končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
SLADKÉ JEDLÁ |
**FRENCH TOAST**POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 ks bieleho chleba, trochu mlieka, vanilkový cukor (ak to chcete mať naozaj originálne, tak hnedý cukor a pol vyskrabaného lusku vanilky), 2 vajcia, štipka soli, maslo alebo rastlinný tuk; no a teraz čo vás napadne (ale už nemusíte dávať nič, poďla chuti) - citrónová kôra alebo šťava, škorica,... POSTUP PRÍPRAVY kuk na fotopostup :) *na ozdobenie: jahôdky, mäta, oriešky, javorový alebo zlatý sirup, ovocný sirup, čokoláda, šľahačka... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2009, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Bojíte sa kysnutého cesta?PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY PRE INŠPIRÁCIU POSTUP PRÍPRAVY Nie každý sa kamaráti s kysnutým cestom... Hlavne asi tí, ktorí nemajú DP. Nechcem robiť reklamu, ale myslím že toto mnohým mamičkám pomôže. Používa sa to tak jednoducho ako prášok do pečiva (vôbec nemusíte čakať, kým vám cesto vykysne), teda len to pridáte do cesta namiesto droždia a rovno tvarujete koláčik, pizzu,... a rovno to takto šupnete do trúby. Ono vám to krásne vyrastie v trúbe a má to takú štruktúru, ako keby ste tam dali droždie a čakali hodiny:) Nie je to samozrejme liek na všetko:) Je to len približne na 300g múky a síce to krásne vonia (podľa mňa), no neviem si to predstaviť v niečom slanom. No asi treba len oskúšať:) Do komentárov pridám dva linky receptov, v ktorých som to vyskúšala a robila som ich už niekoľko krát a stále sa to super podarilo a koláčiky boli úplne úžasné:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 26.2.2009, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úžasný karamelový puding s croissantamiPOTREBNÉ PRÍSADY PRE KARAMELOHOLIKOV :):) 100 g kryšt. cukru, trochu vody, 125 ml sladkej šľahačkovej smotany, 125 ml mlieka, 2 rozmiešané vajíčka, 2-4 croissanty, maslo na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY Ďalší skvelý receptík od Nigelly Lawson. Dúfam, že sa na mňa nepohnevá, že ich tu dávam:) Ale keď tento je tak úúúúžasný... Bohužiaľ, opäť nemám svoje foto:( Tak aspoň to Nigelline:) Inak ďalšia výhoda je, že môžte využiť nespotrebované sladké croissanty, či už plnené alebo nie. Ak ich nemám, pridávam vianočku a tiež je to skvelé. Ona odporúča, aby to pečivko nebolo veľmi čerstvé, ale ja mám lepšie skúsenosti s čerstvejším, tak neviem... Záleži na tom, aké máte. Avšak splesnivené naozaj neodporúčam:) POSTUP: Kryšt. cukor si rozpustíme v troche vody. Vtip je v tom, že to nesmiete miešať! Necháte to voľne rozpustiť na karamel (asi tak 3-5 min). Ak ste veľmi nervózne, môžte trochu s tým hrncom pootáčať, aby sa to veľmi neprichytávalo:) Keď už máme krásny zlatý karamel, stiahneme oheň na minimum a pridáme smotanu a mlieko (najlepšie plnotučné). Nebojte sa ak to začne veľmi bublať. Teraz to už môžte začať miešať až kým nevznikne taký krémik. Dajte to preč z ohňa a vmiešajte do toho 2 vajíčka. Pripravte si ohňovzdornú misku (viď obr.:), vymažte ju masielkom a natrhajte tam croissanty (alebo teda čo už máte). Zalejte to tou karamelovou zmesou a ak máte to pečivko veľmi suché, nechajte to pár minút postáť (aby sa to napilo). Vložte to do predhriatej trúby na 180 stupňov na asi 20 min, až kým to nemá krásnu zlatú kôrku. Je to síce dosť kalorické, no ak máte zlú náladu, toto vám ju 100% zdvihne!!:) Možno aj preto, že je to tak jednoduché. A hodí sa to napr. aj ako skvelé raňajky pre vášho milovaného:). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.1.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najjednoduchšie a pritom najlepšie SUFLÉPOTREBNÉ PRÍSADY PRE 4 ČOKOHOLIKOV:) 100g horkej čokolády, 90g masla (hery), 40g hl. múky, 120g kryšt. cukru (môže byť aj hnedý), 3 vajcia, vanilková esencia (alebo nahraďte časť kryšt. cukru vanilkovým cukrom), maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formičiek POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista (šľaháme aspoň nejakých 5 min, pokiaľ nemáme nadýchanú žltú zmes). Do vajcovej zmesi postupne pomaly zašľaháme vychladenú čokoládovú zmes a preosiatu múku. Vznikne taký krémik:) Neochutnávajte!!:) Ohňovzdorné misky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou, rozdelíme do nich cestíčko a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 10 -12 min. V strede by to malo byť také trochu nedopečené, asi ako brownies. Podávame v tých miskách a ozdobené šľahačkou, ktorú môžeme posypať kakaom alebo škoricou. Vynikajúce to je aj na druhý deň, keď to necháme vychladiť v chladničke. Bohužiaľ nemám foto, ale keď budem nabudúce robiť, vyfotím, sľubujem:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchý vanilkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY linecké cesto, krém z pudingu a masla, mandarínky, mandle, čokoláda, kokos... čokoľvek sa vám páči:) POSTUP PRÍPRAVY Upečieme si linecké cesto a spravíme krém (postup a prísady mám napísané pri svojej Ovocnej tortičke - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11577 ). Na dno upečeného korpusu podávame odkvapkané kompótové mandarínky a natrieme to krémom až po okraj. Vrch ozdobíme plátkami mandlí, čokoládou (ja som v tej rýchlosti použila len hnedú farbu v tube z Lidlu, no posypala som to ešte kúskami čokoládky) a zlatými guličkami a kokosom. Je to naozaj expresná torta, ale všetkým veeeeľmi chutila. Ak sa naozaj ponáhľame, môžeme použiť len vanilkový krém zmiešaný s maslom od Dr.Oetkera ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ozdobené muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY vaše obľúbené mafinky, džemík a MMF POSTUP PRÍPRAVY Upečieme si mafinky, vychladené potrieme džemíkom a ozdobíme čímkoľvek z MMF:) Tie moje nie sú nič extra, ale každého to potešilo:) A každý sa potom s o to väčšou chuťou do mafiniek pustí! A také zdobenie zaberie max. pol hodku:) Aj keď musím priznať, že mňa veľmi nepotešila chuť MMF... bola na mňa príliš taká žuvačková...:( Ale marcipán je zase na mňa príliš pracný...:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mississippský čokoládový koláčik s *****POTREBNÉ PRÍSADY PRE ČOKOHOLIKOV:) cesto: 250g hl. múky, 125g masla (hery), 2 - 3 PL studenej vody. plnka: 200g čokolády na varenie, 125g masla (hery), 1 lyžička kávovej esencie, 3 vajcia, 150 ml smotany, 175g prírodného (hnedého) cukru. ozdoba: vyšľahaná šľahačka alebo roztopená čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cesto - spracujeme múku s maslom na mrveničku a pridáme vodu, aby vzniklo tvárne cesto. Na pol hodku ho dáme vychladiť. Potom si cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč (takú tu nižšiu - viď obr.:). Na cesto položíme alobal, ktorý naplníme fazuľami - na zaťaženie, aby okraje nespadli a cesto sa nevydulo. Pečieme asi 15 min. na 200 stupňoch. Zatiaľ si pripravíme plnku. Čokoládu rozlámeme na kúsky a spolu s maslom a kávovou esenciou (ja dávam trochu kávy rozpustenej v troške vody;) dáme roztopiť do panvice. Stále miešame a hneď ako sa všetko roztopí odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vajcia rožšľaháme, pridáme smotanu a cukor. Túto zmes pridáme do čokoládovej zmesi a premiešame. Do nedopečného korpusu nalejeme zmes (samozrejme sme už vybrali alobal a fazuľky:) a koláčik upečieme na 190 stupňoch 30-35 min - kým plnka nestuhne. Necháme vychladnúť a ozdobíme - buď vyšľahanou šľahačkou (to je taká letná verzia) alebo ako ja roztopenou čokoládou a zlatými guličkami (to je taká zimno-vianočná verzia:). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.11.2011, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Sladké prekvapenie :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY PRE INŠPIRÁCIU POSTUP PRÍPRAVY čokoládové košíčky, čokoládové srdiečka a dve srdiečkové tortičky ozdobené krémom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 25.2.2009, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Obyčajné linecké cesto: 240g hl.múky, 160g Hery, 80g prášk. cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, štipka kypriaceho prášku. Plnka: (závisí najmä od veľkosti upečeného korpusu) tri štvrte litera mlieka, 2 vanilkové pudingy (alebo jeden puding a jeden Zlatý klas), poďla chuti cukor a polku Hery ( teda ten kus, čo nám ostal z cesta:), alebo ak to chcete mať pevnejšie, tak pokojne aj celú. Ozdobenie: kompótové ovocie, želatína, čokoláda, guličky, stuha. POSTUP PRÍPRAVY V jednoduchosti je to linecký korpus naplnený krémom z vanilkového pudingu, vyšľahaného s maslom. Na tom je položené kompótové ovocie - ananás, čerešne, kiwi (to je samozrejme čerstvé:). Boky sú potreté čokoládou a ozdobené stuhou (nejedlou ;). POSTUP: Korpus: Vymiesime si linecké cesto (ak máte naň svoj overený recept, pokojne ho použite). Necháme ho chvíľu odležať v chladničke. Potom si vymažeme formu, vyvaľkáme si cesto a vložíme ho do nej tak, aby nám siahalo až k okrajom (odporúčam vyložiť takto upravené cesto alobalom, do ktorého nasypeme fazuľu alebo niečo podobné - na zaťaženie, aby nám okraje nespadli dole). Upečieme - približne 160 stupňov 20 min. Plnka: Uvaríme si v mliečku pudingy s cukrom a necháme naozaj dôkladne vychladnúť (ak sa vám nechce stále miešať, aby vám na ňom neostala kôrka, stačí položiť na vrch potravin. fóliu, ktorá sa po vychladení jednoducho zlúpne:). Vyšľaháme si heru s cukrom - opäť poďľa chuti a postupne do tejto zmesi zamiešame vychladený puding. Celú zmes dáme opäť chladiť, pokiaľ nám nevychladne korpus. Ozdoba: Necháme odkvapkať ovocie. Na spodok korpusu poskladáme mandarínky, vyplníme ho celý plnkou a navrch poskladáme ostatné ovocie. Cukrárskym vreckom (alebo čímkoľvek, čo vlastníte:) urobte okolo ovocia také kvetinky, či ako sato volá... (viď. obr. :) Keď to máte celé orámované, dajte celú tortičku na chvíľku stuhnúť. Pripravte si želatínu a rozpustite čokoládku. Želatínu nalejte na ovocie (vďaka tomu rámu vám nevytečie, ani ak už tortu nemáte vo forme;) a boky potrite čokoládou. Nakoniec to môžte ozdobiť ešte aj stuhou :) Síce vyčerpávajúci postup, ale práca je to celkom jednoduchá a výsledný efekt je myslím si celkom dobrý:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.2.2009, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
V-y-n-i-k-a-j-ú-c-e diétne keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY ak ich chcete mať okolo 20 až 30 robte z polovičnej dávky:) : 90g hl. múky, 90g celozrnnej múky (strednej), 40g hnedého cukru (môže byť aj biely a ak chcete, pridajte aj vanilkový), 150g hery, trochu PDP, škorice a citrónovej kôry, 2 hrste vlašských orechov, hrsť slnečnicových semienok, hrsť mandlí POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme obidva druhy múky, heru, cukor, škoricu a PDP. Pridáme nasekanú citrónovú (môže byť aj limetková) kôru a škoricu. Orechy, slnečnicové semienka a mandle posekajte (vlašské orechy odporúčam neposekať veľmi na drobno) a pridajte ich tiež. Rukou vypracujte cesto, ktoré vyvaľkajte (asi do hrúbky posekaných orechov:). Povykrajujte ľubovoľné tvary, poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte na 160 stupňoch zhruba 15-20 min. Nechajte ich vychladnúť a ak chcete (a nedržíte dietu:) pofŕkajte ich čokoládou. Myslím, že to je celkom zdravé a nie veľmi sladké pečivko vhodné na zobkanie:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.2.2009, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |