
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelové veľhoryPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250ml studenej vody, 150g bravčovej masti, 150g hladkej múky, 6vajec Plnka: 450g kryštálového cukru, 1200ml mlieka, 180g Zlatého Klasu, 3lyžicke kakaa, 300g palmarinu, 500ml smotany na šlahanie, 2stužovače POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Do vody dáme masť a spolu povaríme. Potom pomaly za stáleho miešania pridávame múku.Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej masy po jednom pridávame vajcia a dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a jednotlivo ich upečieme na vymastenom plechu jemne pokropenom studenou vodou. Cesto rozotieme na celú plochu a takisto ho pokropíme vodou. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220stupňov cca 20min. Po upečení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Plnka: Cukor skaramelizujeme v hlbokej panvici. Potom pomaly pridávame 600ml mlieka a spolu premiešame. V inej nádobe rozmiešame v 600ml mlieka Zlatý Klas, kakaový prášok a prilievame do karamelovej masy. Spolu uvaríme na hustý puding, necháme vychladnúť.Do vychladnutej masy pridáme zmäknutý palmarin a premiešame. Smotanu so stužovačom ušlaháme dotuha. Na jeden plát rozotrieme karamelovú plnku, naňu dáme vyšlahanú šlahačku a prikryjeme druhým plátom cesta. Koláč posypeme práškovým cukrom a odložíme na pár hodín na chladné miesto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2009, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:240g hladkej múky, štipka soli, 150g palmarinu, 1/2balíčka vanilkového cukru, ,2 žĺtky, 80g práškového cukru, citrónová kora. Lekvár na lepenie a práškový cukor na obalovanie POSTUP PRÍPRAVY Múku, soľ, práškový a vanilkový cukor zmiešame...pridáme zmäknutý tuk a žĺtka a citrónovú kôru. Vypracujeme cesto a dáme na hodinku oddýchnuť do chladu. Cesto vyvaľkáme na cca 2-3mm a povykrajujeme rôzne tvary...použite skôr menšie vykrajovačky. Do polovice vykrojíme dierku. Uložíme ich na vymastený a pomúčený plech, upečieme a vychladnuté zlepíme lekvárom a obalíme cukrom. Ak Vám chutia linecké koláčiky...odporúčam min. dvojitú dávku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.1.2017, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |