 180 g cukru 100 g medu /rozpusteného/ a 100g mleté oriešky + nejaké nasekané oriešky na na ozdobu, prípadne čokoláda, poleva POSTUP PRÍPRAVY Bielka s cukrom miešame nad parou do zhustnutia /cca 15 minút/, potom pridávame tenkým pramienkom med. Ak je hotovo, odstavíme z pary a pridáme mleté oriešky /ja dávam lieskovce, v Lidly majú rovno pomleté, ale môžu byť aj vlašské/. Podľa originál receptu sa má vychladnutá hmota dať medzi oblátky a zaťažiť, no ja ju mám vždy riedku a vylieva sa mi /asi to bude medom, nabudúce skúsim rozpustiť scukornatený / :((( Preto ju dávam do menších servírovacích mištičiek. Turecký med je výborný, nadýchaný, napenený...včera večer som robila až 3 dávky a verte, že sa zjedli.....Na druhý deň je med najlepší /teda ak vydrží/. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2012, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Špagety s párkomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Fotka nie je moja, dávam ju sem pre inšpiráciu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 13.5.2013, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
LokšePOTREBNÉ PRÍSADY uvarené zemiaky v šupke, soľ, hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky rozpučíme, osolíme, po troške pridávame múku, zakaždým zapracujeme. Presné pomery zemiakov a múky nemám, záleží od zemiakov i múky. Cesto sa musí prestať lepiť, ale nesmie byť moc tuhé, aby sa dalo dobre a ľahko vaľkať na pomúčenej doske. Ja ich robím na hrubom plechu, ktorý mám určený na takéto účely. Na grile som ich robila prvý krát, keďže potrebujem nový digestor, ale určite ich už budem robiť takto stále. Ide to dosť rýchlo, žiaden dym a bordel v kuchyni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 13.9.2011, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Čaj z púčikov čiernej ríbezli - proti jarnej únavePOTREBNÉ PRÍSADY Treba mať akurát na zahrádke čiernu ríbezľu POSTUP PRÍPRAVY Tento čaj sa robí v čase, keď začínajú na konároch pučať lístky. Je to na prelome zimy a jari, niekedy dokonca ešte v snehu. Robí sa len v tomto období. Takže postup je nasledovný: Do čajníka nastriháme záhradníckymi nožnicami koncové mladé konáriky s púčikmi asi na 3 cm dĺžku a zalejeme vriacou vodou. Necháme vylúhovať minimálne 15 min , scedíme. Alebo ani nescedíme, konáriky nech sa lúhujú po ten čas, ako si dopijeme prvú šálku. Čaj sa nesladí. Je voňavý. Ten, kto je zvyknutý na sladkú chuť, môže ho osladiť buď cukrom, medom alebo pridá Lípiu sladkú, či stéviu. Chuť je neopísateľná, zvláštna, voňavá, chutná. Recept dávali na Prime v Receptári ešte minulú zimu a doma sme ho vyskúšali. Vraj je veľmi zdravý, sú to prvé vitamíny, železo,......rnTakže, ak ste predtým na záhradke čierne ríbezle nepestovali, tak hor sa do sadenia, možno pomôže proti jarnej únave aj vám :))rnOd tých, čo pili tento čaj, viem, že vraj je to najlepší čaj na svete !! Rovnakým spôsobom sa dajú robiť rôzne čaje. Z rakytníka treba aj konáriky povariť, aby sa uvoľnili triesloviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.8.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
VegetkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg uhoriek, 4 ks cibule, 4 ks papriky, 3 dl octu, 1 šálka cukru, 3 veľké lyžice vegety, 1 veľká lyžica soli POSTUP PRÍPRAVY Uhorky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska, cca 1 cm, cibuľu na polooblúky a papriky na tenké pásy. Premiešame, zalejeme octom, nasypeme cukor, vegetu a coľ. Necháme stáť 15-30 minút, kým pustí šťavu, plníme do pohárov a zavárame. Svokra mi dala v recepte, že zavárame pri 85 stup., no ja ich zaváram už 3 roky v umývačke pri 70 stup. a sú také isté. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 31.7.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Detský sirupPOTREBNÉ PRÍSADY čierna reďkovka, cukor POSTUP PRÍPRAVY Toto si pamätám z ranného detstva. Dnes som oprášila starý recept. Ako deťom nám sirup strašne chutil. Mama nám ho dávala keď sme boli chorí, alebo nás bolelo hrdlo. Čierna reďkovka je všeobecne veľmi zdravá a v tomto recepte vraj pustí živiny do šťavy. Takže postup. Reďkovku nakrájame na polovicu. Každú polovicu nakrájame na hrubšie kolieska. Tie polovice poskladáme dokopy a dáme rezom naspodok mištičky. Zasypeme asi zarovnanou polievkovou lyžicou cukru. Po čase reďkovka pustí šťavu. Šťava je veľmi chutná a deti ju nebudú odmietať. Reďkovky majú byť veľké, a do mištičky sa zmestí len jedna polovica. Tu som skúšala z mladej, keďže som ju dnes pretrhávala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 15.2.2013, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ZmrzlinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 ks tortových oblátok - klasika, 4 dl mlieka, 4 žltka, 250 g masla, 100 g hladkej múky, 200 g práškového cukru a 2 vanilkové cukry. Na ozdobu - lesklá čokopoleva a ozdôbky POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla v najnovšej Slovenke, napísala ho p. Cecília Minárová zo Slepčian. Obrázok k nemu nebol, tak som to dnes vyskúšala a sú nádherné. Takže najprv Mlieko, žĺtka, múku a vanilkový cukor za studena zmiešame, potom uvaríme krém a necháme vychladnúť. Vyšľaháme cukor s maslom a pomaly pridávame "puding". Dáme do chladničky stuhnúť. Oblátky nakrájame na štvorce cca 10x10 cm - ja som prekrojila po dĺžke na polovicu a po šírke na 3-4 časti. Ak dáme na 4, sú také nádherné mini. V hrnci zovreme vodu, navrch upevníme utierku. Postupne na ňu kladieme oblátky, necháme ich zmäknúť a bleskovo ich musíme skrútiť do kornútka, najlepšie ešte nad parou, lebo rýchlo tvrdnú. Hotové naplníme pomocou cukrárskeho ozdobného vrecka krémom. Krém netlačíme, skôr som to nechala také vzdušné. Potom namáčame do lesklej polevy a podľa seba ozdobíme. Lidl má pekné ozdôbky a hlavne lacné. Môžu byť aj oriešky, príp. mandľové lupienky, .. Keďže ich robím často, skúšam rôzne obmeny a dávam do plnky vždy inú arómu. Raz vanilkovú, raz citrónovú a naposledy som dala pomarančovú. Kúpila som ich v Lidly celú sadu také malé ampulky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.12.2012, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |