
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Makové pirohy!POTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 35g droždia, 80g práškového cukru, 400g hrubej múky, 100g hladkej múky, 60g masla alebo rastl. tuku, 2 žĺtky, 3 pol. lyźice rumu, štipka soli, olej na vyprážanie a maková plnka. Maková plnka: 100g maku, 125ml mlieka, 40g prášk. cukru( môźe byť aj krupicový cukor)1 vanilka, 1 lyžica rumu, śtipka mletej škorice a citrónová šťava. POSTUP PRÍPRAVY V 100ml teplého mlieka rozmieśame lyžicu cukru a lyžicu hl. múky a kvasnice. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Vymiešame tuk s cukrom, postupne pridáme źĺtky, preosiatu múku zmieśanú so štipkou soli, pridáme kvások a rum a so zvyšným mliekom vyplacujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45min.Ja nechávam aj viac- mne sa cesto moc nezdvihne, ani vám sa moźno moc nezdvihne, ale neĺakajte sa, pri vysmážaní pirohy krásne nafúknu a budú veĺké a vláćne.... Po vykysnútí si rukou namočenou v múke priamo z misky vyberám také trochy cesta- vo veĺkosti asi väčšej mandarinky, tento kusok si troška poprášim múkou- ale iba tak symbolicky, aby som sa celá cestom nepolepila a do stredu vložím menśiu polievkovu lyžicu plnky, preložím na polovicu a cesto uzavriem stlačením oboch krajov. Dávajte si ale pozor, aby ste nedali moc plnky, lebo keď sa vám cesto raz pretrhne, ťažko ho už spojíte a pri vypráźaní by sa mohol piroh vykakať- proste vám z neho plnka vyjde..... Takto urobený piroh nechajte na doske kysnúť dalších 15 minút. Ja to mám tak odsledované, źe kým naplníte z tejto dávky posledný piroh makom, tak od dorobenia toho prvého vám už tých 15 minút ubehne...takže ja nećakám a kým dorobím posledný piroh, zaćnem ich vysmáźať. Do hrnca nalejeme asi 3-4cm oleja od dna a necháme rozpáliť....potom opatrne piroh na vareśke poloźíme do oleja a smažíme- piroh musí na oleji plávať.....prvé 2 necelé minútky pražime pod pokrievkou- to sa nám ten piroh zdvyhne s potom obrátime a smažíime druhú stranu. POZOR, neodchádzajte od smaźenia, pirohy sú hotové kozmickou rýchlosťou- smaźia sa ozaj 3 minutky...teda odhadom.Necháme odkvapkať od oleja a posypeme cez sitko prášk. cukrom. Ak pridáte do cesta ten rum, pirohy vám vôbec nebudú piť olej....budú chutné a vláćne...dobrú chuť! A ešte plnka, tú pripravíme tak, źe všetky potrebne suroviny zmiešame a necháme v hrnci za stáleho miešania zahriat- pozor, nie variť!!!Iba zahriať, aby sa nám to všetko krásne zmiešalo a mliećko sa vpylo.Všetko!Výsledok stojí za to! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Pudingový múčnikPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto :5 vajec, 25dkg prášk. cukru, 1 vanilka, 1dcl vody,1 dcl oleja,1 PDP ,25 dkg polohr. múky, kakao Krém: 1mlieka, 2 pudingy podľa vlastného výberu( najlepšie je jahodový)4 lyžice kryšt. cukru Na vrch: 2 pochúťkové kyslé smotany, 2 lyžice prášk. cukru, granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 5 žĺtkov ušlaháme s 25dkg prášk. cukru, pri šľahaní postupne pridávame 1dc vody .Zmiešame múku a PDP a postupne zapracujeme do vymiešaných žĺtkov. Nakoniec zapracujeme olej. V druhej miske vymiešame tuhý sneh z bilekov a vanilky. Potom obe masy opatrne spojíme tak, že zapracuje postupne bielka do žĺtkov. Do jednej misky vlejeme 1/3 cesta a prifarbíme 2 lyźićkami kakaa. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.2.2009, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |