. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana C. (zuci) ID 8434
.
mimibazar.sk/zucih
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.11.2006
Naposledy: 24.4.2025 20:55
Aktualizácia: 24.5.2013 19:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 138
RODINNÉ FOTOGRAFIE 123
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Makové pirohy!



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 35g droždia, 80g práškového cukru, 400g hrubej múky, 100g hladkej múky, 60g masla alebo rastl. tuku, 2 žĺtky, 3 pol. lyźice rumu, štipka soli, olej na vyprážanie a maková plnka. Maková plnka: 100g maku, 125ml mlieka, 40g prášk. cukru( môźe byť aj krupicový cukor)1 vanilka, 1 lyžica rumu, śtipka mletej škorice a citrónová šťava.

POSTUP PRÍPRAVY

V 100ml teplého mlieka rozmieśame lyžicu cukru a lyžicu hl. múky a kvasnice. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
Vymiešame tuk s cukrom, postupne pridáme źĺtky, preosiatu múku zmieśanú so štipkou soli, pridáme kvások a rum a so zvyšným mliekom vyplacujeme cesto.
Necháme kysnúť asi 45min.Ja nechávam aj viac- mne sa cesto moc nezdvihne, ani vám sa moźno moc nezdvihne, ale neĺakajte sa, pri vysmážaní pirohy krásne nafúknu a budú veĺké a vláćne....
Po vykysnútí si rukou namočenou v múke priamo z misky vyberám také trochy cesta- vo veĺkosti asi väčšej mandarinky, tento kusok si troška poprášim múkou- ale iba tak symbolicky, aby som sa celá cestom nepolepila a do stredu vložím menśiu polievkovu lyžicu plnky, preložím na polovicu a cesto uzavriem stlačením oboch krajov. Dávajte si ale pozor, aby ste nedali moc plnky, lebo keď sa vám cesto raz pretrhne, ťažko ho už spojíte a pri vypráźaní by sa mohol piroh vykakať- proste vám z neho plnka vyjde..... Takto urobený piroh nechajte na doske kysnúť dalších 15 minút. Ja to mám tak odsledované, źe kým naplníte z tejto dávky posledný piroh makom, tak od dorobenia toho prvého vám už tých 15 minút ubehne...takže ja nećakám a kým dorobím posledný piroh, zaćnem ich vysmáźať.
Do hrnca nalejeme asi 3-4cm oleja od dna a necháme rozpáliť....potom opatrne piroh na vareśke poloźíme do oleja a smažíme- piroh musí na oleji plávať.....prvé 2 necelé minútky pražime pod pokrievkou- to sa nám ten piroh zdvyhne s potom obrátime a smažíime druhú stranu. POZOR, neodchádzajte od smaźenia, pirohy sú hotové kozmickou rýchlosťou- smaźia sa ozaj 3 minutky...teda odhadom.Necháme odkvapkať od oleja a posypeme cez sitko prášk. cukrom.
Ak pridáte do cesta ten rum, pirohy vám vôbec nebudú piť olej....budú chutné a vláćne...dobrú chuť!
A ešte plnka, tú pripravíme tak, źe všetky potrebne suroviny zmiešame a necháme v hrnci za stáleho miešania zahriat- pozor, nie variť!!!Iba zahriať, aby sa nám to všetko krásne zmiešalo a mliećko sa vpylo.Všetko!Výsledok stojí za to!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový múčnik



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto :5 vajec, 25dkg prášk. cukru, 1 vanilka, 1dcl vody,1 dcl oleja,1 PDP ,25 dkg polohr. múky, kakao Krém: 1mlieka, 2 pudingy podľa vlastného výberu( najlepšie je jahodový)4 lyžice kryšt. cukru Na vrch: 2 pochúťkové kyslé smotany, 2 lyžice prášk. cukru, granko na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

5 žĺtkov ušlaháme s 25dkg prášk. cukru, pri šľahaní postupne pridávame 1dc vody .Zmiešame múku a PDP a postupne zapracujeme do vymiešaných žĺtkov. Nakoniec zapracujeme olej.

V druhej miske vymiešame tuhý sneh z bilekov a vanilky.

Potom obe masy opatrne spojíme tak, že zapracuje postupne bielka do žĺtkov.

Do jednej misky vlejeme 1/3 cesta a prifarbíme 2 lyźićkami kakaa.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.2.2009, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu