Lenka Š. (kukubinka) ID 99382 |
Oblasť: Piešťany |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.6.2009 |
Naposledy: 23.11.2013 21:31 |
Aktualizácia: 13.4.2013 11:31 |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
![]() PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
cokoladovy korpus z ovocnou plnkou\\r\\n\\r\\nna ckoloadovy korpus potrebujeme: 7 vajec,7 PL praš.cukru,7 PLpolohrub. muky,polsacku prašku do peciva trosku vlaznej vody.kakao,alebo rozpustenu cokoladu Figaro!\\r\\n\\r\\nNa ovocny krem potrebujeme: 2 šlahacky 33%,2 kompoty mandariky,2 pudingy ktore sa nevari.\\r\\n\\r\\nHlava Dina bola urebena z bieleho korpusu a parizskeho kremu\\r\\n \\r\\nNa parižsky krem potrebujeme: 2 šlahačky 33%, 2 čokolady figaro na varenie\\r\\n\\r\\n3 D efekt urobeny puncovinou ktroa sa sklada z prebytocnych odreskou a zostavajuceho kremu mozu sa pridat aj hrozienka s troskou rumu :)
POSTUP PRÍPRAVY
Na pripravu korpusov si oddelime zltka od bielkov,zltka vyšlahame zo 7 PL cukru praskoveho,(ja jedno vajce jedna lyzicka cukru a muky)vyslahame do penista a pridame pol sacku prasku do peciva a trosku vlaznej vody,pridame kakao alebo rozpestenu ckoladu, z bielkov si vyslahame sneh a pridavame do hmoty postupne aj z mukou.Takto pripravenu zmes nalejeme do vymasteneho plechu a vysypaneho mukou.Pečieme pri teplote 180stupnov.asi 25 min. takisto si urobime aj biely korpus akurat ze do neho nepridame kakao :)\\r\\n\\r\\n\\r\\novocny krem si pripravime takto: do misky ktroa sa da zavriet dame vsetky prisady ako su pudingy ktore sa nevaria vanilkove 2 kompoty mandariniej cele aj zo stavou a 2 slahacky,mierne pomiesame a mysku zatvorime a trasieme pokial sa nam neurobi krem :)\\r\\n\\r\\nparizsky krem si pripravime takto: do hrnaca si dame 2 slahacky a 2 cokoladky a na miernom ohni miesame pokym sa ckoklady nerozpustia nesmie to prevriet!!!!!potom to odstavime a 24 hodin nechame odstat potom vyslahame :)\\r\\n\\r\\n\\r\\nKed je vsetko upecene a a kremy pripravene tak si vyrezieme potrebny tvar dinosaura z papiera a vyrezeme podla sablony cokoladove korpusy a vrstvime z ovocnym kremom ked je potreba vyska urobena tak si vyzerieme hlavu z papiera a takisto povyrezavame biely korpus a vystvime z parizskym kremom.takto navrstvene plty nechame trochu zatuhnut a urobime si puncovinu z odreskou a kremu hrozienok a rumu :) Puncovinu pouzivame na 3D efekt krasne dotvarujeme na pozadovany tvar a nechame zase trochu zatunut! po zatuhnuti potrieme rozpustenou bielou cokoladou aby lepsie drzal fondan!
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (7) posledné: 6.4.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
![]() PRO INSPIRACI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (14) posledné: 7.6.2009, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |