. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

NÁPOJE, DRINKY

Pearl Harbor



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cl vodky, 2 cl melónového likéru, ananásový džús, ľad

POSTUP PRÍPRAVY

V šejkri zmiešajte vodku, likér, ľad a krátko pretrepe. Výsledný nápoj sceďte cez sitko do pohára a doplňte ho vychladeným ananásovým džúsom. Pite na ex!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Cosmopolitan



POTREBNÉ PRÍSADY

4 cl vodky, 4 cl cointreau, 2 cl brusnicového džusu, 1 strik limetovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny pretrepte 30 sek. s drveným ľadom v šejkri, až sa ľad mierne rozpustí a vznikne triešť. Mrazivý drink nalejte do vychladeného pohára na martini a ozdobte kôrou z limety alebo citrónu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Martini go-go la vita



POTREBNÉ PRÍSADY

4 cl martini bianco, 4 cl vychladeného pomarančového džúsu, 4 cl sódovky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny naleje do šejkra a 30 sek. ním poctivo trepe. Pohár na martini dajte na 15 min. pred akciou do mrazničky, až je potiahnutý inovaťou. Zmes potom do nej nalejte a pridajte ľad.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Slovenská pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, kečup (alebo podobnú omáčku), 150 g tvrdého syra, 150 - 200 g šunky (salámy), mleté čierne korenie, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkajte natenko tak, aby bolo čo najväčšie , ale aby sa netrhalo. Potrite ho kečupom po celej ploche, potom cesto posypte pripravenou zmesou z postrúhaného syra, šunky (salámy), korenia a roztlačeného cesnaku. Cesto zrolujte (ako roládu), potrite rozšľahaným vajcom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte pri 220 - 230 °C v strede rúry.

TIP: Plech nepotierajte ani naň nesypte múku, ale môžete použiť papier na pečenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Pizza so šunkou a dusenými hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na pizzu, paradajkový pretlak, cesnak, šunka, plátky dusených húb, olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto potreté paradajkovým pretlakom (ochuteným pretlačeným cesnakom), posypte na rezance pokrájanou šunkou, plátkami húb, pokrájanými olivami a upečte v dobre vyhriatej rúre. Podávajte s kečupom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rímska pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, 1 malá konzerva šampiňónov, 2 PL masla (tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferóniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, trochu vegety, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpáľte v hrnci a opražte v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte strúčiky cesnaku rozotrite so soľou a krátko opražte. Potom pridajte olúpané paradajky, osoľte, okoreňte čiernym korením a vegetou a spolu varte, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpte a nakrájajte na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny nechajte dobre odkvapkať. Pripravte si olivy, vajcia olúpte a nakrájajte na kolieska a feferónky umyte.
Cesto vyvaľkajte, rozdeľte do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložte prísady. Posypte syrom, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 15 - 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kráľovské letné kura



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 väčšie kurča 100 g šunky 5 paradajok 1 malú cuketu 2 červené papriky ¼ kg malých cibuliek hrsť čerstvého tymianu alebo bazalky soľ mleté čierne korenie podľa chuti 2 PL olivového oleja 0,15 l bieleho vína 1 PL Solamylu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

Kurča umyte, osušte, posoľte zvonku i zvnútra, potrite olejom, okoreňte a nechajte v chlade odležať aspoň hodinu. Potom vložte do vyhriatej rúry a pečte asi hodinu. Počas pečenia polievajte kurča výpekom, a keď už chytá zlatistý nádych, pridajte očistené celé cibuľky, posekaný tymian alebo bazalku a pečte ďalej. Po chvíli pridajte očistenú papriku nakrájanú na rezance, cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešajte s cibuľkou a šťavou z výpeku. Kurča obložte nakrájanou šunkou a dajte do rúry dopiecť. Len čo je upečené, horúce kurča so zeleninou vyberte z rúry, ihneď ho polejte vínom vymiešaným so Solamylom a nechajte 2 - 3 min. v rúre prejsť chuťami. Podávajte s novými zemiakmi uvarenými vcelku, bohato posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Čokoládové kura



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 kura 3 paradajky 2 cibule 5 dkg arašidov 5 dkg mandlí 6 dkg horkej čokolády olej 4 sušené chilli papričky mletá škorica ½ PL oregana cesnak 1 PL sezamových semienok soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

Kurča uvarte v slanej vode. Chilli papričky sparte v horúcej vode a nasekajte na malé kúsky. Paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na kolieska a cesnak na plátky. Arašidy a mandle tiež sparte a nasekajte. Všetko toto okrem kurčaťa a čokolády dajte do ½ vývaru z kurčaťa, dobre zamiešajte a varte 20 min. Tento vývar potom rozmixujte na kašičku. Rozpáľte olej a kašičku na ňom ešte varte 5 - 10 minút. Pridajte trochu škorice a oregana. Potom do toho rozdrobte čokoládu. Keď sa vám rozpustí (asi za 20 sek.) dajte do tejto kašičky kurča a panvicu prikryte. Stačí ho v nej iba trochu prihriať.

TIP: Keby bola omáčka hustá pridajte do nej ešte trochu vývaru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu