končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
TORTY |
Rýchla torta s parížskym krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny:\\r\\nCesto: 1 hrnček polohrubej múky, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/4 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka cukru.\\r\\nPlnka:\\r\\n 1 šľahačku na šľahanie, 1 smetafix, 3 PLkakaa,1 vanilkový cukor, 3 PL práškového cukru, rýbezlový džem POSTUP PRÍPRAVY Postup:\\r\\n Zo surovín na cesto upečieme piškótu v tortovej forme. Pečiem asi 35 minút pri 180°C.Necháme úplne vychladnúť.\\r\\n\\r\\n Šľahačku nalejeme do hrnca a privedieme do varu, potom pridáme suchú zmes kakaa a cukru a opäť privedieme do varu. Uvarenú šľahačku necháme v chlade do druhého dňa. Na druhý deň pridáme do šľahačky Smetafix a jeden vanilkový cukor a vyšľaháme do tuha.\\r\\n Korpus si rozrežeme , na spodnú časť natrieme džem a polovicu parížskeho krému, položíme vrchný plát a natrieme zvyšok krému aj po bokoch. Povrch môžeme posypať kokosom,alebo postrúhame čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej,alebo polohrubej múky, 1 celé droždie, 2PL soli, 3PL octu, 2 varené zemiaky, 600ml teplej vody.,Môžeme pridať ľanové či sezamové semiačka. POSTUP PRÍPRAVY Múku, droždie, soľ, ocot a vodu spolu zmiešame,,,uvarené zemiaky nastrúhame na jemno a postupne pridávame do cesta. Vzniknuté hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť. Premiesime a opäť necháme kysnúť 30 minút. Premiesime a vytvarujeme do ovalného,alebo okrúhleho tvaru,dáme na plech na ktorý si dáme papier na pečenie a necháme znova 30minút podkysnúť. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme 45minút. Povrch chlebíka môžeme potrieť trochu olejom ešte pred pečením bude chrumkavejší. Chlebík necháme úplne vychladnúť. Tento vynikajúci recept som našla na hrncekoverecepty.blogspot.com ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2011, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Terezkine lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 1šálka hladkej múky,1šálka mlieka,1 vajce,sol,ovocie podla chutí,postrúhane jablká hrušky banány. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zamiešame a na masle vysmažíme hrubšie lievance,polievame bud sirupom,čokoládou navrstvíme šlahačku a posypeme ozdôbkami. Tento recept zvládne aj moja 7 ročna dcérka, teda okrem vysmážania. Dobrú chuť Tento super recept najdete na hrncekoverecepty.blogspot.com ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 17.3.2013, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Oplátkove napolitánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3vajcia,250g palmarín,200g cukru,2 x vanilínový cukor,2 a pol lyžice kakaa,1balenie tortových oplatok POSTUP PRÍPRAVY Vajcia,palmarín,cukor,vanilínový cukor a kakao spolu zamiešame a na miernom ohni varíme do zhustnutia,,,až sa začnu robiť bublinky odstavíme. Necháme vychladnút. Rozložíme si oplátky,na jeden plát ide 1 polievková naberačka zmesy,položíme dalšiu oplátku a opakujeme,,,,,maximálne 4 oplátky zakryjeme mastnejším papierom a zatažíme,,ja dávam dosku a knihy,,,,takto zatažené necháme postát a ztuhnút asi 24 hodín. Po stuhnutí nakrájame na kocky a môžeme poliať čokoládou a posypat orechami. Je to rýchle a deti ich zbožnujú. Dobrú chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.2.2011, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Osúchy do chladničkyPOTREBNÉ PRÍSADY 800g hladkej muky,6dcl mlieka,2 celé vajcia,1pochutková smotana,1kocka droždia,kmín,sol,olej na vyprážanie,postrúhaný syr,kečup,alebo smotana. POSTUP PRÍPRAVY Múku,kvasnice,mlieko sol,vajcia,smotanu,kmín spolu zamiesime,,,,,podla potreby pridat mlieko,,,,cesto by malo byt vláčne,,nechame nakysnút,po vykysnutí vykrajujeme menšou miskou a nechame pod utierkou trochu podkysnut.Na rozpalenom oleji vysmažame do zlatista.Cesto sa môže dat do chladničky a urobit si osuchy na druhý den čerstve nestratia na chuti ani neprekysnú.Dobrú chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.2.2011, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |