Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
6vajka, 6lyz.polohruba muka ,6lyz.cukor, 2kysle smotany ,1slahacka, vanilkovy cukor, cukor podla chuti ,zelatinovy stuzovac ,ovocie, lekvar na roladky
POSTUP PRÍPRAVY
Takze mile gazdinky toto je velmi jednoduche a vypada to pekne a iste bude chutit.\r\n\r\nUpecieme si dve roladky piskotove z 3 vajec a tie natrieme lekvarom aky mame,ja som dala marhulovy a zvynieme,narezeme na asi 2cm kusky,Dalej do sklenenej misky vacsej alebo umelej je jedno aku mate vystelieme ju foliu ,alobalom tak aby cela miska bola vystlana.Narezanu roladu pekne poukladame na dno celej misky tak aby sme vlastne vystlali celu misku a nechame si aj navrch ako priklop:o)to bude vlastne spodok az nam charlota stuhne.Urobime si plnku:2pochutkove smotany ,slahacka vyslahana je jedno ci klasicka,alebo praskova,vanilkovy cukor,cukor podla chuti a nakoniec do toho vmiesame zelatinovy stuzovac DR.Oetker rozmiesany v stave alebo vode a ovocie podla chuti.Tuto masu pekne vylejeme do misky vystlanou roladkami a pekne zarovname a zvysne roladky pekne poukladame na vrch.Vlozime najlepsie na noc do chladnicky a na dalsi den pekne otocime na tanier a vyklopime.stiahneme foliu.Mozeme papat.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (21) posledné: 15.4.2010, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
![]() PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Fotit som to nestihla ale asi si najmem fotografa,takze nabuduce aj s fotopotupom:o)
POSTUP PRÍPRAVY
ODPALOVANE CESTO- VENCEKY
Potrebujeme na cesto: 250ml vody,stipka soli,100g masla (Hera),150 g hladka muka,4 vajcia,tuk na vymastenie plechu alebo mastny papier.
Plnka do vencekov:500ml mlieko,2 vanilkove pud.,vanil.cukor,150g Hery alebo masla.
Postup:Do hrnca dame varit vodu s tukom,solou pokial nam to nezovrie.Pridama naraz hladku muku a miesame pokial sa nam krudky nerozmiesaju a vznikne husta hmota ,ktora sa nam musi odlepovat od hrnca.Miesame aby sa nam cesto nepripalilo asi 3 minutky.Po vychladnuti do cesta postupne po jednom zapracujeme vajicka,cesto musi byt uplne hladke ja vymiesam rucnym mixerom.Cesto dame do cukrarenskeho vrecuska a vytvarame venceky ja robim kruh venceka dvakrat na seba.Supneme do truby a pecieme vo vyhriatej rure 200 stupnov ,10 minut,pozor toto je dolezite,rura sa nesmie otvarat az po 10 minutkach mozeme skontrolovat,inac by nam venceky splasli,potom stiahneme teplotu na nizzsiu a venceky susime pokial nie su pekne ruzove.Po upeceni venceky nechame vychladnut a potom rozrezeme.naplnime kremom ,ktory si uvarime z mlieka a pudingu,cukru pridame podla chuti.Do vychladnuteho pudingu pripiesme zmeknute maslo a vymiesame krem.Plnime venceky.Povrch vencekov ozdobime lubovolne ci cokoladovou,cukrovou polevou alebo poprasime cukrom.Ja tieto venceky robievam z dvojitej davky. Zobraz viac ...
PISKOTOVA ROLADA
4 vajcia 4 lyzice cukor praskovy 4 lyzice polohruba muka
Postup:Vslahame tuhy sneh s cukrom,do ktoreho postupne primiesame zltky a napokon po lyziciach muku.Ja pridam do cesta aj lyzicu oleja a vody zada sa mi lepsie.ale nemusite.Na plech vystlany mastnym papierom vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme a dame piect do vyhriatej rury 180c asi na 10-15 minut.Ceto sa nam nesmie lepit na prsty ak je povrch suchy mozeme vybrat.Roladu este teplu stocime s papierom a nechame vychladnut,potom ak vychladne roladku roztocime a dame papier pekne dole.Mne sa najlepsie osvedcil mastny papier na pecenie Tesco ten je najlepsi ine sa mi tazsie davali dole.Inac roladku mozete stocit aj v navlhcenej utierke ak papier nemate ale treba vymastit plech klasicky tuk a muka.Upecene roladky natrieme lekvarom aky mame radi,malinovy,marhulovy ,nutela alebo aj nieakym kremom.Potom roladku psypeme praskovym cukrom alebo coko,polevou.
ZAMATOVA ROLADA
Potrebujeme:6 vajec,5 lyzic krystal cukor,3 lyzicky kakao,1/2 soda bicarbona.
Postup:Bielka vyslahame s cukrom do tuheho snehu,postupne pridame zltka ,muku,kakao a sodu,Vylejeme na plech vystlany mastnym papierom a upecieme.Hned zrolujeme.Po vychladnuty dame dole papier.Ja do cesta pridam aj dve lyzice polohrubej muky nakolko sa mi stava,ze sa ta rolada trha ked davate dole papier,takze istota a na chuti jej to neuberie. Plnka:500 ml mlieko,5-6 lyzic polohruba muka,stipka soli,vanilkovy cukor,praskovy cukor 6 lyzic ale davam podla chuti kto ma rad sladsie da viac,1 vajce,250g maslo ja davam Heru.2 lyzice kakao.
Do mlieka dame muku ,vajce,sol,vanylkovy cukor a uvarime hustu kasu ak sa nam narobia hrudky rozmixujeme,Miesame poriadne aby sa nam masa neprihoreala lebo nam to zhustne takze hrudiek sa nezlaknite.Potom do vychladnuteho vmiesame Heru vymiesanu s praskovym cukrom.Mozeme mixerom ak mame hrudky krem bude jemnejsi.Tato davka kremu je na dve roladky takze pekne si rozvynieme upecene platy a natrieme najprev svetly a potom do zvysku primiesame kakao a natrieme na svetly krem tmavy,.Roladky zvynieme a potrieme cokoladovou polevou a dame stuhnut do chladnicky.
PUNCOVY ZAKUSOK
Mam viac receptov na puncak ale tento je podla mna najsamlepsi ako z obchodu:o)
Takze potrebujeme:4 vajicka,4 lyzice cukor krystal,4 lyzice polohruba muka,troska vody,troska oleja.cesto ako na horeuvedene roladky piskotove. Tak isto vymiesame tuhy sneh z bielkov a cukru,pridame zltka,muku,troska vody a oleja a dame upect na plech vystlany mastnym papierom.takto upecieme 3 platy. Vchladnute platy potom stiahmeme z papiera a na spodny plat natrieme dzem,marhulovy alebo rybezlovy alebo aky mame. U varime si rozvar ,ktorym polejeme stredny plat cesta,ktory potrieme dzemom,vrchny uz nie len spodny a stredny.Takze rozvar si urobime nasledovne:Dame varit pol litra vody a pol kila cukru kristaloveho pokila nam rozvar nezovrie a cukor a nerozpusti,pridame 1 dcl rumu a potravinarsku farbu cervenu ak nemame dame sirup malinovy.Ak robime detom rum nemusi byt ale v takom velkom mnozstve sa to strati,je to pre aromu.Pridame aj puncovu aromu ak nemame nevadi ale dodava to ten puncovy efekt. Ak nam rozvar vychladne na spodny plat dame dzem a polozime stredny plat na ,ktory dame dalsi plat a opichame vidlickou a polejeme poriadne rozvarom nebojte sa,ze to bude mokre ono to vsiakne a kolacik bude stavnaty.Potom zas potrieme dzemoma dame treti plat.Potom navrch dame papier alebo foliu a zatazime niecim rovnomerne na noc aby sa nam kolacik nasiakol.Potom si urobime puncovu polevu,ja osobne kupujem Oeteker puncovu ta je uzasna a usetri nam cas a doda len bodku za tymto uzasnym zakuskom.ak nemame urobime si ju z 200 g praskovy cukor,2 lyzice vriaca voda,2 lyzice rumu alebo aroma puncova,rumova podla oka,farbiva stipka ak nemame sirup malinovy pre farbu.vymiesame hladku polevu.natrieme na kolacik a nechame stuhnut .pekne narezeme a spapame.
Dufam,ze z tychto receptikov vyndete ak nie kludne dajte vediet,vysvetlim.Pisala som ich z hlavy tak dufam,ze je to zrozumitelne napisane.Prajem prijemne pecenie.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (19) posledné: 21.10.2009, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |