končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >> |
OMÁČKY |
výborná tatarská od maminky z varených vajec....POTREBNÉ PRÍSADY mlieko, olej, kyslé uhorky, horčica, cibuľa , cesnak, soľ, cukor, mleté korenie, ocot, varené vajcia POSTUP PRÍPRAVY do mixéra si dáme varené vajcia dve, zalejeme asi 2 dc mlieka, dve kyslé uhorky, poln cibule, lyžička horčice, pol stručika cesnaku trošku soli, trošku cukru, štipka ml. korenia , od oka na konci sa dochucuje a dolievame olej, ak robíte zemiakový šalát a máte varené zemiaky dajte jeden , zahustí to a nebude treba tak veľa oleja, miešame kým nezhustne, ak robím tatarsku robím hustejšiu a na konci pridávam na jemno nakrájanú uhorku pre chuť, a ak robím majonézu do šalátu tak robím riedšiu.....na konci dochutíme octom, cukrom a solou...doporučujem vyskúšať, je výborná a nejdu tam surové vajcia... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) nikoleta m. (nikišta) ID 30062 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Šampiňónová omáčka na špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 balenie čerstvých šampiňónov -250 ml smotany -200 g tvrdého syra -100 g masla -zemiakový škrob -bazalka -provensálske byliny -koriander -soľ -čierne a biele korenie -vegeta POSTUP PRÍPRAVY Umyté, osušené a pokrájané huby restujeme na rozpustenom masle. Keď huby zmäknú, pridáme smotanu a postrúhaný syr a varíme, pokiaľ sa syr celkom nerozpustí. Pridáme koreniny, v ľubovoľnom množstve, podľa toho akú intenzitu chuti chcete dosiahnuť. nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a eštš chvíľu povaríme. Hotovou omáčkou prelejeme pripravené špagety. Recept som vymyslela sama a zatiaľ sú všetci, čo ochutnali živý:) Prajem dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika G. (niniel) ID 112385 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu POSTUP PRÍPRAVY .... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom. Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-))))) Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Jednoduchá syrová omáčka na cestovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Syr Bambino v črievku - 2ks, pol malej cibule, cesnak, smotana na varenie alebo šľahačková, šunka alebo šunkový salám cca 10-15dkg, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji speníme najemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak - osmážame pomaly a krátko. Pridáme nasekanú šunku, smotanu a syr a povaríme, stále miešame. Môžeme prichutiť aj nejakými bylinkami, podľa chuti dosolíme. na zriedenie môžeme pridať aj mlieko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2012, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
VOŇAVÝ kurací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kuracie stehná aj s kožou, olej, cibuľa, sladká mletá červ. paprika, rasca, 1 veľký bobkový list, 1 ks nové korenie, 1 ks klinček, soľ, smotana na varenie, 3 lyžice hl. múky. POSTUP PRÍPRAVY Ja som zase tradične varila v tlakovom hrnci.... takže na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, keď je sklovitá pridáme za čajovú lyžičku ml. papriky, dáme stehná, minútku orestujeme, podlejeme vodou, pridáme medzi prsty rascu, 1 bobkový list, a po 2 kusy nového korenia a klinčeka. Nebojte sa tejto kombinácie, smotanovému jedlu dodá zvláštnu ale dobú chuť aj vôňu, osolíme a dáme variť. Ja som varila na 2 tlakovom stupni 15 min. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu zahustíme zátrepkou (smotana + múka, rozmiešať), necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec pridáme kuracie mäso, obraté od kostí a kože. My tradične papáme s uvarenými cestovinovými "vrtulkami":-))). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 8.8.2014, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Vynikajúci špenátikPOTREBNÉ PRÍSADY Mrazený (ak máte čerstvý, najlepšie čerstvý) špenát, 3 strúčiky cesnaku, soľ, smotana na varenie, resp. 10-12% smotana, kúsok masielka. POSTUP PRÍPRAVY Zabudla som odfotiť prípravu, nabudúce doložím fotky:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 8.4.2013, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Holandská omáčka pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 osobu: 1 žĺtok; trošku mlieka (približne 1:1 k žĺtku)-môžeme použiť vývar, smotanu, čokoľvek; 1/8 masla (môže byť pokojne viac); biele korenie, soľ, limetková alebo citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Najprv si nachystáme všetky prísady, aby sme ich mali po ruke. Potom si pripravíme vodný kúpeľ, teda hrniec, misku a vodu. Do hrnca nalejeme vodu a dáme hriať, ale pamätajte, voda nesmie vrieť! Do toho položíme misku s maslom a dáme to rozpustiť. Z masla je vhodné odobrať penu, ale ide to aj s penou, nebojíme sa toho. Toto si odložíme nabok, pripravíme si to najpodstatnejšie: do vodného kúpeľa šup misku s žĺtkom, do toho nalejeme vhodnú tekutinu (sladkú motanu, vývar, mlieko), osolíme, okoreníme a ľubovoľným šľahacím nástrojom 2-4 minúty v tom vriacom vodnom kúpeli šľaháme do peny. potom pricvrkávame roztopené maslo a zašľahávame ho do hmoty. NEZABÚDAJME NEPRESTAJNE ŠĽAHAŤ!! jedno zmačknutie polovičky limetky omáčičku zahustí. okoštujeme. Môžeme dochutiť soľou a korením, prípadne octom alebo strúhanou cibuľou. Holandská omáčka má lahodnú syrovú chuť, hoci okolo syra ani nešla! hodí sa k takým fajnovkám ako sú varená špargľa či losos, ale vychutnáte si ju aj s obyčajnými kuracími prsiami, hranolkami alebo vyprážaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Ivana S. (evee.s) ID 63913 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2012, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Čertovsky dobrá paradajková omáčka:))) BEZ ZÁPRAŽKY- BEZ MÚKY!!!!POTREBNÉ PRÍSADY Pasírované paradajky, zeleninový bujón, soľ, cukor, trošku vody. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si uvaríme do mäkka, asi 1,5 dcl vývaru vylejeme do rajnice, hrnca (kde mienime variť omáčku). Keď vývar vrie, pridáme jeden zeleninový bujón, a keď sa rozpustí, pridáme pasírované paradajky (clever, coop, pasta di pomodoro). Ja pre našu Väčšiu rodinku varím zo štyroch:). Takže ak ste napr. "len" traja, stačia Vám dve krabičky pasírovaných paradajok a 1 dcl mäsového vývaru.Podľa chuti dochutíme soľou a cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.7.2012, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Pikantná jogurtová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lyžička soli, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička pálivej papriky, 1 lyžička mletého korenia, 2 lyžičky kari korenia, 1 kelímok bieleho jogurtu. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a je to hotové :) Výborná je k vyprážaným a grilovaným jedlám, k mäsu aj zelenine a zemiakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Iveta K. (Iwka) ID 19057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
tekvicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY olej, cibuľa, tekvica, rasca, cesnak, bobkový list, soľ, korenie, červená sladká paprika, smotana na varenie, mlieko, múka, ocot POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu s rascou a krátko orestujeme, potom pridáme postrúhanú tekvicu spolu s červenou mletou sladkou paprikou, soľou, korením, bobkovým listom, nakrájaným cesnakom (nie prelisovaným), podlejeme trochou vody (len tak, aby bola tekvica ponorená) a varíme domäka. Keď je tekvica mäkká, zahustíme ju trochou múky rozmiešanej v smotane na varenie a prípadne dorobíme mliekom. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti. My sme si ju urobili s novými zemiakmi s maslom a pažítkou a mäsovou sekanou. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.8.2011, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >> |