
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
NÁPOJE, DRINKY |
Pearl HarborPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cl vodky, 2 cl melónového likéru, ananásový džús, ľad POSTUP PRÍPRAVY V šejkri zmiešajte vodku, likér, ľad a krátko pretrepe. Výsledný nápoj sceďte cez sitko do pohára a doplňte ho vychladeným ananásovým džúsom. Pite na ex! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
CosmopolitanPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl vodky, 4 cl cointreau, 2 cl brusnicového džusu, 1 strik limetovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny pretrepte 30 sek. s drveným ľadom v šejkri, až sa ľad mierne rozpustí a vznikne triešť. Mrazivý drink nalejte do vychladeného pohára na martini a ozdobte kôrou z limety alebo citrónu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Martini go-go la vitaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl martini bianco, 4 cl vychladeného pomarančového džúsu, 4 cl sódovky POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny naleje do šejkra a 30 sek. ním poctivo trepe. Pohár na martini dajte na 15 min. pred akciou do mrazničky, až je potiahnutý inovaťou. Zmes potom do nej nalejte a pridajte ľad. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Slovenská pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, kečup (alebo podobnú omáčku), 150 g tvrdého syra, 150 - 200 g šunky (salámy), mleté čierne korenie, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkajte natenko tak, aby bolo čo najväčšie , ale aby sa netrhalo. Potrite ho kečupom po celej ploche, potom cesto posypte pripravenou zmesou z postrúhaného syra, šunky (salámy), korenia a roztlačeného cesnaku. Cesto zrolujte (ako roládu), potrite rozšľahaným vajcom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte pri 220 - 230 °C v strede rúry. TIP: Plech nepotierajte ani naň nesypte múku, ale môžete použiť papier na pečenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Pizza so šunkou a dusenými hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY cesto na pizzu, paradajkový pretlak, cesnak, šunka, plátky dusených húb, olivy POSTUP PRÍPRAVY Cesto potreté paradajkovým pretlakom (ochuteným pretlačeným cesnakom), posypte na rezance pokrájanou šunkou, plátkami húb, pokrájanými olivami a upečte v dobre vyhriatej rúre. Podávajte s kečupom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Rímska pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, 1 malá konzerva šampiňónov, 2 PL masla (tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferóniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, trochu vegety, soľ POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpáľte v hrnci a opražte v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte strúčiky cesnaku rozotrite so soľou a krátko opražte. Potom pridajte olúpané paradajky, osoľte, okoreňte čiernym korením a vegetou a spolu varte, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpte a nakrájajte na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny nechajte dobre odkvapkať. Pripravte si olivy, vajcia olúpte a nakrájajte na kolieska a feferónky umyte. Cesto vyvaľkajte, rozdeľte do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložte prísady. Posypte syrom, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 15 - 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kráľovské letné kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 väčšie kurča 100 g šunky 5 paradajok 1 malú cuketu 2 červené papriky ¼ kg malých cibuliek hrsť čerstvého tymianu alebo bazalky soľ mleté čierne korenie podľa chuti 2 PL olivového oleja 0,15 l bieleho vína 1 PL Solamylu POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kurča umyte, osušte, posoľte zvonku i zvnútra, potrite olejom, okoreňte a nechajte v chlade odležať aspoň hodinu. Potom vložte do vyhriatej rúry a pečte asi hodinu. Počas pečenia polievajte kurča výpekom, a keď už chytá zlatistý nádych, pridajte očistené celé cibuľky, posekaný tymian alebo bazalku a pečte ďalej. Po chvíli pridajte očistenú papriku nakrájanú na rezance, cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešajte s cibuľkou a šťavou z výpeku. Kurča obložte nakrájanou šunkou a dajte do rúry dopiecť. Len čo je upečené, horúce kurča so zeleninou vyberte z rúry, ihneď ho polejte vínom vymiešaným so Solamylom a nechajte 2 - 3 min. v rúre prejsť chuťami. Podávajte s novými zemiakmi uvarenými vcelku, bohato posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čokoládové kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 kura 3 paradajky 2 cibule 5 dkg arašidov 5 dkg mandlí 6 dkg horkej čokolády olej 4 sušené chilli papričky mletá škorica ½ PL oregana cesnak 1 PL sezamových semienok soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kurča uvarte v slanej vode. Chilli papričky sparte v horúcej vode a nasekajte na malé kúsky. Paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na kolieska a cesnak na plátky. Arašidy a mandle tiež sparte a nasekajte. Všetko toto okrem kurčaťa a čokolády dajte do ½ vývaru z kurčaťa, dobre zamiešajte a varte 20 min. Tento vývar potom rozmixujte na kašičku. Rozpáľte olej a kašičku na ňom ešte varte 5 - 10 minút. Pridajte trochu škorice a oregana. Potom do toho rozdrobte čokoládu. Keď sa vám rozpustí (asi za 20 sek.) dajte do tejto kašičky kurča a panvicu prikryte. Stačí ho v nej iba trochu prihriať. TIP: Keby bola omáčka hustá pridajte do nej ešte trochu vývaru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |