
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cibuľové zemiakyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky * cibuľa * olej * balzamikový ocot * soľ * MČK POSTUP PRÍPRAVY Výýýýborná príloha k jedlám. A jednoduchá (pretože napriek tomu, že varím už roky, nemám dôveru k ničomu komplikovanému:-)) Takže: cibuľu (veľa) nakrájame na plátky a na oleji trošku tepelne ponamáhame, kým nezozlatne. Potom do nej šupneme balzamikový ocot. Toho nie veľa, keďže má výraznú chuť. Množstvo neviem odhadnúť, podľa toho, koľko je cibule, treba si nájsť vlastnú mierku, koľko octu to znesie... možno 1PL? Možno ešte menej? Skúšajte :-) A teraz už len šupneme do vymasteného pekáča jednu vrstvu zemiakov predtým trochu obvarených v slanej vode, na to všetku cibuľu a zakryť druhou vrstvou zemiakov. Môžeme pokoreniť. Dáme do rúry až kým zemiačky nezmäknú a na vrchu nemajú peknú farbu. Podávame ako prílohu k mäsku, alebo len tak. Mňam :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko na horčiciPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé (ale pokojne aj kuracina) * soľ * MČK * hladká múka * horčica (plnotučná alebo dijonská - tie mám vyskúšané, ale podľa mňa môže byť akákoľvek) * olej na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Tento spôsob prípravy vždy robievala moja mamka, dodnes ho milujem... Je to výborné a rýchle. Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán obalíme v hladkej múke, potom obe strany natrieme vrstvou horčice a opäť šup do múky. Potom už len vyprážame na horúcom oleji, kým mäsko nemá peknú zlatú farbu (a samozrejme nezmäkne). Odporúčam piecť na nelepivej panvici, keďže ten "poťah" by mal na inom povrchu tendenciu sa lepiť a pripaľovať. Je to len minútka, ale zmení Vám život :-))) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 1.11.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |