. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika K. (Monchichita) ID 88482
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.3.2009
Naposledy: 3.6.2018 21:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

RYŽA A CESTOVINY

Omáčka na špagety so sójovým granulátom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček sójového granulátu, 2 cibule (alebo 1 veľká), bujón, 1 konzerva bielej fazule v paradajkovej omáčke, 1 veľký pretlak, kečup, olivy, cesnak, bazalka, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si prichystám všetky suroviny. Z 1 kocky bujónu (ja používam slepačí) si urobíme vývar a vsypeme doň granulát. Chvíľku povaríme, aby bol mäkký a potom už vypnuté necháme len tak pod pokrievkou napučať. Cibuľku nakrájam na kocky, olivy na kolieska a očistím si asi tak 4 strúčiky cesnaku.
Na oleji orestujeme cibuľku do sklovita a keď už je, všetky suroviny do nej naraz pridáme. Konzervu fazule, pretlak, trochu kečupu, napučaný granulát, nakrájané olivy a necháme spolu prevrieť. Potom už len dochutíme cesnakom (my to máme radi cesnakové), bazalkou, soľou, trochou mletého čierneho korenia a ak treba tak dosladíme kečupom. Podávame so špagetami a nastrúhaným syrom. /fazuľka tu chutí ako sójové bôby v klasickej morca delle/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Kapustové posúchy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 2 vajíčka, mlieko, 150 ml oleja + olej na vyprážanie, 1 droždie, cukor, soľ, 1 sáčok (kg) kyslej kapusty, slaninka, 1 konzerva šampiónov, vegeta, sladká paprika, rasca, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme kapustovú plnku. Slaninku si nakrájame na kocky a dáme na troške oleja opiecť, keď bude slaninka opečená, pridáme kapustu a hubky z konzervy. Podlejeme trochou vody, ochutíme vegetou, rascou, trochou mletého čierneho korenia a zafarbíme sladkou paprikou. Dusíme, kým kapustička nebude mäkká a potom necháme plnku vychladnúť.
Ďalej si pripravíme klasické kysnuté cesto (ale na slano! Bez cuku! Cukor ide len do kvásku) . Do hrnčeka zarobíme kvások a necháme ho pekne na teplom mieste vyrásť. Do misy dáme trištvrte kila múky, 2 vajíčka, 150 ml oleja, 1 malú lyžičku soli, už vyrastený kvások a mliečko podľa potreby. Zarobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom si cesto na doske rozvaľkáme a veľkým (naozaj veľkým) pohárom alebo hrnčekom vykrajujeme kruhy. Lyžicou dáme na vykrojené cesto kapustovú plnu, prehneme polku cestička a kraje spojíme. Robím ich vlastne do takých polmesiačikov. Ale dajte si pozor, aby ste nedávali plnku s veľkým množstvom šťavy, inak budete mať cesto mokré. Je lepšie si plnku trošku vyžmíkať. Keď už máme cestíčko naplnené, vypražíme posúchy z oboch strán na miernom ohni a hotové položíme na servítku, nech nám prebytočný tuk odsaje. Mne ich z tejto dávky vyjde asi tak 20 a sú fakt dobré a sýte! Najlepšie chutia, keď sú ešte teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.5.2011, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Syrová cestovina so sójou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík cestovín (kolienka), 1 stredne veľká cibuľa, 1 balíček sójového granulátu/drte, 1 kocka slepačieho bujónu, majoránka, soľ, korenie, olej, vegeta, 2 kelímky kyslej smotany, syrokrém (ja používam karičku), mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Kolienka si uvaríme podľa návodu. (klasika v osolenej vode kým nie sú al dente).
Zarobíme si 1/2 litra vývaru z bujónu, ktorý neskôr použijeme na podliatie. (Kľudne si ho urobte aj viac. Zíde sa)
Cibuľku si nakrájame na drobné kocky a orestujeme ju v menšom hrnci na troche oleja do sklovita. Do cibuľky pridáme sójový granulát a hneď zalejeme vývarom, tak aby sa nám granuláť vo vývare mohol podusiť. POZOR granulát toho do seba strašne veľa nasaje! Ak budete mať málo šťavy, pridajte vodu alebo ešte vývar. Podľa chuti osolíme, ovegetujeme, pridáme trochu korenia a dusíme až kým granulát nie je mäkký. Nakoniec doň pridáme majoránku (ja jej dávam hodne), chvíľku este povaríme a vypneme. Necháme trochu vychladnúť a zmes vylejeme do cestovín. (Ja dávam aj so šťavou, priateľ má rad, keď je cestovina šťavnatá, ale kľudne ju nemusíte dať všetkú. )
Do hrnčeka si dáme 2 kyslé smotany a celý syrokrém. (Niekedy pridám aj trochu mlieka, lebo obe prísady sú dosť husté.) Roztopíme za stáleho miešania na miernom ohni a vlejeme do cestoviny.
Všetko spolu dobre premiešame a môže sa jesť. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.2.2011, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu