
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Estónsky kringelPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na 2 ks: 600 g polohrubej múky. 1 čaj. lyž. soli, 240 ml. vlažného mlieka, 30 g droždia, 60 g rozpusteného masla, 2 vaječné žĺtky, 2 pol. lyžice cukru. Plnka: 100 g mäkkého masla, 8 pol. lyžíc cukru, 6 čaj. lyž. škorice. POSTUP PRÍPRAVY Tu je origoš recept aj s postupom, ktorý mám od M. Brydovej http://www.justlovecookin.com/2011/11/estonian-kringel.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2014, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() PikantPOTREBNÉ PRÍSADY Na túto dobrotu budeme potrebovať: 2 kg kápie, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 5-10 feferóniek, 2 dcl octu, 2 dcl oleja, 200 g cukru, 1 deko. POSTUP PRÍPRAVY Kápiu, paradajky, cibuľu a feferónky pokrájame na kúsky, rozvaríme a rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Do vzniknutej zmesi pridáme ocot, olej, cukor a deko a varíme 1 hodinu. Naplníme do poharov a sterilizujeme aby chytili viečka. Táto nátierka je výborná na chlieb, hrianky, pizzu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2011, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Pečený bôčikPOTREBNÉ PRÍSADY Na tento recept potrebujeme bravčový bôčik bez kosti - množstvo podľa počtu hladných krkov. Ďalej budeme potrebovať 6-10 strúčikov cesnaku a 1 lyžicu vegety, 1 lyžicu horčice a 1 lyžicu mletej červenej papriky. POSTUP PRÍPRAVY Bôčik si 24 hodín pred pečením potrieme roztlačeným cesnakom. Dáme ho na pekáč, podlejeme vodou, prikryjeme a upečieme do mäkka. Pred dopečením potrieme pastou, ktorú si urobíme z vegety, horčice a papriky a dopečieme do chrumkava, už otvorené. Najlepší je už vychladnutý, nakrájaný na tenké plátky s uhorkami, alebo horčicou a čerstvým chlebom. Viem že je to nezdravé, ale strášne moc dobré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2012, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Zlepované rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám od svojej babičky a i keď sa pôvodne volá medvedie tlapky, my sme si ho pomenovali mňam-mňam, lebo to bol náš najobľúbenejší. Na cesto potrebujeme: 250 g práškového cukru, 350 g hladkej múky špeciál, 250 g masla, 2 vaječné žĺtky, 2 lyžice kakaa, 5 lyžíc mletých orechov, práškový a vanilkový cukor na obalenie. Na krém 2-3 celé vajcia, 4-5 lyžíc mlieka, 1 lyžica kakaového pudingu, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, nakoniec 250 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: maslo si nastrúhame, pridáme cukor, žĺtky, kakao, orechy, múku a vypracujeme cesto, ktoré si necháme odstáť. Zatiaľ si vymastíme formičky (ja používam rozpustenú ceru), ktoré potom naplníme cesto, nie veľmi plné a upečieme ich na plechu v rúre piri 200 °C. Ešte teplé ich povyklapujeme a obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. Krém: nad parou uvaríme vajcia, mlieko, puding a cukor na hustú kašu, do vychladnutého vmiešame 1 maslo. Kto si chce krém zjednodušiť, môže miesto varenia krému použiť nutelu a tú vymiešať s maslom. Rohlíčky natrieme krémom a vždy spojíme 2 spolu. Nechám trošku odležať, aby sa nám tuk z krému vpil do rohlíčkov a boli mäkšie. Nakoľko je tento recept trošku pracný, robievam ho len na vianoce a výnimočné príležitosti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2011, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Prsty z lineckéhoPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky špeciál, 2 vaječné žĺtky, 50 g práškového cukru, 150 g palmarinu, trošku prášku do pečiva, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Z prísad si vypracuejeme cesto, necháme trošku odpočinúť, zatiaľ si uvaríme mandle, ošúpeme ich a rozpolíme. Z lineckého si odlamujeme malé kúsky, ktoré tvarujeme do valčekov, na jeden koniec dáme mandľu a nožíkom urobíme zárezy aké máme na prstoch. Upečieme, po vychladnutí "dozdobíme" ríbezľovým lekvárom. Ja som ho zmiešala s lekvárom z čiernej bazy, aby bola "krv" tmavšia. Super receptík na halloween. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 27.11.2012, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |