Iveta B. (snieško) ID 81988 |
 |
Oblasť: Zlaté Moravce |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.2.2009 |
Naposledy: 17.10.2019 21:43 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
4 žltky, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 500g mäkého tvarohu/kapucín /, 175ml silnej čiernej kávy, 2 PL mandlového likéru Amareto,podlhovasté piškoty, 2 PL kakaového prášku.
POSTUP PRÍPRAVY
4 žltka šlaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom v nádobe, ktorú sme postavili nad hrniec s vriacou vodou.Ked je zmes svetlá a hustá a po miešaní zostáva ryha, nádobu odložíme a dáme na bok a necháme úplne vychladnúť.Zmes občas premiešame, aby sa nevytvorila kožka.Ked je žltková zmes dostatočne vychladená, pridáme do nej tvaroh a šlaháme, kým sa dokonale nespoja. Zmiešame kávu s likérom, piškoty naukladáme na dno nádoby a malou lyžičkou nakvapkáme kávu,dáme polovicu krému a rozotrieme, aby boli piškoty prikryté.Znovu dáme vrstvu piškot a navrch dáme krém a povrch uhladíme.Tiramisu dáme chladiť, najlepšie na celú noc.Tesne pred podávaním posypeme povrch dezertu kakaovým práškom. Použila som formu 18x28 cm.Prajem dobrú chuť.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2010, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |