. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 150 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >>

OMÁČKY

výborná tatarská od maminky z varených vajec....



POTREBNÉ PRÍSADY

mlieko, olej, kyslé uhorky, horčica, cibuľa , cesnak, soľ, cukor, mleté korenie, ocot, varené vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

do mixéra si dáme varené vajcia dve, zalejeme asi 2 dc mlieka, dve kyslé uhorky, poln cibule, lyžička horčice, pol stručika cesnaku trošku soli, trošku cukru, štipka ml. korenia , od oka na konci sa dochucuje a dolievame olej, ak robíte zemiakový šalát a máte varené zemiaky dajte jeden , zahustí to a nebude treba tak veľa oleja, miešame kým nezhustne, ak robím tatarsku robím hustejšiu a na konci pridávam na jemno nakrájanú uhorku pre chuť, a ak robím majonézu do šalátu tak robím riedšiu.....na konci dochutíme octom, cukrom a solou...doporučujem vyskúšať, je výborná a nejdu tam surové vajcia...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

nikoleta m. (nikišta) ID 30062 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šampiňónová omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 balenie čerstvých šampiňónov -250 ml smotany -200 g tvrdého syra -100 g masla -zemiakový škrob -bazalka -provensálske byliny -koriander -soľ -čierne a biele korenie -vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté, osušené a pokrájané huby restujeme na rozpustenom masle. Keď huby zmäknú, pridáme smotanu a postrúhaný syr a varíme, pokiaľ sa syr celkom nerozpustí. Pridáme koreniny, v ľubovoľnom množstve, podľa toho akú intenzitu chuti chcete dosiahnuť. nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a eštš chvíľu povaríme. Hotovou omáčkou prelejeme pripravené špagety. Recept som vymyslela sama a zatiaľ sú všetci, čo ochutnali živý:) Prajem dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika G. (niniel) ID 112385 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu

POSTUP PRÍPRAVY

.... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom.

Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-)))))

Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Jednoduchá syrová omáčka na cestovinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Syr Bambino v črievku - 2ks, pol malej cibule, cesnak, smotana na varenie alebo šľahačková, šunka alebo šunkový salám cca 10-15dkg, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji speníme najemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak - osmážame pomaly a krátko. Pridáme nasekanú šunku, smotanu a syr a povaríme, stále miešame. Môžeme prichutiť aj nejakými bylinkami, podľa chuti dosolíme. na zriedenie môžeme pridať aj mlieko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2012, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

VOŇAVÝ kurací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kuracie stehná aj s kožou, olej, cibuľa, sladká mletá červ. paprika, rasca, 1 veľký bobkový list, 1 ks nové korenie, 1 ks klinček, soľ, smotana na varenie, 3 lyžice hl. múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som zase tradične varila v tlakovom hrnci.... takže na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, keď je sklovitá pridáme za čajovú lyžičku ml. papriky, dáme stehná, minútku orestujeme, podlejeme vodou, pridáme medzi prsty rascu, 1 bobkový list, a po 2 kusy nového korenia a klinčeka. Nebojte sa tejto kombinácie, smotanovému jedlu dodá zvláštnu ale dobú chuť aj vôňu, osolíme a dáme variť. Ja som varila na 2 tlakovom stupni 15 min. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu zahustíme zátrepkou (smotana + múka, rozmiešať), necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec pridáme kuracie mäso, obraté od kostí a kože. My tradične papáme s uvarenými cestovinovými "vrtulkami":-))). Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 8.8.2014, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Vynikajúci špenátik



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrazený (ak máte čerstvý, najlepšie čerstvý) špenát, 3 strúčiky cesnaku, soľ, smotana na varenie, resp. 10-12% smotana, kúsok masielka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zabudla som odfotiť prípravu, nabudúce doložím fotky:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.4.2013, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Holandská omáčka pre začiatočníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 osobu: 1 žĺtok; trošku mlieka (približne 1:1 k žĺtku)-môžeme použiť vývar, smotanu, čokoľvek; 1/8 masla (môže byť pokojne viac); biele korenie, soľ, limetková alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si nachystáme všetky prísady, aby sme ich mali po ruke. Potom si pripravíme vodný kúpeľ, teda hrniec, misku a vodu. Do hrnca nalejeme vodu a dáme hriať, ale pamätajte, voda nesmie vrieť! Do toho položíme misku s maslom a dáme to rozpustiť. Z masla je vhodné odobrať penu, ale ide to aj s penou, nebojíme sa toho. Toto si odložíme nabok, pripravíme si to najpodstatnejšie: do vodného kúpeľa šup misku s žĺtkom, do toho nalejeme vhodnú tekutinu (sladkú motanu, vývar, mlieko), osolíme, okoreníme a ľubovoľným šľahacím nástrojom 2-4 minúty v tom vriacom vodnom kúpeli šľaháme do peny. potom pricvrkávame roztopené maslo a zašľahávame ho do hmoty. NEZABÚDAJME NEPRESTAJNE ŠĽAHAŤ!! jedno zmačknutie polovičky limetky omáčičku zahustí. okoštujeme. Môžeme dochutiť soľou a korením, prípadne octom alebo strúhanou cibuľou.
Holandská omáčka má lahodnú syrovú chuť, hoci okolo syra ani nešla! hodí sa k takým fajnovkám ako sú varená špargľa či losos, ale vychutnáte si ju aj s obyčajnými kuracími prsiami, hranolkami alebo vyprážaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Ivana S. (evee.s) ID 63913 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2012, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Čertovsky dobrá paradajková omáčka:))) BEZ ZÁPRAŽKY- BEZ MÚKY!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Pasírované paradajky, zeleninový bujón, soľ, cukor, trošku vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si uvaríme do mäkka, asi 1,5 dcl vývaru vylejeme do rajnice, hrnca (kde mienime variť omáčku). Keď vývar vrie, pridáme jeden zeleninový bujón, a keď sa rozpustí, pridáme pasírované paradajky (clever, coop, pasta di pomodoro). Ja pre našu Väčšiu rodinku varím zo štyroch:). Takže ak ste napr. "len" traja, stačia Vám dve krabičky pasírovaných paradajok a 1 dcl mäsového vývaru.Podľa chuti dochutíme soľou a cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.7.2012, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Pikantná jogurtová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžička soli, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička pálivej papriky, 1 lyžička mletého korenia, 2 lyžičky kari korenia, 1 kelímok bieleho jogurtu.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame a je to hotové :)
Výborná je k vyprážaným a grilovaným jedlám, k mäsu aj zelenine a zemiakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta K. (Iwka) ID 19057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

tekvicový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cibuľa, tekvica, rasca, cesnak, bobkový list, soľ, korenie, červená sladká paprika, smotana na varenie, mlieko, múka, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu s rascou a krátko orestujeme, potom pridáme postrúhanú tekvicu spolu s červenou mletou sladkou paprikou, soľou, korením, bobkovým listom, nakrájaným cesnakom (nie prelisovaným), podlejeme trochou vody (len tak, aby bola tekvica ponorená) a varíme domäka. Keď je tekvica mäkká, zahustíme ju trochou múky rozmiešanej v smotane na varenie a prípadne dorobíme mliekom. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti. My sme si ju urobili s novými zemiakmi s maslom a pažítkou a mäsovou sekanou. DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.8.2011, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 150 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu