. .. .. .. .. .. .
. .

VTIPY - Pozor na poškodené zásielky.

VŠETKY VTIPY
O ŽENÁCH
O MUŽOCH
O ALKOHOLE
O SEXE
O DEŤOCH
O ŠKOLE
O POLICAJTOCH
O DOKTOROCH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČIERNY HUMOR
O ZVIERATÁCH
O ŠPORTE
OSTATNÉ
HRY
VIDEA
OSTATNÉ
Pozor na poškodené zásielky.
Toto žiaľ nie je žiadny vtip a dokonca je to moja osobná skúsenosť.
Pred mesiacom som si v schránke našla korešpondenčný lístok z pošty, kde sa uvádzalo, že na pošte (nie na našej) mám uloženú poškodenú zásielku a mám si ju prísť prevziať. Odosielateľ tejto zásielky tam uvedený nebol, ani žiadne meno zodpovedného pracovníka, či tel. číslo, iba číslo dverí, kde si ju mám vyzdvihnúť. Pracovník pošty ani nebol schopný napísať správnu adresu, bývam na Sladovej, adresa bola Sadová (čo je úplné iná časť Bratislavy) to len taký detail. Kedže som nevedela o akú zásielku sa jedná a pošta, na ktorej bola uložená je z môjho bydliska dosť vzdialená, nemala som príliš chuť ju ísť vyzdvihnúť. Po informácii zo zákazníckeho centra, že ak ju nevyzdvihnem, tak bude zaslaná naspäť odosielateľovi, s tým, že poštovné mu vrátené nebude (citujem: veď pošta zaplatenú službu vykonala, zásielku doručila, čo na tom, že poškodenú a možno nie kompletnú – k tomu sa nebudem vyjadrovať) som svoje rozhodnutie prehodnotila, bolo mi ľúto vyhodiť 30 Sk za poštovné, ktoré by mi predávajúca určite nevrátila. Vybrala som sa teda na poštu. Zásielka sa nachádzala na reklamačnom oddelení a musím povedať, že pani bola veľmi príjemná, malý od nej dokonca dostal cukrík. Obálka A4 bola roztrhnutá takmer po celej dĺžke, takže bez problémov z nej mohol ktokoľvek vybrať obsah. Bola v nej jedna suknička, ktorú som si objednala cez MMB. Kedže som čakala aj tričko, tak som sa opýtala pani, že ako mám postupovať, ja totiž neviem zistiť, či tam niečo chýba. ( na predávajúcu som tel. č. nemala). Povedala mi, že nevadí, nech si to zistím, veď ona videla ako to bolo poškodené a keby tam niečo chýbalo, tak mám prísť podať reklamáciu. Spokojne som odišla s poškodenou zásielkou a napísala predávajúcej, či v zásielke malo byť ešte niečo okrem sukničky. Odpísala mi, že tam bolo tričko. Tak som sa opäť vrátila na poštu a podala reklamáciu, s tým, že žiadam nahradiť škodu. Včera som dostala odpoveď: moja reklamácia sa v plnom rozsahu zamieta. Dôvod: nárok na náhradu škody si môže uplatniť iba odosielateľ, nie prijímateľ. Aké z toho plynie ponaučenie: Zaplatila som 30 Sk za poštovné (to si už presne nepamätám, asi to bola aj viac) 2 x 36 Sk za lístky na MHD, keď som sa trepala na poštu, čiže som vyhodila 102 Sk úplne zbytočne, o čase, ktorý som s tým zabila ani nehovorím.
Ako som mala postupovať: zásielku nepreberať a radšej oželieť poštovné, nechať ju vrátiť odosielateľovi a on nech reklamuje a nárokuje si škodu.
Ja som sa poučila na vlastnej skúsenosti a jediné, čo môžem urobiť je, že podám sťažnosť na pracovníčku pošty za podávanie dezinformácií, v každom prípade neuvidím ani korunu.
Môj osobný dojem je, že na pošte sa tento druh "športu" rozmohol. Už mi prišlo zopár "načatých" obálok, vždy to bolo len trochu, aby si mohli pozrieť čo je vo vnútri, nikdy nič nechýbalo, asi sa tetám z pošty nič nehodilo.
Vložil(a) Daniela K. (Melma) ID 7432 | zobraziť ďalšie vtipy
<< . | Pozor na poškodené zásielky. | Príprava na návštevu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTIPY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (8.4.2008, 15:48)
Ahojte, ja mam tiez cerstvu skusenost.
Cakala som 4 balicky, ked som prisla domov, v schranke ma cakali 2 oznamenky, tak som myslela, ze dalsie 2 pridu zajtra. A ked som vysla hore, mama mi odovzdala tie zvysne dve baliky 8o| 8o|
takze milej pani postarke sa po najdeni dalsich balikov nechcelo trepat hore, ja mesiac pred porodom, zo zivym 1.5 rocnym chlapcom som sa musela na druhy den trepat cez cele mesto kde mam trv. bydlisko..... :-@ :-@ :-@ :-@
ODPOVEDAŤ
Dominika A. (KAJKA-PAJKO) ID 11, mimibazar.sk/dominikag (8.4.2008, 15:22)
(N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (6) (6) (6) (6) (6) (6) (6) (6) (6) (6) (6)
ODPOVEDAŤ
Lucia L. (tamča) ID 19451, mimibazar.sk/tamca (8.4.2008, 10:59)
:-@ :-@ :-@ :-@ ja už nemám ani slov na toto (6) (6) (6) (6) je toto normálne??? Ale niet sa čomu čudovať žijeme na Slovensku a to sa tu robí bežne. Z Čiech mi posielala jedna pani zásielku s peniazmi. Nebolo ich tam málo. Boli schované v papiery, aby nebolo vidno čo je tam. No ktosi sa potešil. Prišla mi zalepená, ale už otváraná obálka, čo som si všimla až keď som to otvárala, že to išlo ľahko a obálka jasné, že prázdna. Potom sme si to rozdelili napoly, všetky náklady, ešte, že tá pani v čechách verila tomu, že peniaze boli vybraté. +o( +o( +o( +o( Ale kašľať na to, mali by tu zriadiť nejaké okienko ako posielať a neposielať tovar s radami a skúsenosťami. Veď cez internet idú 99% zásielok poštou. Musíme navrhnuť operátorovi. Je mi to naozaj ľúto. Nabudúce budeme vedieť ako postupovať. Pá Lucia (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (Ima) ID 3938, mimibazar.sk/ima (8.4.2008, 11:19)
Chcem len poznamenať, že peniaze by som nikdy neposielala v obálke poštou, ani neprijímala takým spôsobom. Určite je bezpečnejšie peniaze posielať prevodom na účet, a z ČR cez ČSOB, vtedy prevod nie je taký drahý - ak aj by som ja nemala v ČSOB účet, tak niekto zo známych iste má a jemu na SR už peniaze ľahšie prevediem.
Na to, že peniaze schovám do papiera (alebo do látky alebo do čohokoľvek) sa absolútne nedá spoliehať! Existujú prístroje, ktorými zásielky presvecujú, a vedia zistiť, či v nich sú alebo nie sú peniaze, aj keby ju neotvárali.
A k poškodeným zásielkam - je to žiaľ tak, ale naozaj je lepšie takú zásielku nepreberať, lebo nemáte ako dokázať, čo v nej bolo alebo nebolo. Aj keď je to nepríjemné pre toho, komu sa zásielka vráti.
ODPOVEDAŤ
Jana F. (Toluf) ID 5651, mimibazar.sk/Toluf (8.4.2008, 12:50)
S tymi peniazmi suhlasim. Uz aj mne sa stalo, ze som mala natrhnutu obalku, ale to s amohlo stat aj pri beznom "provoze". Ked som bola naposledy s manzelom na poste, tak on mi podaval baliky a ja obalky. Boli smeod seba dve okienka a teta ho tam svojimi maniermi tak vytocila, ze na celu postu zakrical: Janíííí, nemáš tam nič také čo by sa dalo rozbiť?" Lebo tetuska si tie baliky hadzala ako profesionalny vrhač gulou. Podotykam, ze ziaden nemal viac ako kilo - takze fakt ju to nemohlo pretazit. No a ja som mu odkricala -: Neboj, mam to dobre zabalene, ved poznam Slovensku postu a ich sposoby... Sa cudujem, ze mi vobec tie veci vzali ;-)
ODPOVEDAŤ
hana m. (zm737) ID 39610 (8.4.2008, 14:24)
ahoj jani aj mne sa stalo cosi uzastne na poste v zm,davala som 2 baliky na dobierku podotykam ze 1raz v zivote a normalne sa so mnou ta teta!!!nebavila len toto je zle hento tak nemoze byt a najviac na na.... ze pred mojimi ocami ma surovo ohovarala tak som zobrala baliky ,podakovala sa a odysla na inu postu este k tomu som tam bola s dcerov ktora ma 5 mesiacov tak si vies predstavit ze ako som bola napalena.na druhej poste uplne bez problemov mi pomohli vysvetlili takze tety na postach su velmi ochotne
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Č. (tetabeta) ID 28675 (8.4.2008, 13:01)
bolo to úplne zbytočné, mali ste sa sťažovať u vedúcej pošty, to by malo aspoň nejaký efekt
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu